Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Diyet/Spor

Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi:  18 Mayıs 2015 (11:44), Konuya Son Cevap : 18 Mayıs 2015 (11:44). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 18 Mayıs 2015, 11:44   Mesaj No:1
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sağlığınız İçin Bu 10 Gıdadan Uzak Durun/Medineweb

Sağlığınız İçin Bu 10 Gıdadan Uzak Durun/Medineweb

Sağlığınız İçin Bu 10 Gıdadan Uzak Durun
Uzmanlar, sağlıklı bir yaşam sürebilmek için en önemli faktörlerden birinin de “yediklerimiz” olduğu konusunda hemfikir. Bu 10 gıdayı sofralarından uzak tutanların, başta kanser ve kalp damar hastalıkları olmak üzere pek çok rahatsızlığa yakalanma riskleri de düşüyor.
İŞTE O 10 GIDA
1- İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ: 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre, özellikle gelişmiş ülkelerde ölüm nedenlerinin yüzde 26’sı işlenmiş et ürünlerini aşırı derecede tüketmekten kaynaklanıyor. Salam, sucuk, sosis ve pastırma gibi işlenmiş et ürünlerinde bulunan koruyucu maddeler ve aşırı tuz insan sağlığını tehdit eden faktörlerin başında geliyor.
2- MARGARİN: Tereyağına bir alternatif gibi empoze edilmeye çalışılan margarin, içerdiği trans yağlar nedeniyle kalp hastalıklarının en ciddi sebeplerinden biri. Uzmanlar, margarin paketlerinin üzerinde “trans yağ içermez” ibaresinin de gerçeği yansıtmadığını öne sürüyor.
3- ŞEKERLİ TAHIL GEVREKLERİ: İçerdikleri yüksek şekerin verdiği zarar bir tarafa, ambalaj üzerinde yazan “şu kadar süte şu kadar gevrek ilave edin” uyarıları da tüketiciler tarafından asla dikkate alınmıyor. Çünkü, ambalajda yazan miktar bir yetişkini doyurmuyor.
4- FAST-FOOD BURGERLER: Etin kilosunun oldukça pahalı olmasına rağmen çok ucuza satılan fast-food burgerlerin besleyici değeri nerdeyse hiç yok, ancak yüksek oranda kalori içerdikleri şüphe götürmez bir gerçek. Zaten araştırmalar da fast-food firmalarının burgerlerindeki et oranlarının yüzde 2 ile 14 arasında değiştiğini gösteriyor. Yanında verilen yağda kızarmış patates ve kocaman bardaklarda sunulan şekerli içecekler de ayrı bir sağlık faciası.
5- YAĞDA KIZARMIŞ HAMUR TATLILARI: Dikkat etmemiz gereken bir diğer yiyecek türü de lokma ve donuts gibi hamur bazlı yağda kızarmış tatlılar. Hem yüksek oranda şeker, hem de yağ ihtiva ettikleri için uzmanlar uzak durmamızı öneriyor. Son araştırmalarda içlerinde kanserojen maddeler de tespit edildi.
6- MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR: Yüksek oranda yağ ve tuz içerdiğinden mikrodalgada yapılan patlamış mısır da uzmanlar tarafından vazgeçilmesi gereken gıdalar listesinde yer alıyor. Brown Üniversitesinde yapılan bir araştırma bu tür işlenmiş mısırlarda tespit edilen kimyasal maddelerin bronşit gibi akciğer hastalıklarına yol açtığını ortaya çıkardı.
7- HER ÇEŞİT HAMUR İŞİ VE KIZARTMA: Şeker ve yağ oranı oldukça yüksek, ancak vitamin ve lif açısından zayıf olan bu gıdaların çoğu işlenmiş olarak satılıyor ve “içindekiler” kısmında bir sürü koruyucu madde var.
8- ÜÇÜ, BEŞİ BİR ARADA HAZIR KAHVELER: Kahve sade olarak içildiğinde sağlık için zararlı değil, hatta faydaları da var. Ancak, 3’ü bir arada gibi bir sürü ilave maddeler ve şeker katılarak sunulan hazır kahveler sağlığımız için son derece zararlı.
9- POĞAÇA BENZERİ GIDALAR: Hem yüksek oranda trans yağ, hem de kabartma tozları ve karbonhidrat içerdikleri için sağlığımız için zararlı olan bu gıdaları da soframızdan uzak tutmamız gerekiyor.
10- GAZLI İÇECEKLER: Son yıllarda tüketimi azalma gösterse de gazlı içecekler sağlığımızı tehdit eden gıdaların başında yer alıyor. “Diet, light, zero” gibi aldatmacalara kulak asmadan; hem kilo aldıran, hem diyabete neden olan hem de kalp hastalıklarını körükleyen gazlı içeceklerden uzak durmamız gerekiyor. American Journal of Public Health’ın yaptığı en son araştırma, gazlı içeceklerin en aza sigara kadar zaralı olduğu ve içemleri sigara kadar yaşlandırdığını ortaya koydu.

HABER7.COM
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yumurta Akı ve Yanık Tedavisi Pratik / Faydalı Bilgiler FECR 0 81 14 Ekim 2023 13:25
Düğünlerimiz İslam'ın neresinde? Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 1 260 02 Ağustos 2023 17:34
Mezuniyet Programı mı Meyhane Açılışı mı Belli... Adap-Edep-Ahlak FECR 0 171 13Haziran 2023 12:35
Evinize Kem Gözlü Ahmak Bir Adamı Davet Eder... Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 4 198 05Haziran 2023 11:15
Bizi Allah'tan Alıkoyan Kaç Şeyi Hayatımızdan... Muhtelif Konular FECR 0 181 10 Nisan 2023 21:38

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Şu kadından uzak dur! Şu kadınla da hayatını kur !medineweb TufeyL İslamda Kadın ve Erkek 29 30 Ocak 2022 10:38
Kalp Sağlığınız İçin 7 Altın Kural su damlası Sağlık / Beslenme 3 01Haziran 2018 14:01
Uyuşturucu Hızlı Ve Acılı Bir ölümdür Gençler Uzak durun vertyucek Hafta'nın Konusu 0 25 Mart 2015 04:15
Asitli içeceklerden Uzak Durun ! Fatıma-i Zehra Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 3 12 Temmuz 2014 23:20
Sağlığınız İçin ''M'' Vitaminini İhmal etmeyin ;) NİSAREYYAN Serbest Kürsü 5 26Haziran 2014 11:31

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.