Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Sağlık / Beslenme (https://www.forum.medineweb.net/826-saglik-beslenme)
-   -   hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor/Medineweb (https://www.forum.medineweb.net/saglik-beslenme/280-hangi-sebze-ve-meyve-neye-iyi-geliyor-medineweb.html)

inzar 27 Eylül 2007 00:28

hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor/Medineweb
 
mevsimlerin ve mevsimlerin iklimine göre yaratılan bunca meyvenin ve sebzenin Rabbine hamdolsun..
ne güzel bir nimettir karpuz..pek yeme alışkanlığım olmasada evde yaz aylarının vazgeçilmez bir meyvesidir..
hem suyu hemde vücut için gerekli vitamini içinde barındıran bu meyve gerçektende yetişme zamanı düşünülünce insanı tekrar Rabbine yöneltiyor..
zamanlaması öyle güzel ve toprakta olgunlaşması öyle vakitli ayarlanıp bizlere sunulmuşki; yedikçe şükür etmek kaçınılmaz oluyor o sıcacık yaz aylarında..
faydalarınıda okumuş olduk Allah razı olsun..

Rabbim bunca nimet ile bizi donattığın halde şükrümüzü tam anlamıyla eda edemediğimiz için bizleri bağışla..(amin)

Emekdar Üye 27 Eylül 2007 06:19

Cvp: meyvelerin gizemi
 
Allah razı olsun üstad...

yine bir konuyu tüm sırları ile ele almışsınız... bir insan misali.. doğması, yetişmesi, büyümesi, faydası, zararı...

hadisler eşliğinde meyveler ve sırları ... bizleri bir konuda aydınlattığınız için teşekkür ederiz..

nimetler Allah’ın bizler için özel olarak yaratmış olduğu hediyelerdir. Nimetler sonsuz, şükür yok denecek kadar azdır...

En büyük nimetlerden biri de, o nimetlerin sahibini unutmamaktır.

verdiğin nimetler için Sana sonsuz şükürler olsun Rabbim..

verdiğin nimetlerin şifasından şifa alamayı nasip et Rabbim.. amin.

Belgin 11 Mayıs 2008 13:08

Alemlerin Rabbi'nden, Şifa Hazinesi Bir Hediye...!
 
[COLOR=#000080][SIZE=3]

[B][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İÇİNDEKİLER:

[COLOR=#a0a0a0][FONT=Verdana]


Posa
• A, Bl, B2, B6, C ve E vitaminleri
[COLOR=#a0a0a0][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=#002060]
• Uçan yağ
• Tanen
• Organik asidler
• Şekerler
• Silisyum
• Demir
• Flor
• Fosfor
• Manganez
• Kükürt.

YAN TESİRİ:
Ekşi elmayı fazla yemek unutkanlık ve ateş yapar.

1) Güzel kan yapıcı: [COLOR=#a0a0a0][FONT=Verdana][COLOR=#002060][SIZE=3]Elma kürüne devam etmek (günde 1 öğün sadece tatlı elma yemek) güzel kan yapar. Elmayı bolca yemeye devam edilir.

2) Hamile gıdası: Tatlı elma yemek hamilelerin mide bulantısını giderir. Güzel kan yapar, kolay doğum yapmasını sağlar, anne karnındaki bebeği iyi besler.

3) Güzel uyku verici:
Gece yatmazdan evvel elma yemek tatlı uyku verir, elma yendikten sonra dişleri mutlaka misvaklayınız.

4) Zayıflama kürü: Günlük 1 öğün elma yemek hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır.

5) Beyni açıcı: Elmayı bolca yemek beyni açar.

6) Zararlı ifrazatları (toksinleri) atıcı: Elma kürüne devam etmek vücuttaki zararlı tuzları atar.

7) Cildi güzelleştirici:
Gece yatarken 2 elma yeseniz, sabahleyin yüzünüzün beyazladığını göreceksiniz. Elma suyu ile cilt sık sık temizlenir.

8) Sivilce, egzama: Elma kürüne devam edilir. (Bol elma yenir.)

9) Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkça elma, hıyar, kavun, karpuz gibi berdi gıdaları yiyiniz.

10) Hazmı kolaylaştırıcı: Elma yemek hazmı kolaylaştırır. (Kabuğunu soymadan.) Bu hazım kolaylaştırıcı etki elma ve hıyar kabuğunda mevcuttur.

11) Böbrek çalıştırıcı: Elma yemek böbrekleri çalıştırır.

12) Bronşit, nezle, anjin: Elma yemeğe devam edilir. Çekirdekleri biriktirilir. Elma çekirdekleri, ayva çekirdekleriyle beraber yalnız elma çekirdeği de olur. Ezilip kaynatılır. Sabahleyin süzülüp balla tatlandırılarak gargara yapılır. Bu çaydan içmeye devam edilir.

13) Kalp ve damar açıcı: Elmanın yeni çıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandı-nlarak soğuk içilmeye devam edilir.

14) Bağırsak kurtları: Elma çekirdeği, kabak çekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır, sabahleyin süzülüp 1 su bardağı içilir. 1-2 saat yemek yenmez. 1 hafta devam edilir.

[B][SIZE=3][COLOR=#002060][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[COLOR=#a0a0a0][FONT=Verdana]15) Uçuk, ağız içi iltihapları: Elma yenmeye devam edilir, aç karnına.

16) Mide ülseri: Elma yenmeye devam edilir.

17) Zehirlenme: Elma yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

18) Sarılık: Elma kürüne devam edilir.

19) Karaciğer güçlendirici: Elma kürüne devam edilir.

20) Halsizlik: Elma şurubuna devam edilir.

21) Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir.

22) Çıban:
Elma pişirilip çıban üzerine lapası bağlanır.

23) Göz kuvvetlendirici: İçinde A vitamini olduğu için gözleri kuvvetlendirir.

24) Kolesterol: Elmayı kabuğuyla yemek kolesterolü düşürür.

25) Mikrop öldürücü: Kabuğuyla elma yenirse içeriğindeki malik asit mikroplan öldürür.

26) Kusma Bulantı: Hamilelik bulantıları ve normal bulantılara elma yemek çok faydalıdır.

27) Safra düzenleyici: Tatlı elma yemek safrayı düzenler.




menzil

selsebil 16Haziran 2008 23:58

doğal bir agrı kesici kiraz
 
Ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha etkili olan kirazın faydaları saymakla bitmiyor. Böbrek rahatsızlıklarından cilt kırışıklarına kadar pek çok derdin devası kiraz;
_ Koleserolü ve kan şekerini düşürmeye yardımcı oluyor,
_ Kandaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı oluyor ve kanın temizlenmesini sağlıyor
_Romatizma eklem kireçlenmesi ve damar sertliği rahatsızlıklarının tedavisinde destek oluyor
_İçerdiği fosfor ile sinirleri kuvvetlendiriyor sakinlik veriyor ve strese iyi geliyor.
_Bronşite iyi geliyor(1lt suyun içine bir küçük avuç kiraz sapı kaynatılıp demlenir ,günde 3,4 fincan içilir
_İçerdiği bazı bileşenler ile diş çürümelerini önlüyor
_Avitamininin önemli bir kaynağı olan karoten sayesinde göz sağlığımızı koruyor
_Hazmı kolaylaştırıp kabızlığa iyi geliyor
_Aşırı ilaç tüketimi ile zorlanan karacigerde oluşan yükü hafifleterek iyileşmesine yardımcı oluyor
_İçerisinde uyku verici bir madde olan melatonin ile rahat bir uyku saglıyor

Bağırsakları zayıf ve yüksek tansiyonu olanların kirazı dikkatli tüketmeleri gerekir.

Emekdar Üye 17Haziran 2008 03:09

Cvp: doğal bir agrı kesici kiraz
 

Diğer faydalarınıda biz ekleyelim.Selsebil teşekkürler..

Meyvesi taze olarak yenir. Hoşaf,reçel ve konservesi yapılır. Kiraz ağacı kabuğu kabız ve ateş düşürücü, çiçekleri göğüs yumuşatıcı, yaprakları ise müshil olarak kullanılmaktadır.

Yunan mitolojisinde karşılığı doğum ve yenilenme, Çin'de ise ölümsüzlüktür.

Kirazın sadece meyvesi değil, kökleri, kerestesi, kabuğu, zamkı, yaprakları, çiçekleri, çekirdeği ve meyve sapları da insanlar tarafından kullanılmaktadır.

Kiraz esas olarak meyvelerinin taze ve kurutulmuş olarak tüketilmeleri ile ayrıca, reçel, yemek, konserve ve dondurulmuş gıda olarak soframızda yerini almaktadır.

İdrar söktürücü özelliği ile böbreklerin dostu olan kiraz, vücutta biriken zahirli maddelerin karaciğer ve böbrek yoluyla dışarı atılmasını sağlıyor.

Bu sayede yaş olarak tüketilen kiraz meyvesi ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılıyor.

Kiraz meyvesinde bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği ve varsa zamanla döktüğü, ayrıca safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olduğu bilinmektedir.

İdrar söktürücü özelliği dolayısı ile vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olduğu ve bu şekilde zayıflamaya da yardımcı olduğu bilinmektedir.

Aspirin yerine kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor.

Kirazda bulunan levüloz adlı şekerin rahat sindirilmesi nedeniyle, şeker hastaları da rahatlıkla kiraz yiyebiliyor.

Kirazın bir diğer önemli özelliği ise kabızlık giderici olması.

selsebil 17Haziran 2008 23:41

Cvp: doğal bir agrı kesici kiraz
 
kirazla ilgili birde formül cilt lekeleri için vereyim
_4 adet kiraz (ezip kabuk ve çekirdekleri çıkarılır
_1tatlı kaşığı bal
_1tatlı kaşıgı susam yağı
bütün malzemeleri karıştırıp haftada bir gün cildinize sürüp 30 dk bekletin daha sonra ılık suyla yıkayın
kırışıklık içinde kiraz suyunu yüz ve boyun bölgesinde kullana bilirsiniz

Esma_Nur 20Haziran 2011 19:11

Cevap: doğal bir agrı kesici kiraz
 
SÜBHANALLAH RABBUL ALEMİN yarattığın her nesnede A dan Z ye tılsımlar saklı ....

Esma_Nur 02 Temmuz 2011 14:59

Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
 
Hafızayı kuvvetlendirmek için elma yiyin.

Yeni bir çalışmaya göre elma, beyin hücrelerinin hafıza kaybına yol açacak
şekilde zarar görmesini engelliyor ve dolayısyla Alzheimer hastalığını da
bir şekilde engelliyor.


Massachusettes Üniversitesi araştırmacıları elma da ve elma suyundaki
antioksidan özelliklerin beyin hücrelerine oksidasyonun verdiği zararları
önleyebileceğini ve kişilerin yaşlılık döneminde keskin bir zekaya sahip
olabileceğini belirtmiştir.

Araştırmacılar elma suyunun ve elmanın dengeli bir beslenme ile
birlikte beyni oksidasyon stresinin zararlarından koruyabileceğini söylüyorlar. Dolayısıyla
bizlerin bu gibi antioksidan yiyecekleri tüketmemiz gerekiyor.

Günde iki ila dört elma yemek gerekiyor. Elma hafızayı güçlendirmenin yanı sıra zayıflamaya yardımcı oluyor ve bağışıklık sistemini güçlendiyor. Demir eksikliğine iyi geliyor, bağırsak kanserine karşı koruyor, zararlı kolestrolü azaltıp yararlı kolestrolü yükselterek kalbe destek sağlıyor.

Esma_Nur 23 Temmuz 2011 08:27

Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
 
En Tehlikeli 10 Yiyecek!...


Bu yiyecekleri tüketirken dikkat edin!... Amerikan Pediatri Akademisi, özellikle çocuklar için tehlikeli olabilecek 10 yiyeceği şöyle sıraladı:

1- Sosis: Akademi, 10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17'sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiğini söylüyor.

2- Fugu Balığı: Kâğıt kadar ince dilimler halinde satılan fugu balığında tetrodoksin adlı, oldukça etkili bir zehir bulunuyor. Bu balığı pişiren şefler özel eğitim alıyor.

