Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ekim 2010, 17:43   Mesaj No:44

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Hz. Yakub’un, ufak kızı Rahel’i beğendiği ve dayısının yanındaki çalışmasının karşılığı olarak onunla evlenmeyi istediği, dayısının da bunu [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ettiği belirtilmektedirYakup Rahel’e âşıktı. Laban’a, “Küçük kızın Rahel için sana yedi yıl hizmet ederim” dedi. Lavan, “Onu sana vermek başkasına vermekten daha iyidir” dedi, ‘Yanımda kal.’”( [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]/29Tekvin/18-19)

Çalışma müddeti dolduğunda dayısı Laban, yeğenine güzel bir düğün yapar fakat küçük kızı yerine Hz. Yakub’un talep etmediği dolayısıyla sözlenmediği büyük kızı Lea’yı gerdeğe sokar. Dayısının yaptığı hileyi anladığında geç olmuştur. “Sabah olunca, Yakup bir de baktı ki, yanındaki Lea! Laban’a, “Nedir bana bu yaptığın?” dedi, “Ben Rahel için yanında çalışmadım mı? Niçin beni aldattın?””([Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]/29Tekvin/25; [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], A.g.e, c.I, s.437

Dayısı yaptığı hileyi savunsa da Yakub(a.s) sevdiği Rahel’i de ondan ister. Dayısı onun bu isteğini de [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ederek küçük kızı Rahel’i de onunla evlendirir. “Lavan, “Bizim buralarda adettir. Büyük kız dururken küçük kız evlendirilmez” dedi, “Bu bir haftayı tamamla, Rahel’i de sana veririz. Yalnız ona karşılık yedi yıl daha yanımda çalışacaksın.” Yakup [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] etti. Lea’yla bir hafta geçirdi. Sonra Lavan, kızı Rahel’i de ona verdi…..YakupRahel’i Lea’dan çok sevdi. Laban’a yedi yıl daha hizmet etti.”( [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]/29Tekvin/26-30; )
Buraya kadar anlattığımız [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]’taki Yakub kıssasından konumuz açısından bir icmal yaparsak; Hz. Yakub’un ilk evliliği dayısının büyük kızı Lea, ikinci evliliği ise dayısının küçük kızı Rahel ile olmuştur

Görüldüğü gibi yakup (as ) ile ilgili tüm bilgilerin kaynağı tevrattır.

Tahrif edilmiş Tevrat güvenilir kaynak değildir ve olamaz da. Yakup (as )yaşantısı ile ilgili bilgiler Hz musaya ile bir benzerlikle uymakta. Nasıl mı ?

Olay ( İki kız kardeşle aynı anda evlenme rivayeti ) çarpık anlatılmıştır benzer rivayettin bir benzeri hz musa için gerçeği ile kuranda anlatılır ve Yahudiler Tevratta bunu yakup (as) için ortaya koymuş. Şöyleki..


__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla