Delikli pasta /medineweb Toplam 1 Eklenti bulunuyor. DELİKLİ PASTA Malzemeler Kek için: 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kakao 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Muhallebisi için: 4 su bardağı süt 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Çikolatalı sos için: 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı dolusu kakao 100 gr bitter çikolata 1 yemek kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Önce keki hazırlayın Yumurta ve şekeri ağarana kadar çırpın ılık su sıvı yağ ve vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Hamurun kıvamı tahin kıvamında olmalıdır. Sıvı yağla yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcam tepsiye hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yapıp fırından alın. Kekin ilk sıcaklığı geçince küçük yuvarlak bir kalıpla veya dolma oyacağı ile keke delikler açın. Diğer tarafta kremayı pişirin. Krema için tereyağı haricindeki malzemeleri tencereye devamlı karıştırarak pişirin. Son olarak tereyağını ekleyin. Kıvamı çok koyuyorsa biraz süt ekleyebilirsiniz. Krema sıcakken Kekin üzerine gezdirip bir spatula ile kekin her yerine kremayı yayın. Son olarak çikolatalı sosu hazırlayın. Çikolata ve tereyağı haricindeki malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin. Tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Kekin üzerine gezdirin. Bu tatlının muhakkak bir gece, en azından 5 saat kadar beklemesini tavsiye ederim. O zaman tadı oturuyor, çok daha lezzetli bir pasta oluyor. Afiyet olsun... |
SAAT: 21:10 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.