Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Aralık 2010, 11:07   Mesaj No:32

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Sayın arkadaşım ben hiçbir mezhebe karşı sözüm olamaz. Hepsi toplumun ihtiyaçları için çıkmış olgulardır. Her beşeri oluşumun doğruları olduğu gibi yanlışlarıda vardır. Bizlere düşen kur'an ışığında bunları bulabilmektir. Bana namaz kılıyormusun gibi soru sormanızı doğrusu yadırgadım. Allah eğer emir vermişse, elbette kılacağım, orucumuda tutacağım Allah o aya ulaştığınızda oruçlu geçirin diyorsa, orucun nekadar tutulacağıda açıktır. Rabbim izin verdiği sürece hepsini yerine getirmek için var gücümle çaba gösteririm.

Cevabınızın içinde bir cümle varki sizin İslam dinine nasıl baktığınızı nasıl algıladığınızı gösteriyor.

( din ilmi dünyadaki en zor ilimdir.)

Eğer böyle olsaydı şu sonuç çıkması gerekirdi. Allah herekezin anlayamayacağı çok zor bir kur'an gönderip, herkezin anlamasını engelleyip, velilerin de ardı sıra gitmeyin dediği halde, daha sonrada hepimizi bu kitaptan hesaba çekecektir mantığını kabul etmemiz gerekirdi. Bunu söylemek ise Rabbim in adaletine saygısızlıktır, neden biliyormusunuz? Bakın Rabbim birçok kez tekrarlayarak ne söylüyor kur'an için, acaba sizin sözlerinizi doğruluyormu dersiniz bu sözler?

Kamer Suresi 17. Andolsun biz, Kuran'ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur?

Kamer Suresi 22 Yemin olsun ki, biz, Kuran'ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var?



Rabbim bu kitabı öğüt alın diye kolaylaştırdım diyor, ama siz beşerin sözlerini doğrulamak adına Rabbimin sözlerine farkında olmadan muhalif oluyorsunuz. Bu doğru bir yaklaşımmı sizce? Selametle.
Alıntı ile Cevapla