"Karışık Sebze Kebabı "/medineweb mutfağı Malzemeler Et sote için 500 gr dana kuşbaşı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek k biber salçası 1 adet domates 3 yemek k sıvı yağ tuz karabiber kırmızı biber kekik Etin üzerini geçecek kadar sıcak su Sebzeler için 3 adet patlıcan 4 adet patates 3 adet kırmızı biber 5 adet yeşil biber Üzerinin sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı su Yapılışı İlk olarak etleri düdüklü tencerede kızgın yağda suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Sonra küp doğranmış soğanı ve sarımsağı ekliyoruz. Onlar da kavrulduktan sonra salçasını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra domatesini ve baharatlarını ekleyip biraz kavurduktan sonra etin üzerini geçecek kadar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 30 dk pişirmeye bırakıyoruz. Etler pişerken bir kenarda parmak şeklinde dilimlediğimiz patates patlıcan ve biberlerimizi kızartıyoruz. Etler piştikten sonra fırın kabımıza alıyoruz. Güzelce kabımızın tabanına yayıyoruz. Üzerine de dilediğiniz sırayla kızarttığımız patates patlıcan ve biberleri yerleştiriyoruz. Eğer etleriniz sulu olduysa üzerine yapacağınız sosu azaltın çok sulu olmamasına dikkat edin. bütün işlemler bittikten sonra önceden ısıttığımız 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun... |
SAAT: 15:49 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.