Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2011, 18:48   Mesaj No:15

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.

Alıntı:
Hz Yusufun Öncelikli ve asıl amacı üstlendiği görev ile Allahın dinini yaymak istemesidir..Peygamber sorumluluğu ile tebliğ görevini yerine getirmek istemesidir.

Dolayısıyla Hz Yusuf'un kendisi için talip olduğu bu görev, Allahın dinini mısır halkına tebliğ edip, yayması bakımından bulunmaz bir fırsattı.
O halde Hz yusufun görev üstlenmesindeki asıl Amacı, yeryüzünde Allah'ın egemenliğini kurmaktır. Yani yeryüzünde Allah'ın hükmünü geçerli kılmaktır. Her şey Allah'ın dininin zaferi içindir. Kullar üzerinde Allah'ın Rabblığını geçerli kılmak içindir.

Hz Yusufun kendi kralına ( Firavunun) karşısına çıkıp, islam dinini tebliğ etmediği düşünülünebilir mi ? Düşünülemez. Böyle bir ihtimal söz konusu bile değildir. Demiştim.

Firavunun karşısına çıktığı an

54- Kral "Getirin o adamı bana, onu yakın çevreme alayım " dedi. Yusuf ile konuşunca da ona "Bugün sen artık bizim yüksek mevkili ve güvenilir bir adamımızsın" dedi.

Ve kâlel meliku’tûnî bihî estahlishu li nefsî, fe lemmâ kellemehu kâle innekel yevme ledeynâ mekînun emîn(emînun).

54: Ve melik şöyle dedi: “Onu bana getirin! Onu NEFSİM (kendim ) için seçtim." Onunla konuşunca: “Muhakkak ki; sen, bugün bizim yanımızda mevki sahibisin, eminsin (güvenilir kişisin).” dedi.

DİKKAT! AYETE PEK DİKKAT ! AYET FİRAVUN YUSUF İLE KONUŞUNCA DİYOR.

FİRAVUN HZ YUSUF İLE NE KONUŞMUŞTUR ? NE KONUŞMUŞ OLABİLİR ?

Firavun Hz yusuf ile ne konuşmuştur da Seni nefsim için seçtim, Bugün sen artık bizim yüksek mevkili ve güvenilir bir adamımızsın diyebiliyor ?

Evet ne konuşmuştur ? Bunu tahmin etmek çok zor birşey değil.

Yusuf peygamber hapishane arkadaşları ile ne konuşmuş ise, onlara nasıl hitap etmiş ise, aynı sözler ile de firavuna da hitap etmiş, bu sözlerle Firavunla da konuşmuştur.

Yusuf hapishane arkadaşlarına ne demişti ?

37- Yusuf dedi ki; .... " Ben Allah'a inanmayan ve ahireti inkâr eden milletin dininden çıktım. "

Aynı sözleri Firavuna da söyleyecektir.

38 "Onun yerine atalarım İbrahim'in, İshak'ın ve Yakub'un dinlerine bağlandım. Allah'a herhangi bir şeyi ortak koşmak bize yakışmaz. Bu inanç Allah'ın, gerek bize ve gerekse tüm insanlara yönelik bir lütfudur. Fakat insanların çoğu Allah'a şükretmezler.

Firavunun karşısında Firavuna bu sözlerle hitap edecek olması bir peygamberin görevi olmalıdır.ki atalarının dinine tabi olan halkın inançlarındaki bu bozukluğu gözler önüne sermiş olsun.

VE FİRAVUNA BU TEBLİĞ SÖZLERLE DE HİTAP EDİP KONUŞMASI KESİNDİR.

39- "........çok sayıda ilaha inanmak mı, yoksa ezici iradeli tek Allah'a inanmak mı daha iyidir?"

40- "Allah'ı bir yana bırakarak taptığınız düzmece ilahlar, ya sizin ya da atalarınızın taktığı birtakım boş, içeriksiz adlardan başka bir şey değildirler. Allah onlara hiçbir güç vermiş değildir. Egemenlik sadece Allah'ın tekelindedir. O yalnız kendisine kulluk sunmanızı emretmiştir. Dosdoğru din, işte budur. Fakat insanların çoğu bu gerçeği bilmiyor."

"Egemenlik sadece Allah'ın tekelindedir. O yalnız kendisine kulluk sunmanızı emretmiştir. Dosdoğru din, işte budur. Fakat insanların çoğu bu gerçeği bilmiyor."

Hz Yusufun Firavunun yüzüne karşı bu tebliğ sözleri söylediği gün gibi aşikardır.

Hz Yusuf ( as ) Firavunla konuşmasında şirk, tağut ve cahiliye sisteminin temellerini de son derece şiddetli bir biçimde sarsmış olacaktır.. İŞTE Bu konuşmaların arkasından görev alacaktır.

"Çok sayıda ilaha inanmak mı, yoksa ezici iradeli tek Allah'a inanmak mı daha iyidir."

Bu sözlerle hitap olunan, bu sözlere muhatap olan firavun eğer bu sözleri onaylayıp tasdik etmemişse hz yusufa Bugün sen artık bizim yüksek mevkili ve güvenilir bir adamımızsın diyebilir mi ?

kendi inancında ,Kendi fikri ve düşüncesin de olmayan birine Bugün sen artık bizim yüksek mevkili ve güvenilir bir adamımızsın kim diyebilir ? Dese kim ve Nasıl güvenebilir ona. Sen bizim tagutlarımıza, bizim dinimize karışma da sadece sana verilen görevi yap demiş olsa hz yusuf bunu kabul eder miydi. Nasıl ki, Peygamberimize müşriklerin ona verdiği görev gibi sen başımıza geç yönetici ol. ama sakın dinimizle karışma islamı da tebliğ etme. dedikleri gibi..

55- Yusuf, krala "Beni ülkenin hazinelerini yönetmekle görevlendir. Çünkü ben hazinelerinizi titizlikle korurum ve onların nasıl yönetileceğini iyi bilirim.

Firavun hz yusufun tebliğ sözlerine iman etmiştir. Başlangıçta sınırlı olan ülke yönetimini daha sonra güvenle ona tamamen emanet etmiştir.

Özet ve tekrarla denilebilir ki,

YUSUF 54. AYETTE GEÇEN FİRAVUNUN HZ YUSUFLA KONUŞMASINDAN ORTAYA ÇIKACAK TEFSİR ŞUDUR.

BU KONUŞMADA

Hz yusufun Firavuna , firavunun ileri gelenlerine ve mısır halkına islam dinini tebliğ etmediği düşünelemez. ki Tebliğ bir peygamberin görevidir.Bu tebliğ sonrası kral seni en yakınım yapacağım diyor,seni nefsim için ( Kendim için ) seçtim ve SANA GÜVENDİM DİYOR .
Firavun, Hz yusufla bu konuşmaların ardından hz yusufa verilecek yetki ve görev ile hz yusufun islam dinini tebliğ edeceğini çok iyi biliyordu. Firavun inanmadığı ve reddettiği bir inanç sistemi ile hz yusufa seni en yakınım yapacağım diyebilir mi ? Diyemez ?. Seni nefsim için seçtim diyebilir mi ? Sana güveniyorum diyebilir mi ? Diyemez. Ancak Firavunun Bunları diyebilmesi için Hz yusufun inanç sistemi ile Allah iman etmesi ile tefsir edilebilir.

Devamı var-Son bir yazım ile bitireceğim

__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla