Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Salatalar (https://www.forum.medineweb.net/705-salatalar)
-   -   Lezzetli Soslar /medineweb.mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/salatalar/32621-lezzetli-soslar-medinewebmutfagi.html)

Allahın kulu_ 26 Kasım 2015 20:03

Lezzetli Soslar /medineweb.mutfağı
 
domates sos

Malzemeler:

4 adet domates, soyulmuş doğranmış
3 diş sarımsak
8 dilim kurutulmuş domates, ıslanıp şişirilmiş ya da yağda
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
8-10 adet taze adaçayı yaprağı
Bir çay kaşığı şeker, kış günü domatesi olduğu için
Tuz, karabiber


Robota soyulup doğranmış domatesi, kıyılmış 3 diş sarımsağı kurutulmuş domatesi, tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı toz şekeri koyup çekin.

Zeytinyağını derin tencerede kızdırın ve adaçayı yapraklarını ilave edin ve bir taşım karıştırarak kokusunu çıkarın. Sonra robotta çektiğiniz domates sosunu ekleyin ve sos kalınlaşana kadar ağır ağır kaynatın.

Pişen köftenizin ve makarnanızın üstüne gezdirerek servis edin.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Allahın kulu_ 26 Kasım 2015 20:05

Cevap: Lezzetli Soslar
 
koruk ekşisi
Bir kilo sıkılmış koruk suyunu beş dakika kaynatın. Ocaktan indirmenize yakın tuz ilave edip biraz daha kaynatıp altını kapatın. Soğuduktan sonra cam şişelere koyun ve üzerine zeytinyağı ilave edin. Güneşte 1-2 gün rengi pembeleşinceye kadar bekletin. Sonra ağızlarını kapatıp serin ortamda saklayın.

Allahın kulu_ 26 Kasım 2015 20:07

Cevap: Lezzetli Soslar
 
2 çorba kaşığı biber salçası
2 adet domates
2 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 kahve fincanı zeytinyağı

Domatesler ve biberler közlenir. Kabukları soyulur. Biberlerin tohumları çıkarılır. Domatesler, sarımsak ve biberler çok ince kıyılır. Salça ve baharatlar katılır. İyice bütünleşene kadar karıştırılır. Izgara et, tavuk ve köftenin yanında servise sunulur.

Allahın kulu_ 26 Kasım 2015 20:09

Cevap: Lezzetli Soslar
 
İspanyol Sosu
6 Su Bardağı

İspanyol Sosu (6 Su Bardağı) tarifi
Malzemeler
125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ
1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş)
60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış)
4 Sap Maydanoz (Doğranmış)
90 gr (3/4 Su Bardağı) Un
2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış)
2 Karanfil
2 Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber




Yapılışı :
İspanyol sosunu, pirzola, sebze, av eti ve yumurtayla servis edebilirsiniz.
Rafine yağı orta ateşte kalın bir tencerede eritip içine soğan, havuç, dana eti, jambon ve maydanozu ekleyiniz. Üstü kapaksız olarak ve arasıra karıştırarak 15 dakika , sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Üstüne ununu serpip tahta kaşıkla iyice karıştırarak ateşin altını kısıp 12-15 dakika un kahverengileşinceye kadar pişiriniz.
Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak et suyunu ekleyip, sosu orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca mantarları ekleyiniz.
Ateşin altını iyice kısıp karanfil, defne yaprağı, tuz ve biberi ekleyerek 1 saat, arasıra karıştırarak demlendiriniz. Delikli kaşıkla sosun üstündeki köpük ve yağları alınız.
Sosu, dibine birkaç tülbent yerleştirilmiş süzgeçten geçirip bir kaseye akıtınız. Süzgeçte kalan sebzeleri bıçağın tersiyle eziniz.
Tencereyi çalkalayarak, sosu tekrar içine koyup, ağır ateşte pişiriniz. Sosun üstüne çıkan yağları devamlı delikli kaşıkla alınız. (Aşağı yukarı bütün yağ alındıktan sonra, sosun renginin tatlı kahverengi olması gerekir)
Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz. Sosu bir sosluğa boşaltıp et, sebze yada yumurta ile birlikte servis ediniz.

su damlası 22 Eylül 2021 14:55

Bu soslarin devamı gelir insaAllah @Allahın kulu_ 🌾


SAAT: 11:50

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306