Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Pastalar (https://www.forum.medineweb.net/774-pastalar)
-   -   profiterol (bir de böyle deneyin) (https://www.forum.medineweb.net/pastalar/33753-profiterol-bir-de-boyle-deneyin.html)

mehmet akif2 17 Mayıs 2017 09:16

profiterol (bir de böyle deneyin)
 
PROFİTEROL

resim olarak netten alıp koyacağım ama tarif ve püf noktaları bana ait

ufak bir püf ile güzel profiterol yapabilirsiniz belki birinci denemede olmaz ama denemeye devam :)

MALZEMELER

1 Su bardağı su

100 gram margarin

bir çimdik tuz

2 çay kaşığı toz şeker (göz kararı ekliyorum yaklaşık bu kadar sanırım)


(şeker neden ekleniyor bilmiyorum ama arkadaşım söylemişti=

bir tencerede hepsini kaynatıyoruz yağ da içinde eriyince 1 su bardağı unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp biraz pişiriyoruz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz

oda sıcaklığında 3 yumurta

püf nokta yumurtaları tek tek kırıp hamura el mikseri veya tel çırpıcı ile yedirmek

ben ilk yumurtayı kırıp biraz çırpıyorum hamura yedirince 2. yumurtayı kırıyorum o anda bir önemli malzeme katıyorum

çok az kabartma tozu (göz kararı 1 buçuk çay kaşığı gibi)

2. yumurta ile birlikte kabartma tozunu da ekleyip çırpıyorum

3. yumurtayı da ekleyip çırpınca hamur hazırlanmış oluyor

büyük boy bir tepsinin dibini çok az margarin veya sıvı yağla yağlıyoruz ben sıvı yağ ile yağlıyorum

(ben yağlı kağıt kullanırdım bana tarifi veren ben yağlı kağıt uğraşmıyorum dedi gerçekten de gerekmiyor)

hamur biraz cıvık kıvamda olduğu için bir tatlı kaşığı bir yemek kaşığı elime alıyorum

hamur kabından tatlı kaşığı ile hamur alıyorum yemek kaşığı ile düzeltiyorum

tatlı kaşığındaki hamuru yemek kaşığı yardımıyla tepsiye koyuyorum biraz aralıklı diziyorum

tatlı kaşığı dolusu olunca pişince iri oluyor ama içine krema koymak kolay oluyor

krema torbası filan kullanıyorlar hamur yapışkan orada çok malzeme kalırsa araya gider ben kaşıkla koyuyorum

mehmet akif2 17 Mayıs 2017 09:27

ben soğuk fırına koyuyorum belki sizin fırınınızın ilmi başkadır biraz sıcak fırına konması lazımdır

ben kek olsun profiterol olsun soğuk fırına koyuyorum eğer biraz sıcak fırına koysam hatta birkaç kere başıma geldi hamur çok az kızarıyor üstü yağlı gibi oluyor

ben 200 derecelik soğuk fırına koyuyorum hamur iyice kabarıp biraz da üzerinden kızarana kadar fırını açmıyorum camdan bakıyorum

sonra tepsiyi çevirerek her tarafın kızarmasını sağlıyorum

hamur hafif kızarınca çıkarayım derseniz hamurun büyük kısmı veya 3-5 tanesinin içi hamur oluyor kabaran hamur sönüp kalıyor

ben üzeri kızarınca altına bakıyorum baktım altı kızarmış fırının alt ısısını düğmesi ile kapatıyorum üzeri iyice kızarana kadar pişiriyorum

kızarmak derken nar gibi değil yanmaya da gelmiyor ama üzeri aynı bazı kurabiyeler gibi güzelce pişiyor

profiterol soğuyunca isterseniz hazır vanilyalı pudingi tarife göre pişirin isterseniz kendiniz beyaz krema yapın

hamurun üst kısmını yırtıyorsunuz içi boş olduğundan kolayca yırtılıyor içine kremayı göz kararı koyup yırttığınız kısım var ya üstüne kapatıp servis kabına koyuyorsunuz

baktınız üst kısmını açınca elinizde kaldı veya farklı şekilde yırtıldı bunlar sorun değil krema koyarsınız o zaten krema ile yapışır

en son çikolata sosunu paket alıp tarifle veya evde kendi tarifinizle yapıp karıştırarak soğutursunuz

profiterollerin üstüne gezdiriyoruz servis yaparken tabağın altına akan çikolata sosunu kaşıkla üstüne tekrat koyup servis yapabilirsiniz

bazıları daha çok çikolata sosu yapıp bol soslu ikram ediyor tercihinize kalmış bir şey

mehmet akif2 17 Mayıs 2017 09:28

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
ewet000

Esma_Nur 17 Mayıs 2017 18:10

Ellerine saglik göknur cok guzel görunuyor öyle acik anlatmisinki hiç yapmayanlar bile (ben gibi) kolaylikla yapabilir:))))

Esma_Nur 27 Mayıs 2017 21:33

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Editörüm sizin tarifinizi uyguladim.birebir nefis oldu tarif için tşklerh/ic/a/b

mehmet akif2 27 Mayıs 2017 23:35

eline sağlık esma nur görüntüsü de çok güzel olmuş eminim tadı da güzeldir


SAAT: 02:27

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306