Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Nisan 2011, 16:59   Mesaj No:99

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: "Dini Konular Hakkında Sorular/Cevaplar"

İirfan hocam şüphesiz bir konuda herkes beyninin algıladığı kadar soru sorar. Cevaba gelince müslüman cevabı alır ama o cevabı Kur’an-dan sünnetten imamlarımzın fetvalarında araştırır. Amaç insanları düşünmeğe araştırmaya taklidi bir imanı terke yöneliktir.

Bizler ne zaman okuyan araştıran okuduklarını tam anlayarak hayatına aktaran bir toplum olduğumuzda ancak “yeryüzünde fitne kalkıp din Allah’a has kılınmış olur” yoksa hep Allah ile birlikte başka ilahlarda edinmiş oluruzki buda bizim iman iddiamızı boşa çıkarmış olur.

Bugün hangimize sorarsanız sorun muhakkak bir mezhebe tabi olduğumuzu söyleriz. Fakat mezhep imamlarımızın görüşlerine gelince o görüşler hakkında malesef pekte bilgi sahibi olmadığımız ortaya çıkmaktadır. Bu analayışımız Kur’an ve peygamber hususunda da böyledir. Bizler peygamber efendimize toz kondurmayız Kur’an-a saygınlığımız uç noktadaır bunlar hepsi güzel. Fakat Kur’an-ın ve peygamberin bizden istediği saygınlık şekli bumudur acaba bunu düşünmek lazım.

Müslümanın gayesi insanları araştırmaya ve aklını vahiyi doğru şekilde analiz etmeğe sefketmektir. Bizler düşüncelerimizi yaşam kriterlerimizi peygamberin sünnetine uygun hale getirmedikçe bırakın müslüman olmayı adam bile olabilmemiz çok zordur.
İşte bizim gayemiz en azından tevhidi noktada günümüzde yanlış olan bazı düşünceleri bir nebzede olsa düzelmesine vesile olmaktır. Bunun mükafatınıda rabbimizden bekliyoruz inşallah.

6:90 "..De ki:"Ben ona karşılık sizden bir ücret istemiyorum. O, sadece bütün âlemlere bir öğüttür."


11:51"Ey kavmim! Bu iş için sizden bir ücret istemiyorum. Benim ecrim ancak beni yaratana aittir. Artık akıllanmayacak mısınız?"


12:104"Buna karşılık onlardan herhangi bir ücret de istemiyorsun. O Kur'ân, âlemlere ancak bir öğüttür."


25:57"De ki: "Ben, buna karşı sizden bir ücret değil, ancak Rabbine doğru bir yol tutmayı dileyen kimseler (olmanızı) istiyorum."
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla