profiterol (bir de böyle deneyin) PROFİTEROL resim olarak netten alıp koyacağım ama tarif ve püf noktaları bana ait ufak bir püf ile güzel profiterol yapabilirsiniz belki birinci denemede olmaz ama denemeye devam :) MALZEMELER 1 Su bardağı su 100 gram margarin bir çimdik tuz 2 çay kaşığı toz şeker (göz kararı ekliyorum yaklaşık bu kadar sanırım) (şeker neden ekleniyor bilmiyorum ama arkadaşım söylemişti= bir tencerede hepsini kaynatıyoruz yağ da içinde eriyince 1 su bardağı unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp biraz pişiriyoruz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz oda sıcaklığında 3 yumurta püf nokta yumurtaları tek tek kırıp hamura el mikseri veya tel çırpıcı ile yedirmek ben ilk yumurtayı kırıp biraz çırpıyorum hamura yedirince 2. yumurtayı kırıyorum o anda bir önemli malzeme katıyorum çok az kabartma tozu (göz kararı 1 buçuk çay kaşığı gibi) 2. yumurta ile birlikte kabartma tozunu da ekleyip çırpıyorum 3. yumurtayı da ekleyip çırpınca hamur hazırlanmış oluyor büyük boy bir tepsinin dibini çok az margarin veya sıvı yağla yağlıyoruz ben sıvı yağ ile yağlıyorum (ben yağlı kağıt kullanırdım bana tarifi veren ben yağlı kağıt uğraşmıyorum dedi gerçekten de gerekmiyor) hamur biraz cıvık kıvamda olduğu için bir tatlı kaşığı bir yemek kaşığı elime alıyorum hamur kabından tatlı kaşığı ile hamur alıyorum yemek kaşığı ile düzeltiyorum tatlı kaşığındaki hamuru yemek kaşığı yardımıyla tepsiye koyuyorum biraz aralıklı diziyorum tatlı kaşığı dolusu olunca pişince iri oluyor ama içine krema koymak kolay oluyor krema torbası filan kullanıyorlar hamur yapışkan orada çok malzeme kalırsa araya gider ben kaşıkla koyuyorum |
ben soğuk fırına koyuyorum belki sizin fırınınızın ilmi başkadır biraz sıcak fırına konması lazımdır ben kek olsun profiterol olsun soğuk fırına koyuyorum eğer biraz sıcak fırına koysam hatta birkaç kere başıma geldi hamur çok az kızarıyor üstü yağlı gibi oluyor ben 200 derecelik soğuk fırına koyuyorum hamur iyice kabarıp biraz da üzerinden kızarana kadar fırını açmıyorum camdan bakıyorum sonra tepsiyi çevirerek her tarafın kızarmasını sağlıyorum hamur hafif kızarınca çıkarayım derseniz hamurun büyük kısmı veya 3-5 tanesinin içi hamur oluyor kabaran hamur sönüp kalıyor ben üzeri kızarınca altına bakıyorum baktım altı kızarmış fırının alt ısısını düğmesi ile kapatıyorum üzeri iyice kızarana kadar pişiriyorum kızarmak derken nar gibi değil yanmaya da gelmiyor ama üzeri aynı bazı kurabiyeler gibi güzelce pişiyor profiterol soğuyunca isterseniz hazır vanilyalı pudingi tarife göre pişirin isterseniz kendiniz beyaz krema yapın hamurun üst kısmını yırtıyorsunuz içi boş olduğundan kolayca yırtılıyor içine kremayı göz kararı koyup yırttığınız kısım var ya üstüne kapatıp servis kabına koyuyorsunuz baktınız üst kısmını açınca elinizde kaldı veya farklı şekilde yırtıldı bunlar sorun değil krema koyarsınız o zaten krema ile yapışır en son çikolata sosunu paket alıp tarifle veya evde kendi tarifinizle yapıp karıştırarak soğutursunuz profiterollerin üstüne gezdiriyoruz servis yaparken tabağın altına akan çikolata sosunu kaşıkla üstüne tekrat koyup servis yapabilirsiniz bazıları daha çok çikolata sosu yapıp bol soslu ikram ediyor tercihinize kalmış bir şey |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. ewet000 |
Ellerine saglik göknur cok guzel görunuyor öyle acik anlatmisinki hiç yapmayanlar bile (ben gibi) kolaylikla yapabilir:)))) |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Editörüm sizin tarifinizi uyguladim.birebir nefis oldu tarif için tşklerh/ic/a/b |
eline sağlık esma nur görüntüsü de çok güzel olmuş eminim tadı da güzeldir |
SAAT: 02:27 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.