Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mart 2011, 17:05   Mesaj No:4

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır?

Allah'ın kitabı okumak onu anlamak onunla amel etmek onunla itikadımızı oluşturmak gerekirken bizler nerde bir bidat bir hurafe varsa ona meyil etmekten geri durmayız.

Yukarıda yazmış olduğum yazıda kimisi şehit olmuş alimlerimizi ne küçük düşürücü nede onlara bir saygısızlık içeren bir tek cümle olduğu kanısında değilim.

Fakat bizler ön yargılarımızla din anlayışlarımızı birlikte itikat oluştırduğumuzda hata yapmaktan kendimizi alı koyamayız.

Hz.Ömer hutbe verirken Müslüman bir kadın kardeşimiz ayağıya kalakrak ya ömer siz öyle söylüyorsunuz fakat ben allahın rasulunden bu işin aslının sizin dedğiniz gibi olmadığını işittim der.
halife hz.ömer bakarkı kadın haklı hemen ""vallahi müslüman kadın ömerden daha fakih çıkmıştır diyerek" kendi fikrinden vaz geçmiştir.

Yine İmam Ebu Hanife’nin şu sözleri çok manidardır

"Bilmediklerimizi biliyormuş gibi davrandığımızda aslında hiçbir şey bilmediğimiz ortaya çıkıyor:

Mesela üç kişi var, bunlardan biri kendisinde,dünyada eşi bulunmayan bir beyaz inci mevcut olduğunu iddia ediyor.Daha sonra kara üzümün bir danesini çıkarıyor ve bunun bir inci olduğuna yemin ediyor,diğerleri ile de bu konuda tartışmaya giriyor. Bir başkası kendisinde dünyada benzeri bulunmayan bir inci olduğunu iddia ederek bir ayva çıkarıyor ve bunun inci olduğuna yemin edip insanlarla münakaşaya giriyor.Üçüncüsü, eşsiz kıymetteki incinin kendisinde bulunduğunu iddia ederek, bir çamur parçası çıkarıyor ve bunun inci olduğu hususunda yemin ederek başkalarıyla bahse giriyor. Bu üç kişi inciyi bilmedikleri konusunda birleşmişlerdir.″
Ebu Hanife (El-Alim,40)


alsında imamlarımızın itikatlarında mücadelelerinde hiç bir sıkıntı yok sıkıntının özü bizde bizim dine bakış açımızda bizim allahın kitabını terk edişimizde.Din diye dinden olmayan bir yığın düşünceye sahip olmamızda.

Peygamberlere onların yolu üzere olan alimlere sıddıklara salihlere olan saygımız onların vermiş oldukları mücadeleye sahip çıkmış olmamızdan geçeceğini unutmamak gerekmektedir.

Ebu hanife (r.a) zindanlarda çürüdüğünü acaba biliyormuyuz imam malikin o yaşına rağmen işkence çektiğini biliyormuyuz acaba.Yine ibn-i teymiyyenin mısır zindanlarında çürüyürek şehit olduklarını biliyormuyuz acaba.

Peki bunların derdi neydi hiç merak ettikmi? Ama yok merak etmeye gerek yok bizler futbol takımını tutar gibi tutuyoruz. Onların hayatlarına baktığımızda bidat ve hurafelere tağutlara karşı verdikleri mücadele her nedense bizler için hiç bir değer ifade etmemektedir.

O alimler bizim "taklitçi" okumayan kurandan uzak sünnettten uzak bir toplum olmamızı asla söylemimişlerdir. Bilakis bizleri okumaya araştırmaya sefk etmişlerdir.Allah onların yerlerini cennet etsin bizede akıl fikir versin inşallah.

Bizlere onların davalarının aslını anlamayı nasip etsin
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla