Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Kasım 2010, 19:11   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Değerli kardeşim emin olun sizin gayret ve araştırma ruhunuzu takdir ediyorum o sözler size değil bilakis Şahıslar üzerinden İslam adı altında Tekfirler ile uğraşanlaradır bu tür anlayışlar İslama aykırıdır. Reddiye demişsiniz sözüm meclisten dışarı Mustafa İslamoğlunun dediği söz bana nasihattır. Cahilin Alim hakkında şehadeti geçersizdir Bizler onlar ile aynı asırda yaşamadığımız ve hallerini bilmediğimiz için başkalarının söz ve eylemleri ile hareket etmemek lazım.

Bakın size bir örnek verecem Bir kardeş tavsiyesi ''Melamilik'' adında bir kaynak var ona ulaşmanızı ve alıp okumanızı rica edecem Çünkü Tasavvufun başlangıcından günümüze kadar var olan tasavvuf karşıtı görüşlerin delillerini tek tek ele almış ve Orjinal nüshalardan bu Alimlerin söz ve eylemlerini değerlendirmiştir Şemsi Tebriziden tutunda Mevlanaya ondan tutunda Büyük Şehid Hallacı mansura kadar Muhyiddini İbn Arabi gibi Kur'anı yutan bir insana kadar hepsinin gerçek anlayışlarını ele almıştır.

Emin olun sanal alemden vb yerlerde Tasavvuf büyüklerine mal edilen sözler ve yanlış anlayışlar onların Züht yaşamı ile alakası yoktur Halen günümüzde dahi Muhyiddini İbn Arabinin Kur'an anlayışına ulaşmış çok az insan mevcuttur Kur'an araştırmaları yapan Alimlerin hemen hemen tümü Muhyiddini arabiden tutunda Üstad Saidi Kurdinin Kur'anı nasıl anlayıp yorumladıklarından faydalanmaktadırlar.

Bu onların hatasız olduğu manasına gelmediği gibi Şirke düştükleri anlamınada gelmez Kur'an Allah resulüne hitap ederken eğer sen sert davranışlar sergilese idin onlar senin yanından uzaklaşır seni dinlemezlerdi beyanı bizlere Davet hususunda nasıl olmamız gerektiği hususunda örnektir..

Onlar kendi çağlarında yaşamış hatası ve sevabı ile Rablerine ulaşmışlardır .

Çok dikkat etmemiz gereken Örneklerden biri Şemsi tebrizinin Hafsa sultana demiş olduğu Allah'ı müstehcen yerde görmek sözü Akleden İman sahibi hangi insanın kullanabileceği bir söz ki O şahıs Allah yolunda yaşamak adına çaba göstermiştir bu sözü onun söylemiş olabileceğini insaf sahibi Müslüman olan hiç bir kimse kabul edemez zaten bunu en aşşağılık bir insan dahi söyleyemezken onun söyleyebileceğini düşünmek ona iftira olur...

Değerli kardeşim Hurafe ve Bidatler ile mücadele edelim ama Şahıslardan ziyade Bizlere düşen karakterler düşünceler ile mücadele etmektir Şahıslar üzerinden mücadele bizlere bir şey kazandırmaz bilakis fikirlerimizi değersiz kılar ve kimseye dinletmez..

Allah'a emanet olun Dua ile ....
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla