Lezzetli Soslar /medineweb.mutfağı domates sos Malzemeler: 4 adet domates, soyulmuş doğranmış 3 diş sarımsak 8 dilim kurutulmuş domates, ıslanıp şişirilmiş ya da yağda 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 8-10 adet taze adaçayı yaprağı Bir çay kaşığı şeker, kış günü domatesi olduğu için Tuz, karabiber Robota soyulup doğranmış domatesi, kıyılmış 3 diş sarımsağı kurutulmuş domatesi, tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı toz şekeri koyup çekin. Zeytinyağını derin tencerede kızdırın ve adaçayı yapraklarını ilave edin ve bir taşım karıştırarak kokusunu çıkarın. Sonra robotta çektiğiniz domates sosunu ekleyin ve sos kalınlaşana kadar ağır ağır kaynatın. Pişen köftenizin ve makarnanızın üstüne gezdirerek servis edin. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Lezzetli Soslar koruk ekşisi Bir kilo sıkılmış koruk suyunu beş dakika kaynatın. Ocaktan indirmenize yakın tuz ilave edip biraz daha kaynatıp altını kapatın. Soğuduktan sonra cam şişelere koyun ve üzerine zeytinyağı ilave edin. Güneşte 1-2 gün rengi pembeleşinceye kadar bekletin. Sonra ağızlarını kapatıp serin ortamda saklayın. |
Cevap: Lezzetli Soslar 2 çorba kaşığı biber salçası 2 adet domates 2 adet kırmızı biber 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik 1 kahve fincanı zeytinyağı Domatesler ve biberler közlenir. Kabukları soyulur. Biberlerin tohumları çıkarılır. Domatesler, sarımsak ve biberler çok ince kıyılır. Salça ve baharatlar katılır. İyice bütünleşene kadar karıştırılır. Izgara et, tavuk ve köftenin yanında servise sunulur. |
Cevap: Lezzetli Soslar İspanyol Sosu 6 Su Bardağı İspanyol Sosu (6 Su Bardağı) tarifi Malzemeler 125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ 1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş) 60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış) 4 Sap Maydanoz (Doğranmış) 90 gr (3/4 Su Bardağı) Un 2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış) 2 Karanfil 2 Defne Yaprağı 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Yapılışı : İspanyol sosunu, pirzola, sebze, av eti ve yumurtayla servis edebilirsiniz. Rafine yağı orta ateşte kalın bir tencerede eritip içine soğan, havuç, dana eti, jambon ve maydanozu ekleyiniz. Üstü kapaksız olarak ve arasıra karıştırarak 15 dakika , sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Üstüne ununu serpip tahta kaşıkla iyice karıştırarak ateşin altını kısıp 12-15 dakika un kahverengileşinceye kadar pişiriniz. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak et suyunu ekleyip, sosu orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca mantarları ekleyiniz. Ateşin altını iyice kısıp karanfil, defne yaprağı, tuz ve biberi ekleyerek 1 saat, arasıra karıştırarak demlendiriniz. Delikli kaşıkla sosun üstündeki köpük ve yağları alınız. Sosu, dibine birkaç tülbent yerleştirilmiş süzgeçten geçirip bir kaseye akıtınız. Süzgeçte kalan sebzeleri bıçağın tersiyle eziniz. Tencereyi çalkalayarak, sosu tekrar içine koyup, ağır ateşte pişiriniz. Sosun üstüne çıkan yağları devamlı delikli kaşıkla alınız. (Aşağı yukarı bütün yağ alındıktan sonra, sosun renginin tatlı kahverengi olması gerekir) Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz. Sosu bir sosluğa boşaltıp et, sebze yada yumurta ile birlikte servis ediniz. |
Bu soslarin devamı gelir insaAllah @Allahın kulu_ 🌾 |
SAAT: 11:50 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.