Konu Başlıkları: "Haluk GE-TE-A'nın İtirafları"
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Nisan 2011, 23:35   Mesaj No:3

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "Haluk GE-TE-A'nın itirfları"

Okulda eğitim aldığınız dersi düşünün. Önce ana kitabı, yani imtihan olacağınız kitabın dersine çalışırsınız, daha sonrada bu kitabın örneklerini veren yardımcı kitaplara da bakabilirsiniz. Hiçbir zaman bunun tersinden yola çıkıp, ana ders kitabını okumadan, onu anlamaya çalışmadan, yardımcı kitaplardan faydalanmayı düşünmezsiniz. Bunu yaptığınızda başarı oranınız sıfır olacağını bilirsiniz
Haluk gümüştabak adlı üyeden alıntı.

BAKIN HALUK BEY size bir fıkra anlatayım.

Çocuk odada yüksek sesle bağırarak kitap okuyordu.

Annesi de mutfakta yemek pişiriyordu derken çocuğun kitap okuması bitti.

Anne : Oğlum okuman bittimi dedi?
Çocuk : Evet anne bitti dedi.
Anne : Peki oğlum anlat bakalım kitapta okuduklarından ne anladın?
Çocuk : Bilmiyorum anne dedi.
Anne : Oğlum sabahtan yüksek sesle okuyordun ya
Çocuk : Evet anne okuyordum fakat dinlemiyordum dedi.

Haluk bey sizde birşeyler yazıyorsunuz fakat sanırım yazdıklarınızı okumuyorsunuz yada okuduğunuzu dinlemiyorsunuz.Yukarıya alıntı yaptığım yazınızda diyorsunuz ki Okulda eğitim aldığınız dersi düşünün. Önce ana kitabı, yani imtihan olacağınız kitabın dersine çalışırsınız, daha sonrada bu kitabın örneklerini veren yardımcı kitaplara da bakabilirsiniz

Fakat şunu unutuyorsunuz okulda okuduğumuz bu kitabın bir öğretmeni vardır.Bu öğretmen bu kitabı bizden daha bilen bu kitabtan nasıl istifade edeceğimizi ve nasıl anlamamız gerektiğini öğretendir.

Hiç bir yerde öğrencinin öğretmeninin öğretisinin dışında bir mantıkla kitabı okuyup öğretmenden olumlu not alındığı görülmemiştir.

Siz öğretmeni kaale almayalım kendi kafamızdan kitabı okuyalım sonrada edindiğimiz doğru yanlış bilgilerden öğretmenin bize olumlu not vermesİni talep edelim gibi anlamsız bir mantık içindesiniz.

Benim tam olarak söylediğim şey şu bizler Allah'ın kitabını öğretmenlerin bilgilisi öğretmenlerin öğretmeni Hz.Muhammed (sav)i devre dışı bırakarak öğrenme çabamız boş bir çabadan öteye geçmez.Allah'ın rızası da bu yöndedir gerekli ayetleri yukarıda zikir etmiştim.
Şöyle bir hayal edin lütfen. Allah emretmediği, hüküm vermediği halde, bunlarda Allah katından elçisinin hükümleridir diye önümüze sunulanlar için, hesabın görüleceği gün, Allahın elçisine şahitlik adına sorduğunda Rabbim, Ey resulüm benim hüküm vermediğim konularda senmi hüküm verdin dediğinde, acaba Allah elçisi, hayır Rabbim ben vermedim, vermiş olsaydım sen bunu bilirsin derse, bu hurafelere iman edenlerin durumu nice olur dersiniz?

Haluk gümüştabak adlı üyeden alıntı.

Haluk bey sizin demokrasi laiklik veya başka dinlerin başka ideolojileriyle ilgili yazdığım bölümlere cevap vermenizi isterdim.Fakat siz yine konuyu kaynatmak başka tarafa çekmek hususundaki maharetinizi maşallah ortaya koymuşsunuz.

Dikkat edersneiz ben yukrıdaki yazımda peygamberlik ve peygamber tanımlarına girmedim sizin kuranı okuyarak hangi dinlere hangi beşeri rejimlere davet ettiğiniz ortaya koydum.Bunu yaparkende sizi iftira etmedim sizin kendi yazdıklarınızdan alıntılar yaparak orAtaya koydum.

Konumuz laiklik demokrasi batı rejimlerinin Kur'an-a uygun olduğunu savunmazdır .Size yukarıda zina iligili ve bazı Kur'an-daki Allah'ın yasalarının tağutların yasaları ile nasıl çeliştiğini ortaya koydum.

Siz onlara cevap verin peygamber tanımı ile ilgili meseleleri daha sonra konuşuruz.

Bakın Allah emretmediği, hüküm vermediği halde, bunlarda Allah katından elçisinin hükümleridir diye önümüze sunulanlar için diye cümleye başlamışsınız.

Eğer bir parça adil olmayı başarabilseydiniz benim fikirlerimi bildiğiniz halde bana bu cümleyi kullanmazdınız. Gelenekçi islam anlayışlarına klişe sözler ezberleyerek bu sözlerle beni itham etmeniz hakikaten anlaşılır bireşy değildir.

Ben peygamber adına söylediği söylenen şeylerin Kur'an-a Kur'an-ın ruhuna aykırı her ne varsa bu sitetede günlerce mücadelesini verdim yazılarım ortada.

Şimdi burdaki cümlenizden yola çıkarak diyorumki Allah emretmediği, hüküm vermediği halde, siz bu hakkı atatürke yada avrupa hıristiyan dünyasına nasıl veriyorsunuz. bu çelişki değilmidir. Allah'ın rasulune dahi bu hakkı tanımadığnız halde ki bu noktada hemfikiriz (helal haram yetkisi sadece Allaha mahsustur) nasıl oluyorda
bunu beşere tanıyorsunuz bunu açıklayın.

Ülke yönetiminin dinsel kanunlara dayanmamasından bahsetmişsiniz. Bakın yanıldığınız çok önemli bir bölümü size hatırlatmak isterim. Kanunların dinsiz olduğunu söylemişsiniz. Toplumu yöneten kanunları Avrupa da ya da Ülkemizde inceleyiniz lütfen. Hiçbirisinde hiçbir inanca ters düşen tek bir kanun bulamazsınız. Tabi sonradan değiştirilen bazı kanunlar hariç. Bunları ıslah etmek yerine reddetmek yanlış olur. Çünkü her inancın kurallarına saygı gösterir, uygulanmaları içinde zemin hazırlar. Beşerin yaptığı her şeyde eksiklik hatalar vardır. Önemli olan bunların zamanla düzeltilmesidir.

Haluk gümüştabak adlı üyeden alıntı.

Bakın Haluk bey bu sözler sizin sözleriniz eğer yanlışsam beni düzeltiniz şimdi Kur'an okuyan biri bu cümleleri kurarmı?

Yukarıdaki yazımda konuyla ilgili ayetleri verdim.Hükümde peygamber Allah'ın ortağı olamaz diyen siz - ki bu doğrudur,fakat siyonistlerin kafirlerin ehl-i kitabın müşriklerin yasaları islam ile çelişmez diyorusunuz.Onları Allah'a ortak koşuyorsunuz.

Hatta dahada ileri giderek islama aykırı bir tek yasa hüküm bulmazsınız diyerek kendizi gülünç duruma sokuyorsunuz.
Ben size onları yasaları ile Allah'ın yasalarını örneklendirdim buyrun bu konudaki yanlış kanaatinizi açıklayınız.

Ben size cevap yazacağım dediğimde sözümde durdum 31 martta yazımı astım. Kemal kılçdaroğlu gibi biz söz verip sözümüzün arkasında durmamazlık yapmıyoruz.Yada söz verip ertesi gün çark etmiyoruz.

Çünkü biz müslümanız müslümanlar söz verince sözlerine riayet ederler.allah verdikleri "la ilahe illallah Muhammeden abduhu ve rasuluh'u"daki söz gibi.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla