Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mart 2011, 18:00   Mesaj No:7

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bakara 85. ayetten almamız gereken önemli dersler.



Ehl-i Kur'an olarak bilinen kişiler atatürk ve arkadaşlarına gösterdikleri saygıyı ve övgüyü her nedense Allah'ın rasulune ve mümin alimlere tanımamaktadırlar.

İman etmeyenler Allah'a rasulune ve müminlere tarih boyunca iftira atmaktan geri durmamışlardır mealci olarak bilinen bu grupların bir iddasıda şudur.

Osmanlı dönemindeki padişahlar kendi ülkelerini satmışlar atatürk ve arkadaşları da bir kahraman gibi gelerek bu ülkeyi düşmanlardan güyya kurtamışlardır.

Tarihi bize 100 yıldır hep böyle anlatarak uyutmaya çalışan bu zihniyet artık son anlarını yaşamaktadır.

Bu sebeple şöyle bir tarihe göz atarak gerçekten tarihte mealcilerin dediği gibimi olmuş yoksa ülkesini kimin kime sattığı meselesi kimin kimlerin casusu olduğu belki birazcıkta olsa ortaya çıkar.

Benim şahsen osmanlının avukatlığını yapmak gibi bir derdim yok fakat bu mealcilerin ne kadar yalancı ne kadar Kur'an'dan uzak olduklarını birazcıkta olsa ortaya koyabilirsem ne mutlu bana.

I. Dünya Savaşı, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] dünya çapında yapılan iki savaştan birincisidir. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarihinde [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da başlamış ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin katılması ve diğer kıtalardaki sömürgelere de yayılması nedeniyle "[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]" olarak adlandırılmıştır.

Dört yıl süren savaş, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] yılında sona ermiştir. I. Dünya Savaşı, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da dört merkezi devlete karşı, Avrupa ve diğer kıtalarda bulunan yirmi beş devletin bulunduğu, o tarihe kadar görülmemiş ilk dünya savaşıdır.

I. Dünya Savaşı Avrupa'da [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] diye adlandırılan [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] diye adlandırılan [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] önderliğindeki [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] devletleri arasında gerçekleşmiştir. Savaşa sonradan İtilaf Devletleri tarafında [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] da katılmıştır.

Sanayi Devrimi ve Sömürgecilik hareketlerinde de bu olay etkisini göstermiş ve İngiltere,Fransa sömürgecilik alanında hızla güçlenirken Almanya'nın bu alanda geri kalmasına neden olmuştur.

1815’te yapılan [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Avrupa’ya ve geniş anlamda dünyaya yeni bir statü getirilmiş ve buna göre güçler dengesi kurulmuştur.

Kırım Savaşı'nda(1853-1856) bu dengelerin Rusya lehine değişmesine engel olmak için, Haçlı Seferleri'nden sonraki en önemli ittifakla, Avrupa Devletleri, Osmanlı İmparatorluğu ile birlikte Ruslara karşı savaşmıştır.

Yenilgiye uğrayan Ruslar,etkisi 1917 Ekim Devrimi'ne kadar sürecek siyasi ve ekonomik dalgalanmaların etksine gireceklerdir. Yine bu savaşın sonunda, İtalya Birliği'ne gidecek yollar da açılmıştır.

1870 [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Almanya ve İtalya’nın birliklerini kurmaları, bunların büyük devletler olarak devletler arası ilişkilerde yer almak için girişimlerde bulunmaları, Viyana Kongresi statükosunu ve güçler dengesini büyük ölçüde değiştirmişti.

Bundan sonrası ise yeniden bir dengenin kurulması girişimlerine, o da Avrupa’da yeni blokların ortaya çıkmasına ve bunların birbirleriyle çatışmasına yol açmıştır.

Bu genel çerçeve içinde I. Dünya Savaşı'nın nedenleri çeşitli ekonomik, siyasi, askeri gelişmelere dayanmaktadır. Bunlara büyük devletlerin çıkar hesaplarını da eklemek gerekir.

Osmanlı imparatorluğunun başına türlü türlü entrikalar çeviren haçlı kuvvetleri 1917 de artık osmanlı devletini karşı koyamayacak kadar zayıflatmış ve ülkenin her tarafını işgal eder hale gelmişlerdir.

Osmanlı devletinin tamamen ortadan kaldırılması fikri avrupa parlementolarında görüş beyanı için istişare edilirken ingiltere ve Fransa beklenmedik bir çıkışla Osmanlının şu an ki türkiye olarak haritalndırılmış ve bunun gerekçesi olarak Sovyetler Birliğinin batıya gelmemesi için tampon bir bölge olarak korunmasıdır.

Osmanlı devletinin kalacak olan küçük parçası (Türkiye) şu şekilde kalmak şartıyla diğer ülkeler tarafından da kabul edilmiştir.

1-) Saltanat yani padişahlık lav edilecektir.
2-) Yeni oluşacak olan ülkenin idari şekli değişecektir.
3-) Bu yeni kurulacak olan devlet dini islam olmayacak
4-) Yürürlükteki mevcut kanunlar ve yasalar tamamı değişecek bunların yerine laiklik rejimi getirilecektir.vs.vs

İşte bu sırada bütün bunları uygulayacak kadronun oluşması içinde düğmeye basılmış o dönemde atatürk ve o sırada erzurum bölgesinde komutanlık yapmakta olan fevzi çakmak bu oluşumda büyük rol oynamışlardır.

Bunun farkına varan padişah hemen bir bildiri yayınlayarak atatürkün ve arkadaşlarının osmanlı donanmasından çıkarıldıkları askerliklerinin fes olunduğuna dair bir ferman yayınlanmıştır.

Bu yeni kadroya biçilen rolün şekli değişmiş işe batıdan başlamak yerine doğudan ve kuzeyden olmak üzere harekat başlatılmıştır.Bu yeni oluşum karadeniz de Sinopta karaya çıkmaya çalışmış fakat padişahın bu fermanı halkı ayaklandırmış bu yeni kadronun karaya çıkması engellenmiştir.

1919 da bu kado ingiliz kuvvetlerinin kontrulu altında olan Samsuna ingiliz askerlerinin güvenliği altında karaya çıkmaları sağlanmıştır. Bunun resim olarak arşivlerde görüntüleri vardır.

Daha sonra ülkeyi hainlerden(Padşah vahdettin) ve işgalcilerden GÜYYA kurtarmak için bu olaylar bize adeta gözlerimizin içine baka baka yalanlarla dolanlarla farklı bir şekilde anlatılmış bazı kişilerde birer kahraman kurtarıcı olarak gösterilmiştir.

Şurasını herkes bilirki emperyal güçler ne zaman bir ülkeyi işgal etmişlerse daha sonra o ülke idaresini kendi yandaşlarını başa getirerek sömürülerini devam ettirmişlerdir.Bugün de afkanistanda Irakta kuvveytte bunu görebilmek için illaki ciltler dolusu kitaplar okumaya gerek yoktur.

Dünyanın en güçlü ülkelerini elinizde silah yok tank yok deniz kuvvetleriniz tamamen işgal edilmiş fakat siz kazmalarla küreklerle mancınıklarla tanklara silahlara savaş gemilerine karşı koyacaksınız.

Bozuk bir vapurla ta istanbuldan yola çıkarak düşman savaş gemileri arasında tır tır tırlayarak gözükmeden samsuna çıkacaksınız daha sonrada dünyayı kurtaracaksınız bu kadarıda olmaz yahu.Yalanın dolanın bu kadarınada pes doğrusu.

Siz milleti aptal geri zekalımı sandınız.Çanakkele geçilmez destanlarını bazı insanların kahramlıkları ile özdeşleştirmek tam olarak palavranın babasıdır.

İtaat terakicilerin (ergenkoncular) Allah aşkına söylermisiniz hangi savaşa katılmış ve hangi savaşı kazanmışlardır.Haluk bey bir tane örnek verirmisiniz.

Birinici dünya savaşında yapılmış olan tüm savaşlar osmanlı padişahları döneminde yapılmıştır.

Dış güçlerle tamamen kontrolü eline geçiren itaat terakiciler padişahlık (ki resmi olarak halifelik olarak geçemktedir) makamını tamamen lav ederek yeni ilke inkılaplar adı altında mecliste anayasa olarak kanunlaştırmışlardır.Buna karşı çıkan millet vekillerine meclisin ortasında kafasına silah sıkılarak öldürülmüşlerdir.Bunların tamamının belgelri vardır.

Buna halkın tepkisi de çok büyük olmuştur.İtaat terakiciler derhal istiklal mahkemeleri adı altında insanlar sorgusuz sualsiz öldürülmüşlerdir.

Türkiyenin dört bir yanında ayaklanmalar başlanış ve binlerce insan sırf ataputun devrim dediği İngiltere Fransa kanunlarına karşı canını vermişlerdir.

Erzincan da ölmüş insanın kemiklerini mezarından çıkararak bir torbaya koymak suretiyle tekrar idam etmiş olmaları onların ne kadar kitapsız imansız olduklarının açık işaretlerinden sadece bir tanesidir.(Bu anlattığım olayın bize nasıl kıydınız diye filmi yapılmıştır dileyenler o filmi izleyebilirler)

Doğuda şeyh said maraşda sütçü imamlar düzcede mersinde Türkiyenin her yerinde ayaklanan insanlara karşı bir kıyım uygulanmış olan bir zihniyete karşı ben imanlarını bilemem diyecek kadar Kur'an'dan bi haber olan bazı arkadaşlarımız hakikaten kanımca zavallı bir durumdadırlar.

Şurası çok enteresandır ki Kur'an okuyan insanlar sağ görüşlü olarak bilinirler fakat mealciler bu kaidenin tam tersi olarak sol görüşlüdürler.

Bunun örneği olarak Yaşar Nuri Öztürk chp ye oy verir Zekeriya Siyah sanırım yine öyle haluk bey muhtemelen yazdıklarına bakılırsa oda sol görüşlü.

Yine normalde muhafazakar gelenekçi kendisini Kur'ana nisbet edenler hep sağ partilere oy vermişlerdir.

Fakat mealciler demekki Kur'an'ı çok kuvvetli okuyorla ki hep sol görüşü tercih etmişlerdir.Demek ki ahiretteki kitaplarınında sol taraftan verilmesini istemektedirler
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla