Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ocak 2008, 20:51   Mesaj No:19

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.993
Konular: 339
Beğenildi:1186
Beğendi:349
Takdirleri:8123
Takdir Et:
Standart Cvp: Evladınızın Sultan Fatih gibi olmasını ister misiniz?

sevgili kardeşlerim;
forumlar tartışma,bilgi beceri,panel,ilim,irfan,yarışma ve en önemlisi insanca anlaşma/anlaşamama alanlarıdır.bu alanlarda herkes aynı düşüncede ise,o alanlar monotonlaşır,çekilmez olur.tamam dini konularda nas ile sabit her konuda hemfikiriz Allaha şükür..ama sosyal siyasal ideolojik renk zevk alanlarında ,bire bir kopyası olan iki insan bulamazsınız.
düşüncelerimizin sevgilerimizin saygılarımızın alanı değişik olabilir.hiç kimse hiç kimseyı sevmek zorunda değildir ama, saygı zorunludur.
ben bi keşişi/papazı/hahamı/sevmem sevmek zorunda da değilim,ama ona saygı göstermiyeceğim anlamına gelmemelidir.bu saygıyı o keşişe değil ,kendime olan saygı gereği göstermeliyim...
konumuza dönersek;
Fatih Sultan Mehmet,tarihe mal olmuş,çağ değişimine sebep olmuş,hatasıyla sevabıyla ,seveniyle sevmiyeniyle,günahıyla hasenesiyle vefat etmiş bir insan..Fatih ne olursa olsun,ona saygı göstermek zorundayız..unutmuyalım ki tarih övgü sövgü alanı olamaz olmamalıdır.gerçi okudum baştan sona;"Fatih'e saygısızlık anlamına gelen bir cümle görmedim."üyelerimiz şükür bu olgunluktadır.
Ali hoca bir iddiada bulunuyor.ve bu idda onun değil tarih kitaplarına mal olmuş bir iddia.bu iddiayı dile getirmek kimseyı rahatsız etmemelidir.bu iddiayı çürütmek lazım yada olduğu gibi kabullenmek.malumunuz Fatih peygamber değil ki ismet sıfatı olsun.Ali hocanın bu iddiası biraz tarih okuyan herkesin malumudur.
diğer nokta ise;
ecdadımız olayı..arkadaşlar islamca bakalım,düşünelim,konuşalım,yaşıyalım...islamda ırkçılık merduttur.ırk ile ırkçılık farklı kelimeler dikkat edelim.islamda kavim ırk kabile millet mefhumları vardır,utanılacak övünülecek bir olay değil bu.Ali babasını kabilesini kendisi seçmedi ki.babası kimse odur.ne babasından utanır nede babasını babalar üstü görebilir.
Fatih kimilerinin iftihar tablusu babasıdır ecdadıdır ,kimilerinin sadece saygı gösterilmesi gereken bir insan...Herkes babamızı sevmek zorunda değil ama,saymak zorunda dır karşılıklı olarak.
lütfen..

not:Ali kardeşimiz tüm olumlu ısrarlarıma rağmen,ısrarla ayrıldığını uğramıyacağını söyledi.:(
saygılar..
Alıntı ile Cevapla