![]() |
"PIRASA DOLMASI"/medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. 2 adet kalın pırasa 300 gr. orta yağlı kıyma 1.5 su bardağı pirinç 1 orta boy soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım demet maydanoz, 5-6 dal dereotu 1 adet domates 2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nar ekşisi Yarım çay bardağı zeytinyağı Sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı tuz Pırasa dolması nasıl yapılır? Pırasaları yıkayıp, 7-8 cm. boyunda parçalara kesin. Parçaların içine parmağınızla bastırıp katların ayrılmasını sağlayın. Pirinci yıkayın. Üzerine kıymayı ekleyin. Soğan ve sarımsağı soyup küçük doğrayın. maydanoz ve dereotunu doğrayın. Domatesi rendeleyin. Salça, yağ ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Kuru gibiyse biraz su ekleyebilirsiniz. Katlara ayırdığınız pırasa parçalarının içine, baş taraflarında birer parmak boşluk kalacak şekilde iç malzemesinden doldurun. Bir tencerenin dibine pırasa yaprakları veya maydanoz, dereotu saplarını dizin. Üzerine pırasa dolmalarını yerleştirin. Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını, nar ekşisi ve tuzu da koyup eritin. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ekleyin. Kaynayınca dolmaların üzerine dökün. Dolmaların üzerine bir ağırlık koymanıza gerek yok. Ağzını kapatın ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 1 saat pişirin. Afiyet şifa olsun. Not: Pırasaları 2-3 gün dışarıda bekletirseniz yumuşar ve katların ayrılması daha kolay olur. |
SAAT: 20:19 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.