Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ocak 2011, 17:30   Mesaj No:8

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

İNŞİKAK 7-8-9: Artık kimin kitabı sağ yanından verilirse. O, kolay bir hesap (sorgu) ile sorguya çekilecek. Ve kendi yakınlarına sevinç içinde dönmüş olacaktır.

Hakka 19-20-21-22: İşte o vakit, kitabı kendisine sağından verilen kimse der ki: “Gelin, kitabımı okuyun!”Çünkü ben, hesabımla karşılaşacağımı zaten biliyordum.”Artık o, hoşnut bir hayat içindedir.Yüksek bir cennettedir.

Müminlerin bu sevinç ve coşkusuna karşın inkar edenler büyük bir utanç ve pişmanlık içindedirler. Ölmeyi hatta yok olmayı isterler. Üstteki ayetin devamında inkarcıların çaresizlikleri şöyle haber verilir:

Hakka Suresi, 25-29: Kitabı sol eline verilen ise; o da, der ki: "Bana keşke kitabım verilmeseydi. Hesabımı hiç bilmeseydim. Keşke o (ölüm herşeyi) kesip bitirseydi. Malım bana hiçbir yarar sağlayamadı. Güç ve kudretim yok olup gitti."

Başka ayetlerde, sağın ve solun adamları arasındaki farkı Allah şöyle bildirmektedir:

(İnşikak Suresi, 7-15): Artık kimin kitabı sağ yanından verilirse. O, kolay bir hesap (sorgu) ile sorguya çekilecek. Ve kendi yakınlarına sevinç içinde dönmüşolacaktır. Kimin de kitabı ardından verilirse. O da, helak (yok olmay)ı çağıracak. Çılgın alevli ateşe girecek. Çünkü o, (dünyada) kendi yakınları arasında sevinçliydi. Doğrusu o, (Rabbine) bir daha dönmeyeceğini sanmıştı. Hayır; gerçekten Rabbi, kendisini çok iyi görendi.

Kitaplardaki ameller, hesap günü için özel hazırlanmış duyarlı terazilerde tartılır. O gün, Allah'ın adaleti karşısında kimse zerre kadar haksızlığa uğratılmaz:

Enbiya Suresi, 47: Biz ise, kıyamet gününe ait duyarlı teraziler koyarız da artık, hiçbir nefis hiçbir şeyle haksızlığa uğramaz. Bir hardal tanesi bile olsa onu getiririz. Hesap görücüler olarak Biz yeteriz.

Artık, adalet terazilerinde tartılan ameller sonuçları ile birlikte amel defterinde gösterilir. Affı ile affedilmedikleri ile de

İbrahim Suresi, 37-41 ........... Rabbimiz, hesabın yapılacağı gün, beni, anne-babamı ve mü''minleri bağışla.

İbrahim ( as ) Hem kendisi için, annesi ve babası için ve hem de tüm müminler için AF EDİLİP bağışlanmaları için duada bulunuyor. Peki Ne zaman ? Ayet açık , Hesabın yapılacağı gün yani ahiret gününde, YANİ MİZAN GÜNÜNDE

Daha açık bir ayet var

ŞUARA-82- Hesaplaşma günü günahlarımı affedeceğini umduğum da O'dur. ( Evet, İşte ibrahim as böyle der.)

Demek ki, Şuara 82 ayetinin bildirimi ile Günahların affı ahirette MİZAN GÜNÜNDE vuku bulacak bir hadisedir ki, bu afla kimisi için ( Kitabı sağından verilenler için ) bir kurtuluş vesilesi olacak iken kimileri için de ( Kitabı soldan verilenlerin )helak sebebi olacak.

İSRA 14 “Oku kitabını! Bugün hesap sorucu olarak sana nefsin yeter.

O gün İnsana hesap sorucu olarak kendi nefsin yeter.- OKU yaşam bilgini (kitabını)! Bilincin bu aşamada, yaptıklarının sonucunun ne olduğunu görmeye yeterlidir. "Defterinde yazılanları oku. Hayat filmini gör ve seyret. Bugün bir muhasebeci olarak kendi işini görmeye kendin pekala yetersin. Bugün hesabını görmek için kendi kendine yetersin. Çünkü bugün kendi hesabını kendin çıkaracak durumdasın! Amellerin karşısındaki Tartıyı, mizanı, muhasabeyi, Bilançonu sen de yapabilecek durumdasın.Bu ölçütlere göre sen kendi nefsine yetersin. Kendi nefsinle hesaplaş ! Ve Kendi nefsine sor. Acaba ben cenneti mi yoksa cehenemi mi hakkettim ?

Devamı olacak
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla