Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Sağlık / Beslenme

Konu Kimliği: Konu Sahibi Filistin,Açılış Tarihi:  03 Mayıs 2018 (08:27), Konuya Son Cevap : 03 Mayıs 2018 (08:27). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Filistin
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 03 Mayıs 2018, 08:27   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Filistin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Filistin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 680
Üyelik T.: 25 Aralık 2007
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Memleket:Bedlis
Yaş:43
Mesaj: 214
Konular: 19
Beğenildi:273
Beğendi:500
Takdirleri:2691
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Her Gün Bir Diş Sarımsak Yemenin 8 Faydası

Her Gün Bir Diş Sarımsak Yemenin 8 Faydası

Her Gün Bir Diş Sarımsak Yemenin 8 Faydası

Düzenli sarımsak tüketmek hem sindirime hem de besinlerin emilmesine yardımcı olur. Ayrıca pankreas ve karaciğer fonksiyonlarını da arttırır. Sarımsak, tartışmasız dünya çapında en yaygın kullanılan şifalı bitkilerden birisidir. Yüzyıllardır bilinen ve dünya çapında neredeyse her kültür tarafından kullanılan sarımsak, aslında yemeklere tat katan bir baharattan çok daha fazlasıdır. Sarımsak, içerdiği bitkisel gıdalar ve kükürt sayesinde yüzyıllardır çeşitli hastalıklarla savaşmak için kullanılm



1- Sarımsak dolaşıma iyi gelir Sarımsak, homosistein seviyelerini düşürmede önemli bir rol oynayan B vitamini açısından zengindir. Homosistein damarların sıkılaşmasına yol açarak çeşitli sorunlara neden olur: Yüksek homosistein seviyeleri kan kıvamınızın koyulaşmasına ve pıhtı oluşmasına neden olur. Trombus yani damar içinde pıhtı oluşması riski artar. Kanınızdaki homosistein seviyeleri ne kadar yüksekse, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskiniz de o kadar fazladır. Aç karınla sarımsak yemek bu sorunlarla savaşmanıza yardımcı olur.

2- Harika bir doğal antibiyotik kinci Dünya Savaşı döneminde ilaç sıkıntısı olduğunda sarımsak kullanıldığını biliyor muydunuz? Bu güçlü antibiyotik çok uzun süredir kullanılmaktadır ve her gün bir diş sarımsak yemek sağlığınız için çeşitli şekillerde faydalı olacaktır: Bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Minör enfeksiyonları iyileştirir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Soğuk algınlığı ve grip ile savaşmanıza yardımcı olur.

3- Karaciğer için sarımsak Her şeyden önemlisi, sarımsak detoksu destekler. Bedeninizin toksinleri, parazitleri, cıva gibi ağır metalleri ve karaciğerinizin işleyemediği ilaç kalıntılarını atmasına yardımcı olur. Sarımsak A, B ve C vitaminleri açısından zengindir ve bunların hepsi karaciğer fonksiyonlarına iyi gelir. Sarımsak, enflamasyonla savaşmaya yardımcı olduğundan, eğer yağlı karaciğer rahatsızlığınız varsa sizin için çok sağlıklı bir seçenektir. Sabahları göz altlarınızda morluklar, şişmiş bir yüz ve ağzınızda kötü bir tatla uyanıyorsanız, karaciğeriniz aşırı yüklenmiş olabilir. Bu durumda sarımsak size yardımcı olabilir.



4- Etkili bir dekonjestandır Akciğer rahatsızlığınız mı var? Eğer sizin de her üşüttüğünüzde akciğerleriniz balgam ve mukus ile doluyorsa, sarımsak size çok yardımcı olabilir. Sarımsak akciğer rahatsızlıklarının tedavisinde etkili doğal bir dekonjestan ve antibiyotiktir. Sinüzit rahatsızlığınız veya kötü bir öksürüğünüz varsa, sarımsak ile basit bir şurup veya sprey hazırlayabilirsiniz.

5- Cilt bakımı için sarımsak Bu sarımsağın ilginizi çekebilecek sıradışı bir özelliğidir: Her gün aç karınla bir diş sarımsak yediğinizde, cildinizin daha güzel, pürüzsüz ve genç görünmesini sağlarsınız. Sarımsak cildinizi koruyup, yenilenmesini sağlayan antioksidanlar açısından zengindir. Hücrelerin kendisini yenilemesini tetikler ve akne ile savaşır. Sarımsağın bu özelliklerinden faydalanmak için tek yapmanız gereken şey, sabahları aç karınla bir diş sarımsak yiyip üzerine bir bardak su içmektir.

6- Kolesterol seviyelerini düşürür Sarımsak kalp ve damar sağlığınız için faydalı olan allisin adında bir madde içerir. Bu maddenin etkisi o kadar güçlüdür ki, günde bir diş sarımsak yemek kolesterol seviyenizi %9 oranında düşürmeye yeter. Bu konu üzerinde yapılan çeşitli çalışmalar aynı sonucu göstermektedir. Shandong Üniversitesi, Toksikoloji Enstitüsünün yaptığı çalışmalar, sarımsağın kalp ve damar sağlığı üzerindeki etkisinin göz ardı edilemeyecek derecede olduğunu göstermektedir. Hatta, İspanyol Kalp Vakfı sarımsağın kolesterol seviyelerini düşürmenin yanı sıra, antibiyotik ve antibakteryal özellikleri olan bir detoks ögesi olarak kullanılmasını önermektedir.



7- Anemi probleminiz mi var? Her gün bir diş sarımsak yemeyi unutmayın Hayatınızın bir noktasında demir yetersizliği çekebilirsiniz. Bu durumla baş etmek için günlük beslenme düzeninize biraz sarımsak ekleyebilirsiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirip sizi hastalıklara karşı korur. Kan sağlığınıza iyi gelir, çeşitli mineral ve vitaminleri almanızı sağlar. Sarımsak bedeninizin gastrik sıvı üretimini arttırarak sindirime iyi gelir.

8- Sindirim sisteminize iyi gelir Kesinlikle size her gün bir baş sarımsak yemenizi önermiyoruz. Bedeninizin iyiliği için her şeyi dengeli tüketmelisiniz. Bazı kişiler bir iki diş sarımsak yedikten sonra kendilerini biraz rahatsız hissedebilir ancak sarımsağı her sabah aç karınla alternatif bir ilaç olarak tüketmeye başladığınızda hem kısa sürede etkisini görecek hem de zaman içerisinde buna alışacaksınız. Sindirime iyi gelir. Mide asidi üretimini arttırdığı için besinlerin daha iyi sindirilmesini sağlar. Karaciğer ve pankreas fonksiyonlarını arttırır. Her gün sarımsak yemenin size iyi gelmeyeceği durumlar Sarımsak doğal bir kan sulandırıcıdır. Eğer zaten kan sulandırıcı bir ilaç alıyorsanız veya pıhtılaşma probleminiz varsa, her gün sarımsak tüketmeniz önerilmemektedir. Eğer hipertiroidizm sorununuz varsa, her gün sarımsak yememelisiniz çünkü sarımsak yüksek miktarda iyodin içerir. Kalp ilacı ve sarımsak kapsülü alıyorsanız, sabahları sarımsak yememelisiniz. Bedeninizi dengeli tutmaya özen gösterin ve sarımsak tüketiminizde aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Eğer bu konu ile ilgili şüpheleriniz varsa, doktorunuza danışın.
su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Filistin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
zekiler buyurun :) Forum Oyunları gün ışığı 8 1404 14 Aralık 2018 23:44
Şeker tüketirseniz size süprizleri olacak"BUNAMAK... Sağlık / Beslenme Esma_Nur 6 1278 28 Ağustos 2018 22:19
Fındığın size ödülleri var Sağlık / Beslenme canergkts 4 2154 30 Temmuz 2018 22:39
Sigarayı bırakana ödüller zinciri Sağlık / Beslenme canergkts 2 1596 29 Temmuz 2018 14:16
1 ay da Karaciğerinizi Yenileyın Sağlık / Beslenme canergkts 2 1709 22 Temmuz 2018 21:38

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Limon suyu ve sarımsak mucizesi. Allahın kulu_ Sağlık / Beslenme 2 13 Ocak 2015 01:12
.........** Olmadan faydası olmaz.. MERVE DEMİR Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 5 16 Kasım 2012 22:57
Sarımsak ve Limon Mucizesi CaferTayar Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 3 03 Kasım 2012 21:11
ramazanda oruç yemenin keffareti Seyyid Oruç-Ramazan 1 21 Temmuz 2012 11:58
Hanefi mezhebinde Açıktan oruç yemenin hükmü MERVE DEMİR Oruç-Ramazan 0 11 Nisan 2009 21:30

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.