![]() |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Ateşi açık alanda yakarlar. Senin sevdiğinsem, yolunum demektir. . Tut ki böyledir; aç alanımı, buralar benim değil! Verdiğin adın gizli geçidinden usulca kaçır. Sana gelmek nedâmet vadilerinden sıyrılmaktır. Sana varan yollarda kimliğimi aramaktır. Uzaklara çağırılmadan çağır beni yakınlığına. Canımı infak eden yazıların var ya, işte onlara sar noktalarımın gazelini. Yol düştü kayıttan yaz ismimi. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... anne fedakarlık demektir anne zor zamanında yanında olandır anne karşılıksız sevendir anne evladını herşeyden daha çok sevendir anne önce evladım diyendir anne eşi benzeri olmayandır... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... c*c*ArO* can,çok güzel |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Su damlası su gibi aziz ol hayatın tüm çirkinlikleri ve karmaşıklığı şeffaf ve berrak olsun sana pardon bencillik olmasın hepimize inşallah :) |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Alıntı:
Alıntı:
|
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... umudun yeşerdiği yerden sımsıkı sarılmak gerek hayata… düştüğünde toparlanma gayretinde olmak gerek. yorulduğunda ‘Bismillah’ deyip yeni bir hamle yapmak, inkisar bulutlarını ümit rüzgarlarıyla dağıtmak gerek. gonca olma hülyasından gül devşirme sevdasına tutulmak, koptuğun daldan yeni bir filizle tutunmak, ve umudun yeşerdiği yerden sıkıca sarılmak gerek hayata… (Melâl) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Çalınan her kapı hemen açılsaydı, ümidin, sabrın ve isteğin derecesi anlaşılmazdı. Bir kelebek avcısı bile çalıların yırttığı ayaklarla koşmak zorundaysa, hayatın anlamını eliyle koymuş gibi bulmak kimin harcı?!” [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Ümidim yılların seline düştü. Saçının en titrek teline düştü. Kuru yaprak gibi eline düştü. İstersen rüzgara salıver gitsin." Necip Fazıl Kısakürek [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Yerin seni çektiği kadar ağırsın Kanatların çırpındığı kadar hafif Kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü Ne renk olursa olsun kaşın gözün Karşındakinin gördüğüdür rengin Yaşadıklarını Kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; Ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün Gülebildiğin kadar mutlusun üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... başlangıçta hayatın hep beni haklı çıkarmasından korktumsa da birgün bana hayallerimi ne yaptıgım soruldugunda.. onları israf ettiğimi söylemek mecburiyetinde kalmaktan artık korkum yok.. yeni cümlelerim var çünkü benim..! [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... “Çünkü” dedi Züleyha, “güzelliğin bir derin kuyu senin. Bir düşenin kurtuluşu kolay olmaz. Ne mutlu kalbine Sen düşene, ve ne mutlu Sen’in kalbine düşene…” [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Usul usul yağar kar Kiminde neşe, kiminde gam… Buz gibi düşen kar taneleriyle kızarmış minik ellerini ovuştururken boynu bükükler Eldivenli çocuklar sıcak evlerinden karın bir an önce çoğalmasını bekler.. Oynadığı karın yan sokaktaki arkadaşının elini acıttığını bilmez o masum yürekler.. Seni seven otağındadır. Sana yanan sıcağındadır. Ne sevebildim… Ne yanabildim.. Çok üşüdüm… Beni de sar… |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bir ince iştir Yaşamak dediğin! "Sana" yürümek düşer... Çünkü; yol olur yeryüzü yürümeyi bilene... Yeter ki vakar olsun duruşun özlemli olsun yürüyüşün! "Yürümek" kavlin olsun ahdin olsun vefan olsun... Vur kendini yollara.. İmdada sesin olsun dara uzansın ellerin zora dayansın bileğin.. Olurda sürçerse ayağın; dayandığın güvendiğin her daim RABBİN olsun! |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hüzün en çok gülümseyenlere yakışır. İçindeki fırtınalı kışlara rağmen yüzünde baharı göstermeye çalışanların trajedisini birtek kendileri bilir… Hazandan Geçmeyen Hüzünden Ne Anlar..! |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ey sevgili..!! Ruhumu kuşatan sessizliğin , sensizliğinde sevdim seni. Ben seni , güneş doğmadan önce sevdim !!... Karanlık gecelerde , parlarken gözlerin bir yıldız gibi ,adına yazılan şiirleri okuyup ağlarken uğruna ,bulutlar eşlik ederken banasensizliğe açtım gözlerimi... Bir bıçak gibi saplandı sevdan yüreğime! Buğulu gözlerin takıldı gözlerime... Buzlu aralık gecelerinde üşürken ,volkanlar patladı kâlbimde.. Ey sevgili .. !.. Ben seni , dünya tutuşurken sevdim... |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Baba, göz altlarındaki torbalarda yorgunluk biriktiren kederli göçmenidir evimizin. Bir an gelir göz altlarındaki torbaların bağcığını gözlerinin feriyle bağlayamaz olur artık. O iki bağcık da, hiç ummadığımız bir vakitte, hiç ummadığımız bir yerde çözülüverir. Çözülüverir ve babamız, bizden sakladığı bütün yorgunluklarını orta yerde bırakıp kederli yüzünü terk eder. Biliyor musunuz ? Babamız bir gün gerçekten ölür ! :( |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Ne gariptir şu hayat ayağı kolu garip Sırlara sürükleyen o meçhul yolu garip Ecelin pençesinde tutsak düşmüş insanlık Bir nefeslik âlemde bir dünya dolu garip. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hüzün nedir biliyor musunuz? Bir çocuğa son paranızla alıp verdiğiniz çikolatanın yere düşmesidir... Bir pazar günü bir aileyi uzaktan izlerken aile reisinin gelip sizden fotoğraf çekmenizi istemesidir... Dünyada insanlar açlıktan ölürken yediğiniz yemekten utanmanızdır... Kimsenin gelmediği bir adada kimsenin gelmeyeceğini bile bile beklemektir... Gecenin en güzel saatlerinde ayın yansımasını demir parmaklıklar arasında izlemenizdir... Nöbette beklerken size sıkılan kurşunla yere yığıldığınızda elinizin sevdiğinizin vermiş olduğu mendile gitmesidir.... Çöp kutusundan bulduğunuz atıl bir oyuncak arabayı akşam çocuğunuza getirmektir... Yaşlı bir insanın yıllardır yaşadığı eşini kaybettiği halde çocuklarına destek olmasıdır... Hüzün; bir kaybedişe gülümseyiştir... Hüzün; hayatın güzelliğini görmektir en büyük acılar içinde... Hüzün; beş parasız sokaklarda gezerken cebindeki son parayla aldığı ekmek arası döneri bir kediyle paylaşmaktır... |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Ahir zaman aşıkları, yaşadıklarını 3 harften ibaret görenler çözemezler gizemi.. Bilmezler ki; "Ayn'ın içi Cennet".. "Şın'ın içi Cehennem".. "Kaf'ın içi Araf'tır..! |
İnsanlarla az, Rabbinle çok konuş; belki o zaman kalbin rabbini görür Muâz b. Cebel (ra) |
