Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.forum.medineweb.net/821-sebze-yemekleri)
-   -   Medineweb Mutfağı Patlıcan Yemekleri (https://www.forum.medineweb.net/sebze-yemekleri/30948-medineweb-mutfagi-patlican-yemekleri.html)

Allahın kulu_ 27Haziran 2015 00:19

Cevap: patlıcan yemekleri
 
Anladim patlican yemegini herkes seviyor 57 uye okuyor
Yarin ki menum
Belli patlican yemegi gülümseyen000

Mihrinaz 27Haziran 2015 00:47

Cevap: patlıcan yemekleri
 
Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 385515)
Anladim patlican yemegini herkes seviyor 57 uye okuyor
Yarin ki menum
Belli patlican yemegi gülümseyen000

patlıcan sofraların baştacı.davetlerin vazgeçilmezi.bir sebze etle buluştuğundada..salataya girdiğindede..yalnız başına piştığinde bile(közlemişi kızarmışı).ancak bukadar güzel ve lezzetli sonuçlar verebilir..kıymeti bilinesi bir sebze..onsuz sofra eksik sanki..ana yemeklerin baştacı olmayı hep hakediyor..hal böyle olunca nerde patlıcan yemeği tarifi varsa yurdum insanı orda demektirevet000 herkese hayırlı sahurlar..patlıcan lı bir yemeğin bulunduğu hayırlı iftarlarc*

Allahın kulu_ 27Haziran 2015 15:38

Cevap: patlıcan yemekleri
 
Patlicani bnde cok severim salatasin tursusuna kadar cok guzel bir sebze gercekten etli etsiz her tur yemegi guzel sukurler olsun rabbim verdigin butun nimetlerine elhamdulillah

Mihrinaz 18Haziran 2017 03:03

Alıntı:

su damlası Üyemizden Alıntı (Mesaj 385502)
HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

4 büyük patlıcan
2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
300 gr. kuşbaşı et
1 orta boy soğan
2 adet biber
2 adet domates rendesi
2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hünkar beğendi nasıl yapılır?

Eti ısıtılmış bir tencereye alıp yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
Kendi suyunu verince ağzını kapatıp, saldığı suyu çekene kadar pişirin. Eğer dana eti kullanacaksanız, eti düdüklüde pişirmeniz daha iyi olacaktır.
Pişen ete doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
Domates rendesini tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Domates suyunu çekince altını kapatın.
Patlıcanları bir kaç yerinden delerek tercihen ocak üzerinde közleyin.
Bekletmeden kabuklarını soyup bir kaba alın.
Acı suyunun çıkması için: Üzerlerine 1 çay bardağı sütü gezdirin ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Bu şekilde 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra patlıcanları normal suya tutup yıkayın ve süzülmeye bırakın. Bu şekilde patlıcanların rengi açılacaktır.
Patlıcanları küçük küçük doğrayıp, bıçakla döver gibi yaparak ezin.
Bir tencereye tereyağı ve unu alıp,unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütünü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince patlıcanları çok az karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.2 dakika kadar bu şekilde pişirin. Servis tabağına alıp yayın.
Üzerine sıcak olarak önceden pişirdiğiniz eti koyun. Soğutmadan servis edin.
"Afiyet olsun"
"Alıntı"

Davetlerinizin ve sofralarınizın vazgecilmezi olacaktirewet000Kesinlikle denemelisiniz. Sagolasın su damlası editimc*Şahane bir tarif... Beğendiyi fazla yapmak istediginizde un ve yağ ölçüsünüde ona mukabil artırın..Denemeniz tavsiye olunurewet000

Allahın kulu_ 18Haziran 2017 03:35

Yarin iftara misafirim var ne yapsam

Allahın kulu_ 18Haziran 2017 03:35

9 kisi simdiden iftarda patlocan yapmayi sahurda n karar verip illa patlicansiz olmaz deyup konuya dalmis bulunuyorlar :):) afiyet olsun su damlasi mihrinaz editlerimize tesekkurler konuyu zenginlestirdiler /cic/ek/

mehmet akif2 18Haziran 2017 10:48

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 410705)
Yarin iftara misafirim var ne yapsam

benim bugüne misafirim var

yoğurtlu çorba
fırında patates baget
karnıyarık
pirinç pilavı
salata
kadayıf
hoşaf zaten her zaman oluyor

daha sonra da meyve

tek çeşit yemek de yeterliydi ama bayan misafirim et yiyemediği için tavuk da yapacağım yemek miktarlarını çok tutmuyacağım ama kalan ertesi güne zaten yenir

yaprak sarması börek başka salata çeşitleri yapılsa zaten yenmiyor iftarda

sen de malzemene göre yaptığın bedenen gücünü aşmamak şartıyla iftar menünü oluşturabilirsin

sen de ne hazırladığını yaz bizlere fikir olsun cicekver

Allahın kulu_ 19Haziran 2017 00:20

Mercimek corbasi
Taze fasulye zeytinyagli
Firinda kofte
Pilav
Bezelye tursusu salata kirmizi biberli salata
Kara lahana dolma
Sekerpare
Bahcemizde dut ve can erigi malta erigi
Cok yapmisim sadece meyve yedik kimse yemek yemedi corba salata meyve cay tatli yetti fakat insanin gozu ac oluyor

mehmet akif2 19Haziran 2017 00:49

evet çok şey hazırlamışsın yarın da yersiniz bir de dolma tatlı çok olunca buzluğa koyuyorum ben

benim de bugün yemeklerim arttı misafirim de tatlı getirince kadayıfın bir kısmını saklama kabı ile buzluğa koydum yoksa hepsi araya giderdi bitene kadar

Mihrinaz 18 Mayıs 2019 12:15

Patlıcan kilosu 5 tl
Etsiz tarif yok. Kuşbaşı 45tl. Mutfak yangın yeri.

Zeytinyağlısını yapalım mutfaklarının vazgeçilmezi patlıcanın dedim ammmaaa...Kırmızı biber kilosu 20 tl- biber 5 tl- soğan domatese hiç girmeyeyim... Et daha iyi sanki))))Ekmek yoksa pasta yesinler demek gibi birşey oldu))) Tane ile alın demekten başka önerim yok.

Buyurun tarife...



Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

4-5 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 adet domates rendesi (ben 4-5 yemek kaşığı domates sosu kullandım)
yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz


Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
İlk olarak patlıcanlar alacalı soyularak uzunlamasına 4’e bölünür, sonrasında küp küp dilimlenir. Patlıcanlar tuzlu suda yaklaşık 20dk kadar beklemeye bırakılır.
Bu arada soğanlar yemeklik doğranır. Kırmızı biber ve yeşil biberin içleri boşaltılır, doğranarak hazır edilir.
Tencereye zeytinyağı alınarak soğanlar eklenir, hafif pembeleştikten sonra biberler eklenir. Bir kaç dakika kavrulduktan sonra suyunu süzüp yıkanan patlıcanlar ilave edilir. Son olarak domates sosu da eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak yemeğin kendi suyu ile pişmesi sağlanır.
Patlıcanlar yumuşayıp piştikten sonra ocak kapatılır. Afiyet olsun

Bu yemeği ister soğuk ister sıcak tüketebilirsiniz.


Patlıcan yemeği püf noktası
Patlıcanların acısının çıkması için küp küp doğrandıktan sonra tuzlu suda bekletilmelidir.


SAAT: 23:47

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306