Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Salatalar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  13 Ekim 2011 (21:05), Konuya Son Cevap : 13 Ocak 2015 (16:58). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Ekim 2011, 21:05   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 4.340
Konular: 527
Beğenildi:2915
Beğendi:4241
Takdirleri:11322
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Atıştırmalık Nohut Kızartması/medineweb mutfağı

Atıştırmalık Nohut Kızartması/medineweb mutfağı

Atıştırmalık Nohut Kızartması





Benim gibi çayın yanına tuzlu bir şeyler seviyorsanız ve evde atıştırmalık bir şeyler yoksa size kızartılmış nohutu tavsiye ederim. Benim dondurucumda mutlaka haşlanmış nohut bulunur. Bu şekilde kullanımı çok pratik oluyor.


Nasıl yapılır?

Eğer dolabınızda yoksa akşamdan istediğiniz kadar nohutu ıslağa bırakın. Sabah düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün. Ayrı bir kap içine kızartacağınız kadar nohutu alın. İçine arzu ettiğiniz baharatlardan katın. Veya hiç baharat atmadan, sadece tuz, çok az zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı kadar un serpip karıştırın. Ben içine acı pulbiber, biraz kimyon, karabiber ve tane kişniş attım. Bir tepsi içerisine yağlı kağıt serin. Nohutu döküp yayın. 200 derecelik fırında 30 dakika kadar kızartın. Bunu aynı şekilde teflon tavada, ocak üzerinde de yapabilirsiniz.

İçi yumuşak dışı hafif kuru bir kıvamı oluyor. Siz isterseniz daha çok kurutabilirsiniz. Yani nohutların leblebi kıvamında olmasını beklemeyin. Bizim evde bir kısmımız baharatlı, bir kısmımızda sade seviyor. sadenin tadıda orjinal oluyor. MUTLAKA DENEYİN EFENDİM PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ


birde kurban bayramı yaklaşıyor eti dolapda nasıl saklamalıyız. Bundan bahsetmek isterim.


Kıymayı buzdolabı poşetine koyduktan sonra top şeklinde bırakmayın. Bu şekilde kullanmak için çıkardığınızda dışı çözülüp, içi donuk kalıyor. Oysa elinizle kıymayı veya kuşbaşını yassıltıp inceltirseniz acil kullanmanız bile gerekse kısa sürede etiniz çözülecektir.Hemde dondurucuya yerleştirirken kolaylık sağlayacaktır.

Ben diğer sebzeleri dondururkende aynı işlemi uyguluyorum.

Bu da benden size küçük bir püf noktası


birde ufak hatırlatma“Ette siyahlanma oluyorsa o kıymanın içerisine mutlaka su katılmıştır. Kıymaya su katıldığı gün kıymayı daha parlak yapar ve yağsız görünür. Ancak bir ya da iki gün bekletilince kıymanın renginde siyahlanma olur. Tavuk taşlığı da kıymayı kıpkırmızı yapar, yağsız gösterir. Kelle eti, paça eti, dalak da katılıyor. Kıymanın içinde bir şey katıldığı zaman birkaç gün bekleyince kesinlikle renginden belli eder.”Bilginiz olsun
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Tam kapanma Oruç-Ramazan Esma_Nur 5 183 02 Mayıs 2021 13:07
Forum medineweb'e Gelsin :) Videolar/Slaytlar su damlası 1 103 05 Nisan 2021 14:23
Darbe Bildirisi Yayınlamışlar Gazete Manşetleri-Gündem Kara Kartal 1 95 04 Nisan 2021 12:46
Harabat Ehlini Hor Görme Şakir, Defineye Malik... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Esma_Nur 0 143 30 Mart 2021 13:42
Sinir Sıkışmasını Doğal Yollarla İyileşdirme Tıbbı Nebevi Ve Alternatif Tıp su damlası 3 234 23 Mart 2021 08:50

Alt 14 Ekim 2011, 15:44   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:iklimya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 90
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 511
Konular: 114
Beğenildi:22
Beğendi:0
Takdirleri:38
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Esma Hanım bütün yemeklere baktım ellerinize saglık cok güzel görünüyorlar
ama benim karnım acıktı .))
yapmayın böyle lütfen, benim gibi elinde hüneri olmayan birine bunları gösterip
caresiz bırakmayın .((
__________________
Bismillah diyerek...
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Ekim 2011, 17:04   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 4.340
Konular: 527
Beğenildi:2915
Beğendi:4241
Takdirleri:11322
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
iklimya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Esma Hanım bütün yemeklere baktım ellerinize saglık cok güzel görünüyorlar
ama benim karnım acıktı .))
yapmayın böyle lütfen, benim gibi elinde hüneri olmayan birine bunları gösterip
caresiz bırakmayın .((

beyzacım ltfn kendine haksızlık etme senki ilim yaymaya çalışan kardeşimizsin eminim aynılarını büyük bir beceri ile yaparsın .( aynı şehirde olsak ben sana canın ne istiyorsa yaprdım emin ol) ama sen ilim öğretmeye devam et yemek yapmak her kişinin ilim yaymak er kişi işidir
SELAMETLE güzel bacım .
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2015, 16:58   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Allahın kulu_ isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:45
Mesaj: 2.636
Konular: 165
Beğenildi:1069
Beğendi:1549
Takdirleri:3785
Takdir Et:
Standart re: Atıştırmalık Nohut Kızartması/medineweb mutfağı

Cahide jipek tarifleri cok guzel
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Reyhan Şerbeti / Medineweb Mutfağı Mihrinaz Şerbet ve İçecekler 1 02 Eylül 2020 16:55
"Etli Nohut "/medineweb mutfağı su damlası Et Yemekleri 0 31 Mayıs 2018 11:04
KEŞKEK /medineweb mutfağı aslıı Makarna ve Pilavlar 7 21 Şubat 2017 22:27
GÜL TATLISI TARİFİ /medineweb mutfağı su damlası Tatlılar 0 20 Temmuz 2012 17:33
Pekmezli un helvası /medineweb mutfağı Esma_Nur Tatlılar 0 24 Mayıs 2012 13:05

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb   Medineweb   Medineweb   Medineweb   www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288