Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forum.medineweb.net/658-serbest-kursu)
-   -   32.gün de olay! (https://www.forum.medineweb.net/serbest-kursu/14734-32gun-de-olay.html)

KuM TaNeSi 22 Mayıs 2009 20:09

32.gün de olay!

Kanal D'deki 32 Gün programında Türkan Saylan'la ilgili tartışma sırasında konuklar birbirine girdi ağır hakaretler yüzünden program yarıda kaldı.

Kanal D'de yayımlanan 32. Gün programının dün gece yayınlanan son programına sert tartışma ve küfürler damgasını vurdu.
Yaşamını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr.Türkan Saylan’ın vefatının öncesinde ve sonrasında yaşanan tartışmaları gündeme getirmek için Cumhuriyet ve Vakit gazeteleri yazarlarının stüdyoya davet edildiği programda tansiyon bir anda gerildi.

Vakit gazetesi yazarı Serdar Arseven'le birlikte stüdyo konuğu olan Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli ve Mehmet Faraç arasında gerginlik çıktı. Serdar Arseven'le Mehmet Faraç arasındaki tartışmaya Ümit Zileli de katıldı. Üçlü arasındaki sert tartışma yüzünden programa ara verildi. Ancak program daha sonra devam etmedi.

İşte konuşmacıların birbirinden geçtiği ve programın yarıda kalmasına yol açan o görüntüler

Haber7.com

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

inzar 22 Mayıs 2009 20:21

RE: 32.gün de olay!

:)ben bu programı kaçırmışım..
ama giriş mütiş..

inzar 22 Mayıs 2009 20:30

işte bu ...medya bu işte..türkan saylandan kalanları seyredin sonucunu ve hayatını daha iyi anlarsınız..günlerce yazıp çizmeye gerek yok..
çok eğlenceli..izleyin.

KuM TaNeSi 22 Mayıs 2009 20:58

bencede çok güzel konuşmuş serdar arseven..helal olsun valla..hepimizin gönlünden geçenleri haykırdı.saylan ateşin bol olsun!

KuM TaNeSi 22 Mayıs 2009 20:59

Serdar Arseven - Vakit

sarseven@hotmail.com 2009-05-21

--------------------------------------------------------------------------------

“Çağdaş Yaşam İmamı”nın “yegâne” hedefi!..

Ben böyle bir imam görmedim!..

Hale bak, musalla taşından “bazı medya organlarına” cevap yetiştiriyor!..

Ergenekon'un avukatı vardı da...

İmamı eksikti;

Bir “imam” musalla taşının başında...

O ihtiyaca cevap veriyor!..

¥

“Namaz kılan değil, bale yapan genç istiyorum” höykürtüsüne uygun bir hayat süren Türkan Saylan'ı “amel defteri kapanmayacaklar” arasına kaydediveren (!) emekli müftü İhsan Özkes'i şöyle böyle tanırdık.

DSP ve CHP'den aday olmuştu.

Kötü insan değildi ama ihtiraslarına engel olamıyordu.

Bu hali de sık sık “tezvirata” başvurmasına yol açıyordu.

Üsküdar'a DSP'den Başkan adayıyken;

“Faziletli belediyede çember sakalı olmayanlar işlerini halledemiyor, bundan dolayı da dinle diyanetle alâkası olmayan insanlar berberlere koşup sakal çevirtiyorlar!” zırvasını salladı!..

(Şimdi, yani yuh;

Yüzbinlerce vatandaşın iş gördüğü bir belediyede “çember sakallı isen geç, değilsen dur” ayrımcılığı yapılacak!..

Hani adam atar da biraz destekli atar!..)

Bu böyle bir zât...

Yakınlarından biri onu şöyle anlatıyor:

“Şu an Ümraniye'de emlakçılık yapmakta. 1999'da Üsküdar DSP başkan adayıydı, seçilemedi. DSP-MHP-ANAP döneminin Diyanet İşleri Başkanı Nuri Yılmaz, Özkes'e büyük destekte bulunarak, önce Şile Müftüsü yaptı, hemen birkaç ay sonra da Beyoğlu Müftüsü. 2002'de, CHP'den aday adayı olmak için başvurdu ama aday yapılmayınca, eski görevine dönmek istedi. Adana Saimbeyli'ye atanınca beğenmedi, emekliye ayrılmayı tercih etti.”

¥

Kırık dökük bir hayat...

Çok çaba sarf etmiş, bir yerlere gelebilmek için...

O kadar ileri gitmiş ki; “Allah bir başka partiye gitmekten beni korusun” bile demiş!..

DSP'de ölümüne DSP'li, CHP'de ölümüne CHP'li!..

Dedik ya;

Türkan Saylan'ın imamı İhsan Özkes, “kötü” bir insan değil aslında...

Eşi tesettürlü, hep böyle yanlış işler yapmış bir zât da değil.

İyi işleri de var.

Mesela;

İmam Nevevi'nin Riyazu's Sâlihin'ini tercüme etmiş...

Ecevit'lere yaklaşma çabası içine girinceye kadar “dostlarıyla ilişkileri” de iyiymiş!..

Sonrasında, “politikaya” ancak “soldan” girebileceğini düşünerek o taraflara yanaşmış!..

Orada da kıymetini bilememişler pek, planları hiç tutmamış!..

Durumu; İbrahim Suresi'nin 3. ayetindeki “Onlar, dünya hayatını ahirete tercih ederler...” hükmüne fevkalade uygun!..

İşte;

Diyanet mensupluğundan kurtulup, bir yerlere uzanmak istemiş...

Muhafazakar-Sağ'da güçlü ilahiyatçılar bulunduğundan...

Oralarda yer bulamamış!..

Böyle olunca da...

“Siyasal İslam'la mücadele halindeki İmam” imajını tercih etmiş!..

Duruma uygun kitaplar filan yazmış!..

Orada da, Yaşar Nuri Öztürk gibi “daha dişli” adamlar olduğundan, dikiş tutturamamış!..

Şimdi;

Türkân Saylan'ın ölmesinden ve Deniz Baykal'ın da cenazede bulunmasından istifade, “Ergenekon takımının” hoşuna gidecek çıkışlarla “adaylığını” garantilemeye çalışıyor!..

Deniz Baykal da yanına çağırıp; “Aferin” demiş ya...

Dünyalar onun;

İbrahim Suresi'nin 3. ayetindeki “Onlar, dünya hayatını ahirete tercih ederler” hükmüne uygun olarak!..

BU AKŞAM 32. GÜN'DE SAYLAN MESELESİNİ TARTIŞIYORUZ

Evet, Türkan Saylan'ın ölümünün ardından gündeme yerleşen VAKİT'in temsilcisi olarak bizi davet ettiler...

Bakalım, “objektif” bir yayıncılık olacak mı?..

Bir tecrübe daha.

eksikakil 22 Mayıs 2009 21:08

oldukça seviyesiz olmuş..
her iki taraf da belden aşağı vurmuş.. hiç hoş olmamış..
izlemedim ama görüyrm ki çok şey de kaçırmamışım..

Yitiksevda 22 Mayıs 2009 21:29

İlahi sevda mesajlarına dikkat et kimseye hakaret etme yeri değildir bura mesajlarınızdaki hakaret içeren kelimeleri düzenleyin.herkes düşüncesinde özgürdür ama kimseyede hakaret edemez......

KuM TaNeSi 22 Mayıs 2009 21:31

Alıntı:

ilahi sevda Üyemizden Alıntı
türkan saylana rahmet okumaya davet eden akılsız cahil sözde müslümanlara sesleniyorum nerdesiniz kuş beyinliler saylanın yetiştirdiği bu ahlaksız şerefsiz sokak köpeklerini görün eğer bir tane dahi müslüman kalkıp saylan veya bu zihniyeteki bir tane dahi adamı savunacak olursa karşısında beni bulacak bu köpek sürülerine her kim rahmet okursa ondan daha cahil ve daha geri zekalı olamaz.

size katılıyorum..
herifler farz ile haramı karıştırmışlar birbirine..
özgürlüklerini elinden almış hükümet bi yerde 2 kadeh içki içemiyorlarmış.türban özgürlüğü ne ki(!)?

KuM TaNeSi 22 Mayıs 2009 21:33

Alıntı:

YitikSevda Üyemizden Alıntı
İlahi sevda mesajlarına dikkat et kimseye hakaret etme yeri değildir bura mesajlarınızdaki hakaret içeren kelimeleri düzenleyin.herkes düşüncesinde özgürdür ama kimseyede hakaret edemez......

efendim bunlara bu hakaretler azdır..burada üyeye,editöre ya da mezhebe yapılmış bir hakaret yok.değiştirmeye de gerek yok bence...forum kurallarında görmedim..

Yitiksevda 22 Mayıs 2009 21:36

akılsız cahil sözde müslümanlara sesleniyorum nerdesiniz kuş beyinliler

Şu sözler hatalıdır yoksa saylan ve onun gibilere sözüm olmaz ..

eksikakil 22 Mayıs 2009 21:38

sayın İLAHİ SEVDA bence de uslubunuz çok sert.. haklı olsanız bile uslubunuz size çok şey kaybettirir.. insanlar ne dediğinize değil nasıl dediğinize bakarlar.. biraz daha sakin olabilirsek daha iyi olur..
bu da sadece bi arkadaş tavsiyesi..

saygılar...

KuM TaNeSi 22 Mayıs 2009 21:40

eyvallah..ama ben bu forumda O kadına rahmete davet edecek biri veya birileri olduğunu sanmıyorum..
çok sinir bozucu yaa..yok kadın ölmüş gitmiş de..bize rahmet dilemek düşermiş de..yok bilmem ne!ilahi sevdaya katılmamak elde değil..inanın bana çok sinirleniyorum bu şekilde konuşanlara!

Yitiksevda 22 Mayıs 2009 21:44

Elzem kardeşim Allah razı olsun bakın insanın günahları vardır ama ben günahımı dahi saylandan çok severim bunda hemfikiriz ama yinede kendi aramızda bilmeyen yanlış bakan arkadaşlarımıza laf dememe adına uyardım kardeşlerim.Allah'ın zalimlere(saylan)gibilere merhamet etmeyeceğini zaten bize bildirmiştir..

KuM TaNeSi 22 Mayıs 2009 21:48

lütfen yitik sevda kardeşim ilahi sevda kardeşimin üstüne gitmeyiniz..bu konuda (benim gibi)hassas olduğunu düşünüyorum.başka bir yerde aynı bu şekilde rahmet okuyorladı.çıldırdım yaa..
siz bilirsiniz ilahi sevda mesajınızı değiştirmek size kalmış ama haklı olduğunuzu ve duygularıma tercüman olduğunuzu söylemeden geçemeyeceğim....
selametle...

eksikakil 22 Mayıs 2009 21:54

Alıntı:

Alıntı:

Elzem Üyemizden Alıntı
eyvallah..ama ben bu forumda O kadına rahmete davet edecek biri veya birileri olduğunu sanmıyorum..
çok sinir bozucu yaa..yok kadın ölmüş gitmiş de..bize rahmet dilemek düşermiş de..yok bilmem ne!ilahi sevdaya katılmamak elde değil..inanın bana çok sinirleniyorum bu şekilde konuşanlara!

davet etmekle kalmayıp bizzat rahmet okuyan kardeşlerimiz vardı ne yazık ki ya arkadaş hala bu zihniyete rahmet okuyanları anlayamıyorum yitiğim dayanamıyorum zalimin zulmünü ahlaksızlığını şerefsizliğini domuzluğunu anlarımda bunlara rahmet okuyanları anlamakta güçlük çekiyorum kardeşim ne yapayım adam allah'a islama peygambere müslümanlara başörtüsüne savaş açmış birileri hala rahmet okuyor işte ben bu tür gafletlere dayanamıyorum kusura bakmayın kardeşim.

herkesin gaflette olduğu bir konu muhakkak vardır.. bence insanları yargılamadan önce anlamaya çalışmak, empati kurmak gerek.. yoksa bu sitedeki kimsenin doğrusu kimsenin doğrusundan üstün değildir..
her şey durduğunuz yere göre farklı görünür ve herkesin durduğu yer, aldığı eğitim, okuduğu, bildiği, yaşadığı farklı olduğuna göre fikirler ve yorumlar farklı olacaktır.. bu farklılıklardan ötürü insanlara bu kadar sert bir uslupla karşı koymak hoş değil.. tepki koymayın demiyrm. tepkiler ölçülü olursa hepimiz için daha iyi olur..

KuM TaNeSi 22 Mayıs 2009 21:56

ewet..bazı gerçekleri bilmeyen kardeşlerimizi tenzih ederim.ama bilmeyenlerde öğrenir herhalde..

eyyup_ 22 Mayıs 2009 21:56

saylana rahmet okuyan müslümanlar bilinçsizdir cahildir. Keza namaz kılmayan oruç tutmayan müslümanlarda öyledir. Ama bilinçsiz ve cahil olduğu için bir müslümana; başka bir müslüman tarafından kuş beyinli diyerek hakaret edilmeside bi o kadar üzücü.

İlahi sevda aynı hassasiyetteyiz ama düşüncelerimizi islami ahlaka uygun dile getirmek daha hoş olur

KuM TaNeSi 22 Mayıs 2009 21:58

Alıntı:

eyyup_ Üyemizden Alıntı
saylana rahmet okuyan müslümanlar bilinçsizdir cahildir. Keza namaz kılmayan oruç tutmayan müslümanlarda öyledir. Ama bilinçsiz ve cahil olduğu için bir müslümana; başka bir müslüman tarafından kuş beyinli diyerek hakaret edilmeside bi o kadar üzücü.

İlahi sevda aynı hassasiyetteyiz ama düşüncelerimizi islami ahlaka uygun dile getirmek daha hoş olur

size de eyvallah....

eyyup_ 22 Mayıs 2009 22:14

evet ben kendi ağzından duymadığım için kesin kafirdir zındıktır demedim, dememde;
En doğrusunu Allah bilir. Ama yaptıklarına bakarak ona rahmet okumam okuyanıda yadırgarım. Mesele zaten bu değil, mesele sizin tepkilerinizi dile getirirken islami ahlakı yitiriyor olmanızdır.

KuM TaNeSi 22 Mayıs 2009 22:20

Alıntı:

eyyup_ Üyemizden Alıntı
evet ben kendi ağzından duymadığım için kesin kafirdir zındıktır demedim, dememde;
En doğrusunu Allah bilir. Ama yaptıklarına bakarak ona rahmet okumam okuyanıda yadırgarım. Mesele zaten bu değil, mesele sizin tepkilerinizi dile getirirken islami ahlakı yitiriyor olmanızdır.

kardeşlerim,
bu başlık siz birbirinize düşesiniz diye değil,bilmeyenler bilinçlensin diye açılmıştır..rica ederim bu konu hakkındaki yorumlarınızı yazın,uyarıları editörlere bırakın..bu arada ed,tör olmadığım için bu uyarıyı yapmak bana da düşmez ancak başlık sahibi olarak kendimi yetkili hissediyorum başlıktan..

KuM TaNeSi 22 Mayıs 2009 22:40

Alıntı:

siz zalimlere karşı hoşgürü olgusunu olgunlaştıra durun zalimler yeryüzünde müslümanların kanları üzerinde pazarlığa tutuşmuşlar coğrafyam kan ağlıyor neden bilirmisin.
onlar kan döktüler birileri hoşgürü dedi?
onlar coğrafya işgal ettiler birileri çiçekle karşıladı?
onlar kanlarımızı döktüler birileri diyalog dedi?
onlar namuslarımızı çiğnediler birileri hoşgürü dedi?
onlar mazlum ümmetin savunmasız çocuklarını dünya pazarına sürdüler birileri diyalog ve hoşgürü dedi?
onlar saldırdılar birileri bizleri radikalikle suçladı?
onlar milli öğütümle askeri vesayetle bizi yok etmeye gayret ettiler birileri hoşgürü dedi?
işte ben o birilerini allah'ın gazabına havale ediyorum

evet000 evet000 evet000

eyyup_ 22 Mayıs 2009 22:43

sekarattakı iman kabul olmayacak imandır doğrudur. Ben saylanın son anlarında yanında değildim, ne şekilde ölmüştür; Allah rahmetmi etmiştir azap mı etmiştir bişey diyemem.

Siz zulme ses çıkarmamayı önünüze gelene köpek aşağılık kuş beyinli demek olarak görüyorsanız. Ben ömür billah zulme ses çıkarmam.

Yazdıklarınız ahlak sahibi bir müslümanın yazabileceği nitelikte şeyler değildir. Daha öncede dedim, çevremdekilere çydd nin gerçek kimliğini her fırsatta anlattım anlatmaya da devam ederim. Ama anlatırken saylan kafirdir zındıktır şudur budur diye anlatmak benim imanımı pekiştirmiyor.

Forumlarda it köpek açgözlü kuşbeyinli gibi ahlaki olmayan kelimeleri yazarak zulme ses çıkardığınızı sanıyorsanız anca kendinizi kandırırsınız.

Forumu müsait oldukça takip ediyorum her daim yazılarınızda agresiflik szö konusu. Böyle ümmete faydadan ziyade zararınız dokunur. Kuran dan ayetler veriyorsunuz. Benimde size nacizane tavsiyem şu ayet üzerinde tefekkür etmenizdir.

İnsanlara yumuşak davranman da Allah'ın merhametinin eseridir. Eğer katı yürekli, kaba biri olsaydın, insanlar senin etrafından dağılıverirlerdi.(Ali İmran 159)

Medine-web 22 Mayıs 2009 22:48

bağırmak küfür etmek haklı olduğumuzun nişanesi olamaz...
haklı olsak bile bağırmak küfür hakaret etmek haklılığımızı gölgede bırakır..
eşşidai alel kuffar prensibine amenna..
şiddetliliğinizi alkışlıyorum ama uslubunuzu red ediyorum..
kendinize çeki düzen verin lütfen..

kurtmehmet 22 Mayıs 2009 23:03

Gerçek şu ki, kâfir olanları uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir, iman etmezler. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır." (2/Bakara, 6-7).

“Andolsun, elçilerimiz onlara açık deliller getirmişlerdir. Fakat, önceden yalanladıklarından ötürü inanmaya yanaşmadılar. Allah, kâfirlerin kalplerini işte böyle mühürler.” (7/A’râf, 101).

“Kalpleri vardır, ama onlarla gerçeği kavramazlar; gözleri vardır, fakat onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. Hayvanlar gibidir onlar, hatta daha da sapık/yoldan çıkmış...” (7/A’râf, 179).

“Allah katında bütün hayvanların en şerlisi, akletmeyen sağırlar ve dilsizlerdir.” (8/Enfâl, 22)

“İnkâr edenlerin ve Allah yolundan alıkoyanların işlerini Allah boşa çıkarmıştır.” (47/Muhammed, 1)

COCUKLAR BU AYETLERİ TARTIŞTIĞINIZIN FARKINDAMISINIZ

NUR 23 Mayıs 2009 13:10

ilahi sevda kardeşim, hassasiyetinizi anlıyoruz.Genel olarak araya giren kişilerde sizin anlamlı duyarlılığınıza, zulmün âlasını işlemiş birisine karşı hissettiğiniz duygularla ortak şeyleri paylaşıyor.Bunda zerre kadar şüpheniz olmasın.Yalnız siz yazılanları yanlış anlıyormuşsunuz gibi geldi bana.Kimse onlara hoşgörü gösterelim demiyor.Kullandığınız üsluba dikkat çekiyor, cümlelerinizi seçerken daha itinalı davranmaya çağırıyor.Zira karşımızdaki kafir de olsa bu üslup bize yakışmaz.Bunu yumuşaklık olarak algılamayın.Hak olan doğru bir dille söylenirse daha fazla inandırıcı olur.

Haddim olmayarak görüşümü bildirdim umarım anlatabilmişimdir ...

KuM TaNeSi 23 Mayıs 2009 13:13

maşaallah nur ,senin bu tavırların,mütevazii üslubun bu zamana kadar seni bu forumda tuttu..takdire şayan davranışlarını belki haddim değil ama takdir ediyorum..alkış000

KuM TaNeSi 23 Mayıs 2009 14:07

demekki bilmedikleri çok şey var..başörtülüye burs vermediklerini biliyor mu acaba nas editör?seleme editör?

KuM TaNeSi 23 Mayıs 2009 14:42

size hak veriyoruz kesinlikle..ama o ağır ithamları forumdaki arkadaşları ve bilmeyenleri tenzih etmenizi öneriyorum..

KuM TaNeSi 23 Mayıs 2009 14:53

Alıntı:

Alıntı:

KuM TaNeSi Üyemizden Alıntı
size hak veriyoruz kesinlikle..ama o ağır ithamları forumdaki arkadaşları ve bilmeyenleri tenzih etmenizi öneriyorum..

tenzih ederim!

:) bende teşekkür ederim...!

namzet davadar 23 Mayıs 2009 16:16

Yıllarca insanlara zulmeden bu saylan gibi zalimler,kendi dinleri olarak laik köpekliği görerek allahın kanun ve nizamlarını hiçe sayarak müslümanlara yapmadıkları zulüm kalmamıştır.ama biz müslümanlar olarak ne kadar bu zalimleri ,ifşaa edebildik?onların tekelinde olan kurumlar irtica söylemleri ile müslümalara en büyük zulmü yapmışlardır.

KayıpKentli 23 Mayıs 2009 16:28

İlahi Sevda sana söylüyorum , gelinim sen anla!

İlahi sevdanın feryadlarını ve uslubundaki sertliği görünce, bir an 4 yıl önceki geçmişime gittim.

İlahi sevdayı sinirlendiren ifadeleri de görünce, bana söylenen sözler aklıma geldi.

O yüzde İlahi sevdayı anlayabiliyr ve empati kurabiliyrm.

İletişimin önündeki en büyük kara delik, canı yanan ve hırsız var diye feryad eden, bir insanın feryadı karşısında mutedillik davetidir.
Saylan mevzusu gibi mevzularda birilerinin sesi diğerlerinden daha çok çıkıyorsa, bu onun bu konuda daha hassas ve etkilendiğini gösterir.

Zira ABD ırak'a girdiği zamanlar, Işık dershanesine giden Abiler ve öğrencilerle görüşüyordum.Ben Yangın var diye bağırıyorum, adamlar bana SAKİN OLMAKTAN bahsediyorlar.

Ben Nur Bacının mektubunu okuyup, İslam DÜNYASI nerde diyorum, adamlar bana HAKETMESELER BUNLAR BAŞLARINA GELMEZDİ diyorlar.

Bu sözler üzerine insani açıdan bir dayanma sınırınız var patlıyorsunuz, adamlar bu sefer seni TERBİYEYE,USLUBUNU DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORLAR!

Meğer bu tarz insanlar arasında o zamanlar ne kadar yoruluyormuşum.İçimdekileri yanlış adreslere gösteriyor muşum!

Sonra bir karar aldım ve YARAMI O YARADAN ANLAYAN YARALILARA göstermeye karar verdim.

Daha sonra hiçbir IRAK-FİLİSTİN-ÇEÇENYA-İŞÇİ-MEMUR-ASGARİ ÜCRET-SÖMÜRGE-KÖLELİK konularını bu konularla alakası olmayan insanlara açmadım!Çünkü bu konuların muhattablarını doğru tespit etmek lazım..

Domuz haramdır dimi?
Peki DOMUZLUK HARAM DEĞİL MİDİR?
Domuzlaşan birine domuz dediğiniz zaman birden bire karşınıza AHLAKÇI kesilenler çıkınca, bir de suçlu konumuna siz düşünce, o zaman daha çok hırçınlaşıyorsunuz!

Bu hırçınlık ise ne yazık ki ne karşıdakine birşey anlatabiliyor ne de sizi mutlu ediyor.Sadece kendinizi yıpratıyorsunuz!

İlahi sevda kardeşime acizane tavsiyem şu:
medineweb, genele hitap eden ve çok farklı insanların bir arada olduğu bir site olduğu için, sözlerimizin dinlenmesi için ille de konuşacaksak, normal konuşalım.Ama Köpeğe Köpek, Domuza Domuz, Şerefsize şerefsiz demek istiyorsan, burda deme kardeşim!

Muhattaplarının olduğu ve seninle aynı düşünen insanlara söyle bunları, mesela bana istediğin sözlerle özgürce konuşabilirsin!Çünkü sen köpeğe köpek dediğin zaman ben sana aaa hakaret ediyrsn bir müslümana yakışır mı gibi bir yaklaşıma girmem!

Sadece hakaretin yeri vardır, ve lazım olduğu yerler vardır, otururum senle bunun zeminini ve zamanını konuşurm.

Saylan'ın gerek akıbeti konusunda olsun gerek ona karşı alınacak tavır konusunda olsun MÜSLÜMANLARIN ne yazıkki ciddi anlamda kafası karışık!

Bu kafa karışıklığının ardında yatan, kuran'i uyarılardan habersiz olma...
Zalime ve haine karşı takınılacak olan tavır vs vs...
gibi meseleler...söz konusudur.

O halde önce bir durum tespiti yapmalısın kardeşim!
Zemin tespiti yapmalısın!
Madem söylediklerin değil karşıdakinin senden ne anladığı daha önemli...
O halde bazı yerlerde daha yumuşak, bazı yerlerde daha sert, bazı yerlerde daha dolaylı ve bazı yerlerde daha direk konuşacaksın!

Bu DOĞRULARI HER YERDE SÖYLEMEMEK mantığı değil. Zira buna katılmıyorum.

DOĞRULAR HER YERDE SÖYLENMEYE GAYRET EDİLMELİDİR.
Ama her yerde SERT OLMAK
HER YERDE VE HER ZAMAN DA YUMUŞAK OLMAK
HER YERDE VE HER ZAMAN DA ANLAYIŞLI OLMAK...
bir ilkesizliğe ve oportunizme götürür adamı!

(çok bilmişlik olsun diye yazmadım!oportunizm ciddi bir iddiadır ve türkçe karşılıkları bana tam olarak doyurucu gelmedi, merak edenler, oportunizm kavramına bakabilirler: ama kısaca: İKİYÜZLÜLÜK diyelim geçelim, vesselam!)

Sen bu ilkesizliğe düşme İlahi Sevda kardeşim!
İkincisi sanala bu kadar yüklenmeyin.

Nerdeyse gündelik hayatınızın içinde bile sürekli acaba ne yazmışlar, acaba ben ne yazsam diye sürekli sanaldan ayrılamayan insanlara dönüşürz, ki dönüşenler ne yazıkki çoğunlukta!

Yani burda senle aynı düşünmeyen insanları burda ikna etmeye çalışacaksan uslubunu daha da hırçınlaştırarak yaparsan, onlar bir o kadar daha senden uzaklaşacaklardır.

Bu hatalara bizzat kendisi düşmüş, sonra oturup bunun nedenleri üzerinde düşünmüş, ve bu konuda bazı kararlar almış bir kardeşin olarak söylüyorum!

İster medineweb olsun, ister herHangi bir forum olsun, insanları ikna etme, laf çakma, diklenme alanlarına döndüğü zaman SANAL ve İnternet amacı dışına çıkar ve sizi esir almaya başlar..

Ondan sonra da ortaya sabah uyanır uyanmaz medineweb sitesini açıp,acaba hakkımda ne yazmışlar diye bakan, yemeğinin sofranın başına saatinde oturamayan, evde sürekli anne ve babanın sinirlerini geren, varsa eşinin öfkesini üzerine çeken, çocuğu soru sorduğu zaman Başkalarıyla ilgilenmekten dönüp çevresiyle ilgilenemeyen insanlara dönüşülülr.

Yani SAYLAN'ın ne karakterde bir insan olduğunu haykıralım ama sizi anlamaktan aciz, ve Hep EV SAHİBİNE ahlaktan , erdemden bahseden, hatırlatan ama YAVUZ HIRSIZA söz söylemeyen insanlarla karşılaştığın zaman SELAM DE GEÇ ilahi sevda.

Onlar böylesi durumlarda SELAM DER GEÇERLER.

Selam de geç.
Ama Yaranı ve derdini ve haykırışlarını senle aynı yarayı taşıyanlara göster.

Çünkü hâlden ancak o hâli yaşamış olan anlar!

...selam ve dua ile..

KuM TaNeSi 23 Mayıs 2009 16:37

işte son nokta..

Ama Yaranı ve derdini ve haykırışlarını senle aynı yarayı taşıyanlara göster.

Çünkü hâlden ancak o hâli yaşamış olan anlar!kimseye-söyleme000

eyyup_ 23 Mayıs 2009 17:47

bak arkadaşım haddini aşıyorsun. Her yazında bir hakaret yer alıyor. Kimin sanal müslüman kimin gerçek müslüman olduğuna senmi karar veriyorsunda; hemen seni eleştirenlere sanal müslüman kimliğini yapıştırıyorsun. Kalplerde olana sen vakıf değilsin. Allah senide bilir bizide bilir. Sana karşı her daim alttan aldım ama. Sen haddi aşmakta çok ısrar ediyorsun. 2-3 klavye delikanlılığı yaparak önüne gelene kafirdir zındıktır diyerek gerçek müslümanlık yaptığınımı sanıyorsun. Sözlerine dikkat et. Kimseye hakaret etme lüxün yok senin. İslam islam islam diyorsun. İslamda örnek alınması gereken yegane insan Peygamber efendimizken; o bile hayatında kimseye hakaret etmemişken sen hakaret etmeyi nasıl islamla bağdaştırıyorsun.

NUR 23 Mayıs 2009 19:23

Sanırım herkes söyleyeceğini fazlasıyla söyledi, konunun şu saatten sonra hayır getirecek yanı kalmadı.

Anlayışınızı umarak..

konu kilitlenmiştir.

SAAT: 11:27

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321