Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Sağlık / Beslenme (https://www.forum.medineweb.net/826-saglik-beslenme)
-   -   Yedikleriniz Tavuk Değil! (https://www.forum.medineweb.net/saglik-beslenme/25256-yedikleriniz-tavuk-degil.html)

FECR 30 Mart 2013 15:04

Yedikleriniz Tavuk Değil!
 
Yedikleriniz Tavuk Değil!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Yavuz Dizdar, bozulmayan ve kokmayan endüstriyel ürünlerin tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekerek organik ürünlerin tercih edilmesini istedi.
Konuşma yaptığı masaya 1.5 yaşında köy tavuğu getiren Dr. Dizdar, "Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan yetiştiriliyor. Önceden iki saatte zor pişen tavuk, şimdi 15 dakikada pişiyor. Bu körpe diye bir inanç başlamış. Bugün yenilen tavuklar ne yazık ki tavuk değil" dedi.

Dr. Dizdar, Uşak Kent Konseyi tarafından düzenlenen Endüstriyel Çağ Kanserleri konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansı, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, Uşak Kanserle Savaş Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Dr. Yavuz Dizdar, bozulmayan ve kokmayan endüstriyel ürünlerin tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Dr. Dizdar, "Bilim geleneğin yanında sıfırdır, geleneğe güvenin ve organik ürünlere yönelin. Hastalıklar artık günümüzde değişen yüzleri ile karşımıza çıkıyor. Bugün çoğu kişide tiroid kanseri mevcut" dedi.

Dr. Dizdar, konuşma yaptığı yerdeki masaya bir köy tavuğu koydu. Dr. Dizdar, "Masada duran tavuk 1.5 yaşında. Doğal ortamda yetiştirilmiş ve organik. Şimdikilere bakıyorsunuz bu boyuta 45 günde geliyorlar. Yumurtadan yeni çıkan civcive kemikleri gelişmesin, et yapsın denilerek hemen antibiyotik veriliyor. Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan yetiştiriliyor. Önceden iki saatte zor pişen tavuk, şimdi 15 dakikada pişiyor. Bu körpe diye bir inanç başlamış. Bugün yenilen tavuklar ne yazık ki tavuk değil. Yumurtaları da klorla yıkayıp piyasaya sürüyorlar. Endüstriyel ürünlere karşı dikkatli olalım organik olanları tercih edelim" diye konuştu.

AÇIK SÜT ALIN

Dr. Yavuz Dizdar, marketlerde satılan yoğurtların hiç bozulmadan ve ekşimeden aylarca raflarda kaldığını savundu. Dr. Dizdar, "Evime hazır yoğurt alarak beklettim. Yoğurt tam 1.5 yıldır hiç bozulmadan ve ekşimeden eski tazeliğinde duruyor. Bir markete giderek neden bozulmadıklarını sordum, aldığım cevap ilginçti. Yoğurtların son kullanım tarihleri bittiğinde firma yetkilileri marketlere giderek yoğurdun ambalaj kapağını değiştirip yeniden rafa koyuyormuş. O nedenle açık süt alın, yoğurdunuzu kendiniz yapın. Organik ürünlere duyarlılık konusunda toplumun artık uyanması, hakkını araması gerekiyor. Size tavsiyem köylümüzü destekleyip köylüye sahip çıkın. Her şeyin organik olanını tüketin" diye konuştu.

Dr. Dizdar, tıpta artık ilerlemenin olmadığını belirtti. Dr. Dizdar, "Tıp artık para kazanılması üzerine kurulmuş. Bu 2’nci Dünya Savaşı’ndan bu yana böyle. Tıpta ilerleme yok ancak teknoloji her geçen gün gelişiyor. Robotlarla ameliyatlar yapılıyor. İnsansız traktörler tarlayı ekip biçiyor. Teknoloji ilerliyor ancak tıp ilerlemiyor" dedi.

Kaynak:Adil Medya

suhtem 30 Mart 2013 15:58

Cevap: Yedikleriniz Tavuk Değil!
 
Resmen insanları hasta ypp üzrnden para kznylr... ne içler acısı bi tablo.
ne hallere geldi insnlk böyle...bu ağır yükün vebalini nası verckler merak edyrm!! ..ağlayan000
..para için yapmycklrı tek şey kalmamış yazıkk!..uzgn

enderhafızım 31 Mart 2013 09:32

Cevap: Yedikleriniz Tavuk Değil!
 
Dogru, gecnlerde de konusuyorduk arkadaslarla, tip ilerlemiyorki , dr eline yeni cihaz yada yazilim veriyoruz sadece,
Ogle cihazlar cikiyorki, dr sizden full tum testleri yapacak, sizden aliyorlar en az 3tup kan,
Normalde tek tup ile bakabilecekleri cihazlarda cikti, yada bi damla kan ilede olabilir,medikal cihazlar acayip gelistiriliyor, dr ayni tani farkli cikabiliyor:)


Dikkat ederseniz artik hastanaye gittiginizde, dr genelde pek dinlenemeden (yani bakmadan) direk tahlik isterler:)
Ogle hastalar oluyor ki gereksiz, hasta=musteri dirsaglikta, her nekadar egitimlerde toplantilarda adina hasta deselerde

FECR 31 Mart 2013 17:14

Helal Tavuk
 
Helal Tavuk

TAVUK ETİ; TAVUĞUN BESLENMESİNDEN KESİMİNE KADAR HELAL-HARAM KONUSUNDA ÇOK ÜZERİNDE DURULMASI GEREKEN BİR KONUDUR

1-YEM FAKTÖRÜ
Tavuk yetiştiricileri yem kullanırlar ve bu yemde hayvan kemiği tozu kullanılması şarttır. Bu yemler yurtdışından gelir ve içinde hangi hayvanın kemiği var bilemezsiniz. Çünkü ülkemize girişte bir kontrol ya da ciddi bir ceza uygulaması yoktur.
2- ANTİBİYOTİK
Tüm üreticiler tavuğa antibiyotik verirler. Tavuk kesimden 3 gün önce antibiyotik verilmemelidir. Ama bırakmazsa mundar olur tavuklar. Köylerde bile kesimden 3 gün önce kafese kapatılır ki fıkhi olarak temizlensin diye. Çünkü tavuk her bulduğunu yer. Belki akrep yedi. Antibiyotikli tavuğun paketini açtığınızda zaten tavuk eczane gibi kokar.
3- KESİM
Bazı üreticiler kesmeden önce bayıltıcı elektirik veriyorlar. Tavuğu banttan çıkarıp yere geri bırakırsan 60-90 sn arası dirilmesi lazım. Ama bazı firmalar elektrik ile öldürüyor. Bu durumda hayvan mundar olur. Bu elektriği vermelerinin nedeni tavuğun çırpınarak banttan çıkmaması için.
Makinelerde otomatik kesildiği için hayvan besmelesiz yani mundar olmaktadır. Kesim konusunda helal tercih edilen firmanın elle kesim yapıp yapmadığına dikkat edilmelidir.
4- KURU YOLUM
Tavuk vücut ısısı normalde 42 derecedir. Kesilince tavuk ölür ama hücreleri bir süre canlı kalır. Bu nedenle derisi büzüşüyor ve tüylerin deriye giren kısımları sıkışarak yolumu zorlaştırıyor. Eğer keser kesmez yolunmazsa büzüşmeden dolayı yolarken derisi de kopar. Ayrıca seri üretimde çok fazla tavuk kesilir ve bu nedenle bazı firmalar elle yolunmasından kaçınıyorlar. Tüylerin yolumu için tavuklar kesildikten sonra kaynar suya atılıryor ve bağırsakları dağılarak içindeki pislik etine bulaşarak necis duruma düşüyor. GİMDES helal tavuk yönetmeliğinde tavuk 52 derece suya sokuyorlar (dinimizde haram olan kaynar suya sokmaktır). Böylece vucut ısısı 42 derece oluyor ve makina yoluyor. Bağırsakları dağılıp necis duruma düşmeden yolum inkanı sağlanıyor.
5- KAN
Bir tavukta 200gr kan olur. Kanı akmamış tavuğun kanları kılcal damarlarında kalır. Ve bu tavuğun rengi morumsu olur. Tavuk kesilince kanının tam akması ve renginin açık olması gerekir.

KAYNAK:helalplatform.com

bilinmez 31 Mart 2013 17:44

Cevap: Yedikleriniz Tavuk Değil!
 
Abi yolma işlemi kesildikten sonra sıcak suda iki dakka bekletilip elle yapılınca,ki [ben öyle yaptım geçen hafta bi horoz kestimde:)],daha kolay oluyor ve iç organlarıda hiçte dökülmemişti,yani benim kestiğim öyleydi..

yalnız horozu yakalamakta bayağı yorucuydu,bi kaç komşunun bahçesine daldı bende peşine düştüm ,sonunda operasyonu gerçekleştirdim zorda olsa...:)

FECR 31 Mart 2013 18:12

Cevap: Yedikleriniz Tavuk Değil!
 
Horoz eti afiyet olsun:)

Mihrinaz 11 Temmuz 2018 17:16

Tavuk tavuk değil..Yumurta yumurta değil... Et et değil..İnsan hiç insan değil zatwn. .

Herşey insan fıtratını bozmaya yönelik...
Fıtratından kopan herşey bozulmaya, kokuşmaya, sapmaya mahkum...

canergkts 24 Ekim 2018 16:43

Kapitalist düzen bu işte. Tek kazanan üretip satanlar. Bizlerde almaya mecbur olduğumuz için alıyoruz...

huzurdeniz 25 Ekim 2018 09:49

Para kazanma uğruna şişirilen tavukların gerçek tavuk olmasını beklememek lazım tabi.


SAAT: 16:35

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306