Etimek Tatlısı /medineweb mutfağı Etimek Tatlısı Rabia Yener tarafından yazıldı. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler; 1 paket etimek, 2 bardak seker, 2 bardak su, Krema için; 3 bardak süt, 2 kaşık irmik, 2 kaşık nisasta, Krem şanti için; 1 bardak süt Bir paket krem şanti Yapılışı; 1 bardak şeker bir tencerede ısıtılarak karamel haline getirilir. Üzerine iki bardak su ve 1 bardak şeker ilave edilerek 5-6 dakika kaynatılır, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta, 3 bardak süt, iki kaşık irmik ve iki kaşık nişasta ile bir krema yapılır. (Şekerli sevenler 3-4 kaşık şeker de ilave edebilirler, ama biz koymuyoruz.) Soğumaya bırakılır. Etimekler büyükçe bir tepsiye dizilir, önce üzerlerine şerbet dökülür. Sonra irmikli krema sürülür. (Arzu ederseniz, kremanız yeterli ise, iki kat etimek de döşeyebilirsiniz.) Kremali etimekler soğuya dursun, diğer tarafta 1 bardak süt ile krem şanti hazırlanır. Tepsinin en üstüne krem santi sürülür ve dolapta bir kaç saat beklettikten sonra servis edilir... Afiyet olsun. Rabia Yener |
Cevap: Etimek Tatlısı Paylaşım için teşekkürler hocam.Allah razı olsun.Annem severek yapıyor bu tatlıyı.Ben de soğuk soğuk çok güzel yiyorum :) :) |
Cevap: Etimek Tatlısı Amin ecmain. Afiyet olsun... |
bi ara her gelen misafirime yapardım çaya gelen yatılı gelen ama sonra tuzsuz etimek bulamadım bazen şerbeti de tutmayınca bıraktım |
SAAT: 17:18 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.