Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Sağlık / Beslenme

Konu Kimliği: Konu Sahibi AlimOğlu,Açılış Tarihi:  02 Ekim 2017 (12:12), Konuya Son Cevap : 02 Ekim 2017 (12:12). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 02 Ekim 2017, 12:12   Mesaj No:1
Medineweb Usta Üyesi
AlimOğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AlimOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15399
Üyelik T.: 24 Aralık 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 265
Konular: 59
Beğenildi:189
Beğendi:36
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İngiliz karbonatının faydaları ve zararları nelerdir/Medineweb

İngiliz karbonatının faydaları ve zararları nelerdir/Medineweb

İngiliz karbonatının faydaları nelerdir?

İngiliz karbonatı olarak bilinen sodyum bikarbonat, muhtemelen dünyanın en yararlı maddelerden biridir. İlaç firmaları ve doktorlar çok fazla dile getirmese de, halk arasında sodyum bikarbonatın kanser, böbrek hastalığı ve diğer birçok hastalığa iyi geldiğine inanılmaktadır.
Bikarbonat, tüketilmesi tehlikeli olan bir madde değildir. Hatta dünyanın pek çok bölgesinde içme suyuna bikarbonat katılan insanlarda ölüm oranı ve hastalıkların daha az görüldüğü gözlemlenmiştir. Sodyum bikarbonat ilaç olarak kullanılmaktadır ve farmasötik bileşenleri farklıdır. Sodyum bikarbonat toksisite değerlendirilmesi için klinik denemeler gerektirmeyen, doğal ve toksit olmayan bir maddedir.
İngiliz karbonatının sağlığa olan faydaları

Sindirim problemlerini rahatlatır:İngiliz karbonatı, mide asidini nötralize etmesiyle bilinen antiasit maddesi içermektedir. Böylece yaygın yaşanan mide ekşimesi olarak bilinen reflü hastalığı için etkili olabilmektedir. Suda çözünmüş karbonat tozu mide hidroklorik asidini nötralize ederek (etkisizleştirerek) yardımcı olur ve mide ekşimesini ortadan kaldırır. Diğer yandan İngiliz karbonatı şişkinlik ve gaz gibi mide sorunlarını da hafifletmektedir.
Antiseptik olarak yardımcı olmaktadır:İngiliz karbonatı bakterileri, mantarı, küfü ve parazitleri öldürmek için hafif bir antiseptik olarak hareket etmektedir. Sonuç olarak, sadece dişleri temizleyip beyazlatmakla kalmaz; aynı zamanda diş eti hastalıklarının oluşumunu engellemektedir. İngiliz karbonatı ile hazırlanan su gargara olarak kullanıldığında da boğaz ağrısı ve kronik öksürük belirtilerini azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Alkalinite yeteneğine sahiptir: Karbonat dokuları alkalileştirme yeteneğine sahip olduğu için sağlıksal açıdan birçok faydaya sahiptir. Alkalinite asitliğin tam tersidir. Asit sindirim sistemi fonksiyonları için çoğu zaman oldukça gereklidir. Fakat artık oldukça tüketimi yaygın olan şekerli gıdalar, kahve ve soda gibi yiyecek ve içecekler son derece asidiktir. Bunlar kronik vücut asitliği ile bağlantılı artrit, osteoporoz ve kanser gibi birçok dejeneratif hastalıklara neden olabilmektedir. Fakat İngiliz karbonatı asidite ile ilgili hastalıkları alkalize ederek etkisini azaltmaktadır.
Gut hastalığını tedavi etmektedir:Ürik asit kan, idrar ve dokularda biriktiği gut isimli bir artrit tipi rahatsızlığı ortaya çıkabilmektedir. İngiliz karbonatı ise vücudunuzun pH dengesine etki edebilmektedir. Bazı doktorlar asit seviyesini dengelemek ve gut tedavisini tamamlamak için kimi zaman karbonat tüketimini önerebilmektedir. Karbonat kullandığınızda suyun içinde tamamen çözündüğünden emin olmalısınız. Bununla beraber tüketmeden önce doktorunuza danışmanızda fayda vardır.
İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelmektedir:Eğer idrar yolu enfeksiyonlarından muzdaripseniz karbonat suyu deneyebilirsiniz. Bir bardak suyun içine attığınız 1 çorba kaşığı İngiliz karbonatı tozu idrar yolu enfeksiyonları belirtilerini azaltmak için yardımcı olabilmektedir. Bazı durumlarda, karbonat tozu idrar asitliğini azaltarak vücuttaki enfeksiyonlu durumlarla vücudun savaşabilmesini sağlamaktadır.
Mesane enfeksiyonu için faydalıdır: Bakteriler genellikle asidik ortamlarda gelişmektedir. Bu nedenle, birçok kişi mesane asitliği nedeniyle mesane enfeksiyonların muzdarip olma eğilimindedir. Enfeksiyon kaybolana kadar her gün İngiliz karbonatı içerek bu tür enfeksiyonların üstesinden gelebilirsiniz. Tedavi edilecek rahatsızlığın türüne göre farklı dozajlar belirlenmektedir; 1 çay kaşığı karbonat tozuyla başlamak mantıklıdır fakat önemli olan karbonatın suyun içinde çözündüğünden emin olmaktır.

Böbrek sağlığını desteklemektedir:İngiliz karbonatı doğal asitlere sahip olduğu için vücuttaki pH kontrolüne yardımcı olmaktadır. Kronik böbrek hastalıklarının görülen en sık sebepleri diyabet veya hipertansiyon olarak bilinmektedir. Kötü çalışan böbrekler vücuttaki asidin kaldırılması için oldukça zorlanmaktadır. Bu genellikle, metabolik asidoz olarak bilinen bir durum ile sonuçlanır. İngiliz araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırmada, ileri derece böbrek hastalığı yaşayan ve metabolik asidoz rahatsızlığı olan kişilerde karbonat tüketiminin oldukça faydalı olduğu gözlemlenmiştir.
Kanserle mücadele etmektedir:Karbonat üzerine yapılan çalışmalarda kan, sağlıklı dokular ve pH değerlerini bozmadan tümörlere etki edebildiği görülmüştür. Henüz insanlar üzerinde klinik çalışmalar yapılmamış olmasına rağmen, karbonatın meme kanseri gibi kanser türleri üzerinde etkili olduğu belirtilmiştir. İngiliz karbonatlı suyun kanserle mücadele edebilmesi için sağlıklı bir besin programı ile desteklenmesi gerekmektedir. Bu durumda karbonat bağışlığı desteklemek için yardımcı olacaktır.
Hazımsızlığa ve mide ekşimesine iyi gelmektedir:İngiliz karbonatı karşı antiasitler içermektedir. Ara sıra oluşan mide ekşimesi ve hazımsızlığı rahatlatmak için en az maliyetli ve etkili yöntem olarak yarım fincan suyun içine attığınız yarım çay kaşığı karbonat tozu yemeklerden bir ya da iki saat içildiğinde mideyi rahatlatmaya yardımcı olmaktadır.
Atletik açıdan fayda sağlamaktadır: Karbonat üzerine yapılan bazı çalışmalarda, su ile karıştırılan karbonat tozunun atletik performans için faydalı olabileceği sonucuna varılmıştır. Kaslarda biriken laktik asit ağrıya neden olmaktadır fakat İngiliz karbonatlı su bu durumda egzersiz yaparken yardımcı olabilmektedir.


Soğuk algınlığı ve grip ile mücadele eder:İngiliz karbonatı ile hazırlanan su, soğuk algınlığı ile mücadele edebilmek için oldukça klasik olmuş bir çaredir. Bu nedenle, sadece grip hastalığının süresini azaltmakla kalmaz aynı zamanda mikropların vücuttan atılmasını sağlamakta ve canlanma hissi yaratmaktadır.
Sodyum bikarbonatın sağlığa olan faydaları

Yaygın haliyle kabartma tozu olarak bilinen sodyum bikarbonat (NaHCO3) yaşam için çok önemli olan asit dengesini düzenlemekte ve vücuttaki pH oranını dengede tutmada faydalıdır. Ayrıca hücre ve dokuların oksijenasyonuna yardımcı olan CO2 oranını artırır.
• Sodyum bikarbonat diş macunu yerine kullanmak ve gargara olarak hazırlamak için bilinen popüler bir bileşendir.
• Sodyum bikarbonat tozu kullanarak deodorantın yan etkilerini yaşamadan kötü vücut kokusuyla mücadele etmek mümkündür.
• Vücutta pH düzeylerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olmaktadır.
• Yapılan çalışmalara göre, bikarbonat kandaki pH değerlerini bozmadan asidik tümörlerin pH dengesi artırmaktadır. Henüz insanlar üzerinde yapılan klinik çalışmalar olmasa da, özellikle meme kanseri gibi kanser türlerini inhibe edebildiği düşünülmektedir.
• Böcek ısırıkları için bikarbonat ve su ile hazırlanan merhem etkilenen cilt üzerine uygulanabilmektedir. Böylece kaşıntı hafifletilmektedir. Ayrıca, İngiliz araştırmacılar bikarbonatın sedef hastalarındaki kaşıntı ve tahrişi azaltmak için de etkili olduğunu söylemektedir.
• Bikarbonat mide ekşimesi ve hazımsızlığı rahatlatmak için faydalıdır.
• Sodyum bikarbonat soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların semptomlarını hafifletmek için yardımcı olabilmektedir.
• Yenileyici ve canlandırıcı bir etkisi vardır. Sabahları güne enerjik başlamak için banyo suyuna sodyum bikarbonat ve kokulu uçucu yağlar ekleyebilirsiniz.
Alkali suyun sağlığa olan faydaları

Alkali su doğal olarak oluştuğunda, su kayaları üzerinden geçerek alkalin düzeyini artıran mineralleri almaktadır. Günümüzde bazı iyonlaştırıcı şirketler, elektroliz adı verilen bir kimyasal sürecinde alkalin suyunu üretebildiklerini söylemektedirler. Fakat diğer yandan, bazı doktorlar ve araştırmacılar bu iddiaların destekli araştırmalardan yoksun olduğunu vurgulamaktadır.
• Alkali su serbest radikallerle mücadele edebilen antioksidan özellikler barındırmaktadır.
• Alkali suyun bir diğer faydası ise vücudu temizleme özelliğidir. Özellikle kolondaki kirli birikimi ortadan kaldırabilmektedir.
• Vücudumun nemini korumak için alkali su ideal bir seçimdir. Vücuttaki suyun dengesinin korunması optimum sağlığa kavuşmak için esastır.
• Alkali su vücudun pH dengesini korumaya yardımcı olmaktadır.
• Alkali su antioksidanlarla dolu olduğu için grip ya da soğuk algınlığına yakalama riskini azaltmak için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.
• Asit genellikle şişkinlik, mide bulantısı, hazımsızlık ya da kusma gibi başka sorunları da beraberinde getirir. Alkali su gibi alkalize gıdalar ise asit etkilerini nötralize ederek iyi sindirim sistemini desteklemektedir.
• Alkali su osteoporoz gibi kemik hastalıklarının oluşmasını engellemek için yardımcı olabilmektedir.
• Vücut dokularındaki aşırı asidite ciddi sorunlara neden olabilir. Alkali su tüketimi vücuttaki asitliği azaltarak kilo almaya neden olan yağın depolanmasını önlemeye yardımcı olmaktadır.
• Alkali su tüketimi asidi nötralize etmeye yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda pH değerini de koruyarak sağlıklı bir yapı oluşturulmasını desteklemektedir. Sonuç olarak, kanseri önlemek için oldukça etkili bir hale gelebilmektedir.
• Pankreas vücutta şeker düzeylerinin ve yeterli enerji üretiminin sağlanmasından sorumlu olan insülini oluşturan bezdir. Pankreasın fonksiyonu ise alkalin ortamlar tarafından desteklenir. Alkali su içerek kolayca bunu elde edebilirsiniz. Böylece, diyanetin önlenmesi için pankreasa yardımcı olmuş olursunuz.
• Alkali su eklem, iskelet ağrısı ve kemik yaralanmalarını işlemek için en iyi yolu olarak kabul edilen asidoz ile kalsiyum kaybını önlemeye yardımcı olur.
• Alkali su, çeşitli fizyolojik sistemlerin sağlıklı çalışmasını destekleyerek vücudun genel sağlığını korumaktadır.
• Alkali su, fiziksel egzersizi daha kolay hale getirebilmek için eklemleri ve kasları güçlendirir.
• pH değerlerinin denge altında tutulması cilt sağlığını korumak için son derece önemlidir. Alkali su, vücuttaki en büyük organı sulu tutmaktadır.
• Alkali su savunucuları bu suyun bağırsak sağlığını geliştirmek için faydalı olabileceğini söylemektedir.
İngiliz karbonatının zararları

Karbonatlı suyu içmek çeşitli faydalara sahip olsa da herkes için en iyi seçenek değildir. Tamamen sağlıklı insanların bile uzun zaman boyunca günlük olarak karbonat çayı tüketmesi doğru değildir. Çok fazla tüketimi vücut için zararlıdır. Doğru koşullar altına alınmadığı takdirde karbonatlı su tüketmek bir sürü hasara neden olabilmektedir.


Hipertansiyon veya yüksek kan basıncından muzdaripseniz, karbonatlı su içmekten kaçınmalısınız. Doktorunuzun tüketimi için size özel miktarlar belirlemesi gerekmektedir. Bu nedenle, kan basıncı düzenini sağlamak için bundan kaçınmalısınız.
Ödem ve ya karaciğer hastalığı olan hastalarda, karbonatlı su içmek kötü bir fikir olabilmektedir. Karbonatlı su tüketimi elektrolit dengesini sadece kötü bir duruma getirecektir.
Hamile ya da emziren kadınların doktor tavsiyesi olmadan karbonatlı su tüketmesi önerilmemektedir.
Reçeteli ilaçlar bireyler söz konusu olduğunda, doktora danışmanız çok önemlidir. Karbonatlı su bazı ilaçlarla etkileşime girebilmektedir.
5 yaşından küçük çocukların karbonatlı su tüketmesi tavsiye edilmemektedir. Mide sorunları için küçük ve güvenli dozlarda karbonatın su ile tüketimi en doğrusu olacaktır.


Yarışmaya katılan sporcular öncesinde karbonatlı su tüketmediğinden emin olmalıdırlar. Bazı spor müsabakalarında performans arttırıcı olarak yasaklanmıştır.
Yemek yedikten hemen sonra karbonatlı su içmemelisiniz. Tok karna içilen karbonatlı su yarardan çok zarara neden olabilir. Eğer tüketmek istiyorsanız biraz sindirim için beklemelisiniz.
Tavsiyeler
1. Karbonat tozuyla kabarma tozu aynı şey değildir; bu nedenle karıştırılmamalıdır.
2. 60 yaş altı kişilerin 24 saat içinde 6 bardaktan fazla karbonat suyu, çayı tüketmesi önerilmemektedir. 60 yaş üstünde miktar yarıya inmelidir.
3. Karbonat çayını 2 haftadan daha fazla tüketmek tavsiye edilmemektedir.
4. Alüminyum içermeyen karbonat tozu tercih etmeye çalışmalısınız.
5. Karbonat tozu vücudunuzdaki B vitaminlerini, kromu, folatı, vitamin ve mineralleri azaltabilir; bu nedenle dikkatli olmalısınız.
6. Karbonat tozu sodyum diyeti olan kişiler için uygun değildir.
7. Karbonat tozunu her zaman suda tamamen çözüldüğü zaman tüketin.
8. Karbonat çayını boş mide ile tüketmek tavsiye edilmemektedir. Yemeklerden 1-3 saat sonrasında içilmelidir.
9. Eğer içtikten sonra mide bulantısı hissediyorsanız, içmeye devam etmeyin.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AlimOğlu 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İngiliz karbonatının faydaları ve zararları... Sağlık / Beslenme AlimOğlu 0 1857 02 Ekim 2017 12:12
Sivrisibek ısırıkları için pratik... Bilgi Dağarcığı AlimOğlu 0 1347 17 Eylül 2017 14:37
Arapça dersleri Görüntülü--1. Seviye Dersleri 2.... Genel Arapça AlimOğlu 12 4164 11 Eylül 2017 10:16
Arapça dersleri Görüntülü--1. Seviye Dersleri 1.... Genel Arapça Mihrinaz 15 4704 11 Eylül 2017 09:54
Hacamat Yapacaklar Dikkat!! MEDİNEWEB Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp AlimOğlu 0 1132 19 Ağustos 2017 23:30

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Haccın Hikmet ve Faydaları Nelerdir? İmamHüseyin Hacc-Umre-Kurban 1 19 Ağustos 2018 00:01
pet şişelerdeki suyun zararları/Medineweb fedra Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 30 Eylül 2015 22:06
TUZ / Tuzun Faydaları ve Zararları ali70 Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 2 15 Ağustos 2014 17:02
İngiliz Atasözleri KEVİR Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler 3 24 Mayıs 2009 14:19
Haccın Hikmet ve Faydaları Nelerdir? İmamHüseyin Hacc-Umre-Kurban 0 11 Nisan 2009 15:37

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.