Satır Arası Hüzün Artık Çatık Kaşlı Harflerimden İbaret Ömrüm… Söylesene Şimdi Hangi Satır Baslarında Geciyor Adım Gözleri Açık, Yüreği Dilsiz Ömrüm’ün. Ölmedi, Ölemiyor. Ama Bilki Yaşamıyor da! Tek İsteğim Sen Tadında Bir Fatiha… |
Kendime Tenbih'im.. Umudunun Ellerini Bırakma..! |
Ey kendine bakmayıp, iyiyi kötüyü başkasında arayan Zavallı! Allah Senin Yardımcın Olsun... |
Cesur olun. Kendinizi rahat hissettiğiniz alanın dışında pencereler açın. Farklı dünyalarla böyle tanışırsınız. Bir insanın bittiği an, miskinliğe esir olduğu andır. İnsan, konforundan vazgeçmeyi göze almalıdır. Kendi dünyasını yerinden kendisi oynatmalıdır. |
👊👊👊 Korona virüs, insanlık için sanki bir mesaj işlevi görüyor: “Ey insan! Hayat yolculuğun haz ve hıza ayarlı. Yavaş ol, dur ve düşün! İnsanı, dünyayı, doğayı, bilgiyi, maddeyi, inancı, anlamı neye dönüştürdüğüne bir bak!” M.İslamoğlu |
.....önce herşey iyi olsun istersin Sonra herkes Sonra hep Bir hayal kırığı batar Canına herşeyi öyle zannedersin Sonra herkes Sonra hep Sonra biri çıkar karşına Önce herşey olursun Sonra herkes Sonra Hiç...... |
Satır Arası Tefekkür Toplam 1 Eklenti bulunuyor. imtihan içinde imtihan vardır .. |
Yol yürümekle alınır, bu bir sır değil. Yanlış karşısında binlerce seçenek belirse de senin doğrun sana özel. Kendi doģrularının sorumluluğunu almak insanı bir yerden başka bir yere taşır. Sonra şaşar kalırsın nasıl oldu diye...... |
Ağacin altinda gölge de dinlenen bir amca,kalkarken agactan helallik istedi. Elindeki suyu agaca döküp gitti... Sahi neydi VEFA?" |
Burda halletmeye gücümüz yeten fakat halledemediğimiz meseleleri Allah 'a havale etmekten utanç duyuyorum. Hatta bunun için bir de azar işiteceğimi düşünürüm "sana akıl verdim, üstesinden gelecek güç verdim kendin halledecekken şimdi gelmiş benden ADALET mi talep ediyorsun " diye. |
Eksiğini eksiklik bilerek “kâmil” olur insan; eksiksiz olduğunu öne sürüp onda bunda kusur arayarak değil. |
Kim bilebilirdiki Hâcer annemiz prensesken hizmetçi konumuna düşmesindeki sırrı! Ona göre kâbusdu yaşananların hepsi lakin başka bir saltanatın başlangıcı idi. Bir şeyler yaşıyorsak Rabbimin var bir bildiği Vesselam |
"Öyle ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile mesela zeytin dikeceksin. Kıyamet kopacağını bilsen dahi elindeki fidanı dikeceksin. Öyle ciddiye alacaksın yaşamayı.. " |
Umudumuz hep Allah’dandı Derdimize yüksel dedik dilediğin kdar yüksel, nasıl olsa geçmeyecekmisin.Zalimlere güçlen dedik istediğin kadar güçlen nasıl olsa düşmeyecekmisin. Öyle oldu olacakda dünya iyi ile kötü arasında bir yerde ama günü geldiğinde iyilerden taraf olacak. |
|
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Güya binler sene ömrün var gibi en lüzumsuz malûmat ile vakit geçiriyorsun - (Sözler: 271) |
Yüzümdeki tebessüm, harika bir hayat yaşadığım anlamına gelmez. Bu, yalnızca benim sahip olduklarımın farkında olduğumu ve Allah'ın benim hakkımdaki yazgısına razı olduğumu gösterir. |
Ölçü: Dindar görüneceğiz diye mutaassıp olmayın! Aydın desinler diye de dinden taviz vermeyin. - Celaleddin Ökten Efendi (Ölümünün senei devriyesinde rahmet olsun) |
Ne dûjminê xerâba bîn; dûjmînê xerâbîyê bîn Kötülerin düşmanı değil, kötülüğün düşmanı olun. |
SAAT: 18:50 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.