Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Aralık 2010, 17:13   Mesaj No:2

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

İbrahim 51: Allah herkese kazandığının karşılığını vermek için (onları diriltecektir.) Kuşkusuz Allah, hesabı çabuk görendir.

EVET SORGU VAR , HASAP VAR AHİRET GÜNÜNDE.

HAŞR 18: Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve herkes, yarın için önceden ne göndermiş olduğuna baksın. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

NAHL 93 Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir.Yapmakta olduğunuz şeylerden mutlaka sorguya çekileceksiniz.

Yaptığın kötülük zerre kadar bile olsa bundan da hesaba çekilirsin.

KEHF 49: Kitap ortaya konur. Suçluları, kitabın içindekilerden korkuya kapılmış görürsün. Eyvah bize! Bu nasıl bir kitaptır ki( ZERRESİ İLE BİRLİKTE ) küçük, büyük hiçbir şey bırakmadan hepsini sayıp dökmüş!” derler. Onlar bütün yaptıklarını karşılarında bulurlar. Senin Rabbin hiç kimseye zulmetmez.

LOKMAN 16:Yavrucuğum! Yaptığın iş (iyilik veya kötülük), bir hardal tanesi ( Zerre kadar ) ağırlığında bile olsa ve bu, bir kayanın içinde veya göklerde yahut yerin derinliklerinde bulunsa, yine de Allah onu (senin karşına) getirir. Doğrusu Allah, en ince işleri görüp bilmektedir ve her şeyden haberdardır.

Bir hardal tanesi ( Zerre kadar ) ağırlığında bile olsa ve bu, bir kayanın içinde veya göklerde yahut yerin derinliklerinde bulunsa, yine de Allah onu (senin karşına) getirir.

Allah onu, (kıyâmet günü hayat filminde karşına) getirir.

Bir zerre kadar dahi olsa işlenen her kötülük veya iyiliğin mutlaka amel defterinde bir karşılığı vardır. Amel defterinde ( Hayat filminde onu karşına getirir ve ) sen de onu görürsün.

PEKİ AMEL DEFTERİNDEKİ GÖRDÜKLERİNİN CEZASINI ÇEKER MİSİN ?

Şüphesiz evet, ancak bir istisnası var ki, O da şudur: Şayet Allahın amel defterinde ceza puanı ile sana gösterdiği kötülüklerini affetmişse...

Artık çok kolay bir hesapla cennete girersin.

İNŞİKAK 7-8-9: Artık kimin kitabı sağ yanından verilirse. O, kolay bir hesap (sorgu) ile sorguya çekilecek. Ve kendi yakınlarına sevinç içinde dönmüş olacaktır.

ZİLZAL 8: Ve kim zerre kadar şerr işlerse onu görür.

HESABIN YAPILACAĞI AHİRET GÜNÜNDE EĞER ALLAH KULUNU AFFETMİŞSE

Kim zerre kadar ŞERR yapmışsa, Artık onun karşılığını cezasını çekerek değil, AMEL DEFTERİNDE AFFEDİLMİŞ OLARAK görür,

İbrahim Suresi, 37-41 ........... Rabbimiz, hesabın yapılacağı gün, beni, anne-babamı ve mü''minleri bağışla.

İbrahim ( as ) Hem kendisi için, annesi ve babası için ve hem de tüm müminler için AF EDİLİP bağışlanmaları için duada bulunuyor. Peki Ne zaman ? Ayet açık , Hesabın yapılacağı gün yani ahiret gününde

Daha açık bir ayet var

ŞUARA-82- Hesaplaşma günü günahlarımı affedeceğini umduğum da O'dur. ( Evet, İşte ibrahim as böyle der.)

Demek ki, Şuara 82 ayetinin bildirimi ile Günahların affı ahirette vuku bulacak bir hadisedir ki, bu afla kimisi için bir kurtuluş vesilesi olacak iken kimileri içinde helak sebebi olacak.

Ankebut-7
İman edip salih amel işleyenlerin kötülüklerini elbette örteceğiz. Onları işlediklerinin daha güzeliyle mükâfatlandıracağız.

AYET AÇIK VE ÇOK NET. ALLAH SALİH AMEL İŞLEYENLERİN KÖTÜLÜKLERİNİ ELBETTE ÖRTECEĞİZ DİYOR. BU NE ANLAMA GELİR ?

NE ANLAMA GELDİĞİNİ DAHA AÇIK BİR İZAHLA MUHAMMED 2 AYETİYLE VERİLİR.

ANKEBUT 7 AYETİNİN AÇIKLAYICISI MUHAMMED 2 AYETİ İSE ŞÖYLEDİR.

Muhammed-2
İman edip yararlı işler yapanların, Rableri tarafından hak olarak Muhammed'e indirilene inananların günahlarını Allah örtmüş ve hallerini düzeltmiştir.

ALLAHIN AFFIYLA GÜNAHLARIN, İŞLENEN KÖTÜLÜKLERİN ÖRTÜLMESİNDEN SONRA, HALLER DÜZELTİLMİŞ OLUR Kİ, KULUN AMEL TERAZİSİNDE GÜNAHLARI ARTIK TARTILMAZ. SIFIR ÇEKER.

...Şüphesiz SALİH AMELLER, kötülükleri yok eder . (Hud,114)

Furkan 70: Ancak tövbe edip de inanan ve salih amel işleyenler başka. Allah işte onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Hud 114 ve Enam 160 ayetlerinin bildirimi ile işlenen bir zerre kadar hayrın, işlenen 10 zerre kadar kötülüğe karşılık geleceğini ,kötülükleri silip yok edeceğini biliyor muydunuz ?

Devamı olacak inş
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla