Konu Başlıkları: keşke
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Nisan 2011, 19:42   Mesaj No:2

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.613
Konular: 696
Beğenildi:8186
Beğendi:9414
Takdirleri:26389
Takdir Et:
Standart Cevap: keşke

“Hayatta asla keşke deme!” bunu kendime tam da keşke dediğim ya da keşke diyebilmeyi istediğim bir anda söyledim. Sonra gözlerimi geçmişe döndüm. Arkasından bir de geleceğe… Dedim ki bu hata geçmişte görülüyor, fakat önümde ne olacağını bilmediğim bir gelecek var. Ve bu gelecekte aynı hatayı tekrarlamamak için sebeplerim var. İnsan her zaman yaptığı ve söylediği şeylerin arkasında durmalı. Bu kuru bir inat değildir. Fakat aralarındaki çizgi o kadar belli belirsizdir ki eğer onu görebilmen için sana vaat edilmiş gözlükleri takmazsan bu sınırın hangi tarafında durduğunu bilmezsin. İşte o zaman yaptıkların yahut yapacakların başına buyruk, birbirinden bağımsız hatta sen bile ne olduğunu anlamadan hareket ederler.

Eğer bir hata yaptıysan onun da arkasında durmalısın. Geleceğin sana ne getireceğini bilemezsin fakat o yanlış senin kaderinde yazılıysa er ya da geç, şiddetli ve ya artçı depremler şeklinde seni sallar. Eğer bu zamanında çevrende güvenebileceğin, sığınabileceğin bir ilk yardım çadırı yoksa yıkıntıların altında can çekişirsin. Belki yine de kurtulursun ama bunun sana teğet geçmiş olmasını bütün kalbinle dilersin. Tam o sırada “keşke” diyebilecek bir konumda olsaydın senin için hayat bu kadar zor olmazdı. Yani sen şu anda “keşke” diyebiliyorsan şanslısın demektir. Çünkü eğer bir kuru inadın peşinde değilsen ve hatalarının arkasında duruyorsan aynı yanlışı tekrar yapmazsın. Ve henüz keşke dememişsen o yanlışı yapmamışsın, er ya da geç yapacaksın demektir.

Bir de şöyle düşün: şimdi “keşke” diyebiliyorsan bu bir artçı depremdir. Fakat henüz keşke dememişsen bunun şiddetli bir deprem olmayacağına kim garanti verebilir ki?
...............

__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla