![]() |
Babalar günü..babalar ağlıyor.. Bugün babalar günü… Anneler, günü kadar önemsemeyiz bu günü… Onların sevgiye, onların ilgiye ihtiyacı yokmuş gibi kabul ederiz. Orman denilen bu koca dünyada, en köklü, en güçlü, en güven veren ağaç olarak ayakta durmak, dallarına tutunanları taşımak, orman kurallarını uygulamaya kalkanlara karşı dik durarak evlatlarını korumak zorunda olanlardır, babalarımız… Onlar ağlayamazlar, çünkü gücün simgesidirler… Onlar evlatları için sert, bir o kadar kararlı durmak zorundadırlar… Onlar sevgilerine gösteremezler, çünkü atalarından böyle öğrenmişlerdir… Onlar babadır… Hayatın en büyük sorumlulukları evlatlarının arkasında koca bir çınar gibi durmaları gerekir… Tarih böyle yazdı, geçmiş böyle yaşandı! Bugün, babalar ağlıyor… Şemdinli’de 8 askerimizin babası evlatlarının arkasından ağlıyor, 12 askerimizin babası ise sadece Allah’a dua edip, evlatlarının şifası için dua ediyor… Bugün, babalar günü… Evladını ‘vatan sağolsun’ diyerek askere gönderen babaların günü bugün… Ağlayabilen babaların… Acı haberin ardından geride kalanlara dimdik durmayacak, yavrunu kaybetmiş eşine destek olmayacak babaların günü, bugün… Bugün, benim ülkemin babaları ağlıyor… Canını kara toprağa verirken, komutanın karşına geçip ‘vatan sağ olsun’ diyen babalarımızın günü bugün… Acıların en büyüğünü yaşarken, teröristlerin sevinmemesi adına dimdik ayakta duran yaşayan babaların günü bugün… Evlatlarına açlığı yaşatmadan çalışıp didinen, okutan, giydiren, evine, sofrasına ekmeğini taşıyan babaların günü bugün… Ve, benim ülkemde bugün babalar ağlıyor… Gelecekte, baba olamayacak gencecik fidanlarını kara toprağa veren babaların günü bugün… Bugün, benim ülkemde babalar ağlıyor… Babalar gününüz kutlu olsun… ......kocaeli gazetesi EBRU KÜCÜKAYDIN.. |
SAAT: 12:51 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.