3- Ackee Meyvesi: Batı Afrika ve Jamaika'da yetişen meyve kesildikten sonra kabuğunun kırmızıya dönmesi beklenmezse koma veya ölüme yol açabiliyor.

4- Fıstık: Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var. Ölümle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor.

5- Yeşillik: Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşilliklerin iyi yıkanmaması bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor.

6- Işgın: Bu Asya kökenli bitkiden fazlaca tüketildiğinde bitkideki toksinler zehirlenmeye yol açıyor.

7- Ton Balığı: Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen çok fazla yenildiğinde sinir sistemine zarar vererek kalp hastalıkları riskini artırıyor.

8- Manyok: Nişastası yapılan bu köklü bitki de eğer doğru tüketilmezse siyanür üreterek zehirlenme riski yaratıyor.

9- Kahve: İçeceği elde edilen bu bitki, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor.

10- Mantar: Bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere ve hatta halüsinasyonlara neden oluyor.

Esma_Nur 23 Temmuz 2011 08:45

Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
 
Vücudumuz her gün düzenli olarak birçok vitamine ihtiyaç duyar, özellikle kış aylarında C vitaminin önemi iki katına çıkıyor.



A Vitamini: Vücudun gelişmesi, göz sağlığı, solunum sistemi ve sağlıklı bir cilt için gereklidir. Karaciğer, yağsız et, süt, tereyağı, yumurta, yeşil ve sarı sebzelerde bulunur.

B Vitamini: B-1, B-2, B-6 ve B-12 vitaminlerini içine alan gruptur. İştah, sindirim ve sinir sistemi için gereklidir. Tahıllar, yağsız et, böbrek, yürek, beyin, yer fıstığı, tavuk, ceviz, yumurta, kepek ekmeği ve yağlı tohumlarda bulunur.

C Vitamini: Vücudun direncini artırır, mikrobik hastalıktan korur, dokuların ve diş etlerinin sağlığı için lâzımdır. Portakal, mandalina, greyfurt, limon, havuç, çilek, kavun, taze kırmızı ve yeşil biber, beyaz ve kırmızı lahana, maydonoz, kuşburnu ve yeşil sebzelerde bulunur.

D Vitamini: Kalsiyum ve fosforun emilerek vücuda faydalı bir hale gelmesi, kemiklerin gelişmesi için lâzımdır. Balıkyağı, süt ve tereyağında bulunur.


E Vitamini: Büyüme ve üreme için gereklidir. Buğday, pirinç, mısır, darı, çavdar, marul, soya, yerfıstığı, kabak çekirdeği, badem, susam, ceviz, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, pamukyağı ve yeşil sebzelerde bulunur.

K Vitamini: Kanın normal sürede pıhtılaşması için gereklidir. Et, karaciğer, domates, kabak, karnıbahar, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde vardır.

Kalsiyum ve fosfor: Peynir, yumurta sarısı, yağsız et, süt, yoğurt, lahana, limon, maydonoz, soya, dereotu, badem, tahin ve susamda bulunur. Yiyeceklerin emilerek vücuda yararlı hale gelmesi için ikisi birlikte alınmalıdır. Biri olmazsa, diğeri işe yaramaz.

Potasyum: Et, balık, muz, greyfurt, portakal ve patateste bulunur.

Sodyum ve klor: Sofra tuzunda vardır. Hücreler, idrar, ter ve kan için gereklidir. Yemeklerin dışında ayrıca kullanmak gerekmez.

İyot: Deniz balıkları, deniz bitkileri, deniz tuzu ve balıkyağında bulunur. Vücut ağırlığını sağlayan troid bezi için gereklidir.

Demir ve bakır: Karaciğer, beyin, yürek, böbrek, yumurta, et ve balıkta vardır. Sayılan yiyeceklerde ikisi birden bulunur, kanın oksijen taşıması ve karbonhidratı atması için gereklidir.

Magnezyum: Kuru fasulye, soya ve yeşil sebzelerde bulunur. Sinir sistemi için gereklidir.
__________________


SAAT: 20:57

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306