Konu Başlıkları: "Tekfir de Cehalet"
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2011, 14:19   Mesaj No:16

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "Tekfir de Cehalet"

Yoksa insanlara tebliğ edilmeden,hak ve batılın bütün yönleriyle ortaya konulmadan yapılan tekfir ancak ve ancak insanları Allah'ın dininden uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramaz.
FECR dlı üyemizden alıntı

FECR hocam davetçi ortaya hakkı olduğu gibi koymak mecburiyetindedir hidayet sahibi allahtır.biz hakkı ortaya koyduğumuzda kimin uzaklaşıp kimin uzaklaşmaycağı meselesi tamamen rabbimin tekelindedir.

Şöyle düşünelim Nuh (a.s) 900 küsür sene yaşamıştır.Ve bu zaman diliminde hep hakkı ortaya koymuştur fakat sonuç itibari ile baktığımızda kendisne tabi olanların sayısı bir elin parmaklarının sayısı kadardır.

Hiç kimse allahın rasulu muhmmed sav kadar islamı güzel teliğ etmemiş güzel yaşamamıştır fkat buna rağmen milyomlrca insan onun bu tebliğini beyenmemişlerdir.

Sonuç şu:Davetçi hakkı gizlemeden dosdoğru doğrularla anlatacak dileyen bu çağrıya olumlu yanıt vereck müslüman olcak dileyen bu çağrıyı göz ardı edecek kafir olacaktır.

Ey Peygamber! Allah'a karşı sorumluluğunun bilincinde ol; hakikati inkâr edenlerin ve ikiyüzlülerin söylediklerine uyma! Şüphesiz Allah her şeyi tam bilendir, hikmet sahibidir.
(AHZÂB 1)
Ey Peygamber! Allah sana da yeter, sana uyan inanmış kimselere de!
(ENFÂL 64)
Ey peygamber, müminleri savaşa teşvik et. Eğer sizden yirmi sabırlı kişi olursa bunlar iki yüz kâfiri yenerler. Eğer sizden yüz kişi olsa, bunlar bin kâfiri yenerler. Çünkü onlar anlayışsız, bilinçsiz bir güruhtur.
(ENFÂL 65)
Ey peygamber! Kâfirlerle ve münafıklarla savaş, onlara karşı sert ol, onların varacakları yer cehennemdir, orası ne kötü bir varılacak yerdir.
(TEVBE 73)


__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla