Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Şubat 2011, 00:59   Mesaj No:38

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.

Alıntı:
MERVE DEMİR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
evet kafir değildi ismi amonhutep iken akenaton olarak değiştirmiştir. amonhutepin anlamı amon hoşnuttur iken akenaton aten onların diliyle tanrı demek tanrının hizmetkarı olarak değiştirmiştir. buna sebepte hz.yusufun dini tebliğ etmesidir.

tapınaktaki kahinler ile hz.yusufun yanında yer alan akenatonun arasında mücadeleler olmuş ama her seferinde hz.yusufun yanında yer almıştır akenaton.

kuran bu kadar derine inmez ama dönemin kaynaklarında bu bilgi yer alır..

Merve Hanım Hz.Yusuf'un dönemindeki melikin müslüman olduğunu bu tartışmadan çok daha önce başka bir mülazada dile getirmiştim.Fakat anlayamıdığım konu şu kim bu durumu neye deilil getirmeye çalışıyor onu anlayamadım.

Hz.yusfun melikinin kesin olarak Hz.Yusufa tabi olduğunu dolayısıyla müslüman olduğunu kabul edersek ki ayetlerde bu anlam çıkyor o halde konumuz bukünkü tağuti rejimlerin her dediğine evet diyen bir gayri islami hareketle kıyaslanma çabası işin doğrusu anlaşılır br durum değildir.

Biz müslümanlar şuna inanırız allahın kanunlarının dışında bir peygamberi hüküm verebilmesi hatta Allah'ın emir ve yasakalrının bir kısmından dahi vaz geiçilmesi söz konusu değildir.

Biz tağuti düzenlerde oy vermeyi tartışırken birileri Hz.Yusufun durumunu örnek göstererek bu durumdam nemalanmak istediler yanlış olduklarının farıkna vardılar fakat bu yanlışlarını itiraf etme yerine bu sfer başka yanlışlara daldılar.

Halbuki yanlıştan geri dönmek erdemliktir.





Alıntı ile Cevapla