Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Sağlık / Beslenme

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  26 Ocak 2023 (17:54), Konuya Son Cevap : 26 Ocak 2023 (17:58). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Ocak 2023, 17:54   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Selenyum Eksikliği için Brezilya Cevizi

Selenyum Eksikliği için Brezilya Cevizi

Doğal selenyum kaynağı Brezilya cevizinin faydaları nelerdir?

Brezilya cevizinin ana vatanı Amazon'dur. Daha çok Bolivya , Peru ve Brezilya ülkeleri üzerinde yer alan havzada yetişir. Selenyum minerali bakımından en zengin besinlerden biridir. Brezilya cevizleri bu nedenle atıştırmalık olarak değil 'süper besin' olarak tüketilmektedir. Healthline'da yer alan bilgiye göre günlük belirli miktarda tüketilen Brezilya cevizi kalp, beyin ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. Brezilya cevizinin faydaları nedir diye soracak olursak en başta selenyum minerali bakımında zengin olduğunu görürüz. Peki nedir bu selenyum, ne işe yarar ve neden bu kadar önemlidir? Brezilya cevizi hakkında çeşitli kaynaklardan derlediğimiz bilgilier yazının devamında...

Doğal Selenyum Kaynağı





Vücudumuz için çok önemli bir minerali içerisinde barındırdığını belirten Sağlıklı Yaşam Danışmanı İlkin Yaşaroğlu Brezilya Cevizi hakkında şu sözlere yer verdi:

Kimi zaman fiyatıyla, kimi zaman adından dolayı "Bizim cevizimizin nesi var?” söylemleriyle ya da içerdiği vitamin değerleriyle herkesin bir şekilde hakkında bir şeyler duyduğu bu besin mutlaka tüketilmesi gereken gıdaların başında gelmektedir. Selenyum, hücre içi işlemlerde çok önemli olan bir mineraldir. Vücudumuzda az bulunur ve dışarıdan almamız gerekmektedir. Selenyum vücutta toksisitesi olabilen bir mineraldir o yüzden takviye olarak kullanacaksak dikkatli olmak gerekir fakat brezilya cevizi öyle bir gıdadır ki, günde 3 tane brezilya cevizi günlük almamız gereken selenyum miktarını karşılamaktadır. Bu iyi haber, çünkü gıdalarla alınan vitamin ve mineralde toksisite ihtimali düşüktür. Brezilya cevizi, bir ara popülerliğinden, fiyatındaki hızlı ve fazla artışından dolayı çok konuşulan bir ürün olmuştur. Evet, ithal bir ürün olabilir ama keşke ithal olarak da olsa tüm vitamin ve mineralleri takviyelere ihtiyaç kalmadan vücudumuza alabileceğimiz gıdalar olsa.

Selenyum nedir?



Selenyum saç ve tırnakların korunmasında ve bağışıklık sisteminin gelişmesinde katkısı olan bir maddedir. Selenyum DNA fonksiyonları, üreme, tiroid bezi ve enfeksiyon gibi durumların vücuda vereceği zararları minimuma indirmeye çalışır. Selenyum eksikliğinde bağışıklık sistemimiz ve karaciğerimiz bütün tehlikelere açık hale gelir. Selenyum, vücut için çok önemli olmasına rağmen, çoğu insanın depolamada eksik kaldığı bir mineral.
Brezilya cevizinin faydaları nelerdir?
Kalp sağlığını geliştirir

Brezilya cevizi faydaları içerisinde genellikle HDL veya iyi kolesterol veya omega-3 yağ asitleri formları olarak bilinen, sağlıklı doymamış yağ içeriği yüksek bir içeriğe sahiptir. Bu, oleik asit ve palmitoleik asit içerir. Brezilya cevizlerindeki doymamış yağlar, magnezyum, E vitamini ve selenyum içeriğinin bu çeşitleri, vücudun kolesterol profilini dengelemek ve kalp sağlığını iyileştirmekle bağlantılıdır.

Anti-inflamatuar gıda

Brezilya cevizindeki yüksek ellagik asit ve selenyum seviyeleri onu bir üst antienflamatuar besin kaynağı yapmaktadır. Ellagic asit ayrıca güçlü nöroprotektif özelliklere de sahiptir . Ayrıca, Brezilya cevizlerindeki çinko iltihapları azaltır ve toksinleri temizlemeye yardımcı olur.

Testosteron artırır

Brezilya cevizi, yüksek selenyum içeriği ile, genellikle bir testosteron superfood denir . Journal of Urology'de yayınlanan bir araştırmaya göre, diyet selenyum sperm kalitesini, hareketliliğini ve hacmini geliştirmeye yardımcı olabilir. Bu da, erkeklerde testosteron seviyeleri ile bağlantılıdır, testosteron düzeyi yükselir, sperm sayısı artar. Cevizlerdeki L-arginin de erektil disfonksiyon için etkili bir tedavidir.

Kanserle savaşır

Brezilya cevizi içindeki bol miktarda antioksidan, kanser ve koroner kalp hastalığı dahil olmak üzere birçok kronik hastalığı önlemede yardımcı olur. Bu, Cerrahi Onkoloji Bölümü, Roswell Park Kanser Enstitüsü, Buffalo, New York'ta yapılan bir çalışmada doğrulanmıştır. Selenyum mevcudiyeti ile sağlanan glutatyon, vücudun kansere eğilimli olan kısımlarında serbest radikalleri ortadan kaldıran enzimatik bir antioksidandır.

Tiroid Bezini Düzenler

Brezilya cevizlerinde selenyum içeriği, tiroid bezinizin düzgün işleyişinde önemli bir rol oynar. Tiroid bezi, vücuttaki bazı temel hormonların üretildiği, dağıtıldığı ve düzenlendiği yerdir.

Cilt bakımı

Brezilya cevizi içindeki vitamin ve besin maddelerinin kapsamlı bir profili, özellikle cilt sağlığını iyileştirmek için iyi bir tercihtir . Selenyum, omega 3 yağ asitleri ve Brezilya fıstığı içindeki C ve E vitaminleri cilde sağlıklı bir parlaklık kazandırır ve cildin elastikiyetini artırır, böylece erken yaşlanmayı önler. Selenyum , kırışıklıklara ve hatta cilt kanserine neden olan cilt hücrelerinden serbest radikalleri çıkarabilen güçlü bir antioksidan bileşik olan glutatyonun aktivitesini uyarır. Ayrıca Brezilya cevizi yağı, cilt kuruluğu, egzama ve sedef hastalığının önlenmesine yardımcı olan mükemmel bir yumuşatıcıdır. Buna ek olarak, bir avuç ceviz öğütmek ve aynı yumurtayı bir yumurta ile karıştırmak, derinden besleyici bir cilt dökücüsü oluşturur.

Çinko eksikliği

Brezilya cevizi çinko, Acrodermatitis enteropathica'nın tedavisine yardımcı olur. Bu, vücudun yeterli miktarda çinko ememediği nadir bir genetik bozukluktur.

Saç Bakımı

Cevizlerdeki bir amino asit olan L-arginin esas olarak, alopesi ya da erkek kellik tedavisinde, parlak, kalın tüylerin büyümesini teşvik ettiği için kullanılır. Brezilya cevizi ayrıca saçları parlak, sağlıklı ve kırılmaya daha az eğilimli hale getiren omega 3'ler, E vitamini ve selenyum bakımından zengindir.
su damlası beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 74 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 64 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 45 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 68 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 64 01 Nisan 2024 03:25

Alt 26 Ocak 2023, 17:58   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Brezilya cevizi nasıl tüketilir?

Her besinde olduğu gibi Brezilya cevizi de kararında tüketilmelidir ve bu sayı günlük 5-6 Brezilya cevizini geçmemelidir.

Glütensiz bir gıda olan Brezilya cevizinin 100 gramında 655 kalori var. Doymuş ve sağlıklı doymamış yağlar açısından zengin olan Brezilya cevizinin birkaç tanesi gündelik selenyum ihtiyacını karşılar.

Yani Brezilya cevizini diğer tüm kuruyemişlerden ayıran özelliği içeriğinde bulunan selenyum miktarıdır. Potasyum, karbonhidrat, magnezyum da içeren Brezilya cevizinin dozunda tüketilmesi gerekir.

Brezilya cevizinin içeriğindeki selenyum, çok önemli bir mineraldir ve güçlü antioksidan özelliği vardır. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi ve hücre yenilenmesi için günde 2 ila en fazla 5-6 adet Brezilya cevizi yeterli miktarda selenyumu sağlar.
su damlası beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
B7 Biotin (Güzellik Vitamini) Eksikliği Mihrinaz Sağlık / Beslenme 0 27 Ocak 2022 07:46
Yağda Çözünen D VİTAMİNİ Eksikliği Mihrinaz Sağlık / Beslenme 1 15 Ocak 2021 10:39
7 Madde ile Özgüven Eksikliği Mihrinaz Kişisel Gelişim ve Psikoloji 2 05 Ocak 2017 14:55
Çocuklarda Dikkat Eksikliği bir yanılgı mı? EyMeN&TaLhA Çocuk ve Aile Sağlığı 7 29 Ocak 2015 19:21
Demir Eksikliği burdansemaya Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 1 01 Şubat 2014 23:30

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.