"ŞEFTALİ REÇELİ"/ medinewen mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler 1 kg. Şeftali ( ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı) 3 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu Bir fiske tuz Şeftali reçeli nasıl yapılır? Önce şurubu hazırlayın. Tencereye su ve şekeri koyup karıştırın. Kaynamaya bırakın. Şeftalileri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Şurup baklava şerbeti kıvamına gelene kadar kaynatın. Kaynayan şerbete şeftalileri atın. Seyrek olarak karıştırın. Üzerine biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla alın. Şeftali kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. İri gözenekler çıkıp şeftaliler şeffaf bir hale gelince reçelimiz olmuş demektir. İndirmeden bir kaç dakika önce limon tuzunu veya limon suyunu ekleyin. Reçelinizi sıcakken kavanozlara koyup soğuyunca ağzını kapatın. Cahide’nin notu: Şeftali reçelinde şekere yatırıp pişirmek, şeftalilerin dağılmasına yol açıyor. Şerbete atılınca bütün kalıp dağılmıyor. Afiyet olsun.. |
SAAT: 08:03 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.