Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Nisan 2011, 08:36   Mesaj No:49

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esma_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.443
Konular: 575
Beğenildi:4539
Beğendi:6142
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: Hazır Cevaplar

KADINLAR DIŞARDA Bir Fransız bayan yazar, Mehmet Akif'e: "Mösyö Akif! Kadınlarınızı evden dışarı çıkarmadığınız doğru mu?" diye sorduğunda Akif: " Ah Madam! Daha önceleri öyleydi. Sonra çıkarttık ama bu defa bir türlü içeri sokamıyoruz." diye latife ederek cevap verir.


AT NALI UĞUR GETİRİR Mİ? Kadıköy Camiinde vaaz vermekte olan Osman Demirci Hocaya: "Hocam, at nalını evimizin kapısına asarsak uğur getirir mi?" diye sormuşlar. Demirci Hoca: "Zannetmiyorum." diye cevap vermiş. "O nallardan her atta dört tane var ama bütün gün kamçı yiyip duruyorlar."



USTASIZ OLMAZ Ebu Hanife hazretleri bir müşrikle tartışmak için anlaşır. Ancak kasten geç gelir. Bunun üzerine müşrik: "Bakın imamınız korktu; gelemiyor." der. Bir müddet sonra Ebu Hanife gelince de: "Niye geç kaldın?" diye sorar. Ebu Hanife: "Kayık yoktu. Irmaktan geçemedim, bir de baktım ki, ağaçtan kopan dallar kendiliğinden bir kayık oluverdi, ben de binip geldim, ondan geciktim." der. Ateist gülmeye başlar ve: "Gördünüz mü nasıl yalan söylüyor, hiç kendiliğinden bir ustası olmadan kayık yapılır mı?" der. İmamı Azam hazretleri hemen taşı gediğine koyar: "Bre akılsız, bir kayık ustasız kendiliğinden olamazsa, bu koca kâinat kendiliğinden nasıl var olur?" der.


KAÇAN TREN Necip Fazıl Kısakürek'in istasyondan öfkeyle döndüğünü görenler sorar: "Üstad! Nedir bu öfkeniz? Yoksa treni mi kaçırdınız?" Mağlubiyeti kabul edemeyen Necip Fazıl: "Ne münasebet!" diye kükrer. "Kovdum, gitti!"


__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla