Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mart 2011, 21:48   Mesaj No:10

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Amel Defterini Kapatmayan Haller Paradoksu

M.KARAKÖSEl yazarımız vermiş olduğunuz Hz.Ömer misali konuya hakikaten tam bir ahenk sağlamıştır.Bizlerin ve rasullahın arkadaşlarının (ashabının) arasındaki Kur'an-i anlayışlara baktığımızda ne kadar çok paradoksların olduğu gün gibi açıktır.

Bizler onlar gibi islamın öz kaynaklarına dönmedikçe çelişkilerden kurtulmamız asla mümkün olmaycaktır.Aklımızı birilerinin cebinden çıkarıp vahy doğrultusunda kullanmadıkça da içinde bulunduğumuz bu zilletten de kurtulmamız söz konusu olamaz.

Şöyle dünya denilen gezegene bir bakış yaptığımızda görüyoruzki müslümanlık iddiası içerisindeki insanların devletlerin pelperişan halini görüyoruz. Şu devlet yada şu millet Allah'ın kitabına tabidir kimsenin kulu kölesi değildir diyebileceğimiz ne bir devlet nede bir millet görmüyor olmamız gerçkten kahr edici bir durumdur.

Tüm bunların altında yatan sebeplere baktığımızda hep insanın beşer aklının Allah'ın dininin önne geçtiğini görüyoruz. Biraz demokrasi biraz yahudilik biraz hırıstiyanlık biraz panteizm birazcıkta islam üstüne birazda örf ve adetleri ekleyenince al sana karma bir din.

Sonrada buna kalkıp tertemiz islam ismini vermektende geri durmayız.
Demekki önce insan idelojosinin sağlam bilgilerle donatılması sonra eyleme geçilmesi gerekmektedir.Sağlam olmayan bir inanç sistemi haliyle bozuk bir eylem meydana getirmesi kaçınılmazdır.

Bizlerin düşüncede yani inanç sisteminde batmış olduğumuzu göryorum.O halde bu yanlış inançları bir parçada olsa düzeltmek adına daha yazacak çok paradokslarımız vardır yazmaya devam inşallah.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla