Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Nisan 2011, 19:42   Mesaj No:111

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: "Dini Konular Hakkında Sorular/Cevaplar"

“Bismillahirrahmanirrahim”

Önelikle şu hususu belirtmekte fayda vardır. Eşyada asl olan mübahlaıktır. Bunun anlamı şudur. Örneğin cenabbi Allah elma armut ekmek kiraz gibi yiyecekler helaldir demez. Dünyadaki tüm yiyecekler helaldir ancak haramlar olanlar kuran ve sünnette belirtilmiştir. Bu sebeple bilgisayar telefon araba tv vs yeni çıkan herne ne araç varsa bunların kullanılması helaldir.


Ancak bunlar kötü amaçlar için kullanıldığında haram hükümüne girerler. Bu kısa ön bilgiden sonra msn mevzusuna gelecek olursak. İslam dini öncelikle harama yol açacak fitne fesat kötülük her ne varsa önce bunlaraı oratdan kaldırır. Örneğin diyelimki adamın biri hırsızlık yapmıştır. İslam dini hemen bu adamın elini kesmez onu hırsızlığı götüren teşvik edici unsurları araştırır. Bakalım bu adam niçin hırsızlık yapmıştır.

Devlet olarak yada o kişinin patronu hırsızlığa giden tüm unsurları ortadan kaldırmışıdır kaldırmamışmıdır. Eğer hırsızlığa sebebiyet verebilecek tüm unsurlar ortadan kalkmış olduğu halde o adam hırsızlık yapmış ise işte o zaman bu adamın eli kesilir.

Yok gerek devlet sosyal adalet görevini yerine getirmemiş ise bu adamı aç bırakmışsa yada patronu onu aç bırakmış gerekli şeyleri yapmamışsa o zaman bu kişin eli kesilmez af edilir.

Hz. Ömer halifeliği döneminde böyle bir hırsızlık vakası meydana gelmiş ve hz. Ömer şöyle demiştir. Vallahi eğer peygamberden görmüş olsaydın hırsızın değil onun efendisinin elini keserdim demiş.

Onun için gerek mümin erkeklerin ve gerekse mümin bayanların bu tarz fuhuşiyata götürecek pozisyonlara yol açmamsı gerekmektedir. Eğer niyet o bayana tebliğ etmek ise o bayanı varsa kendi eşi ile tanıştırmalı eşi yoksa tanımış olduğu bir müslüman bayanla tanıştırmalıdır. Bunların her ikisede yoksa Allah için lafı başka muhabbetlere götürmeden o kişiyi okumaya araştırmaya sefk etmelidir.

Fakat günümüz anlayışlarına gelince saatlerce telefonlarda msn lerde muhabbet ederler belirli dini konulardaki meseler bittikten sonra başlarlar abuk subuk muhabbet etmeye.


Nur/31-
“Mü'min kadınlara de ki; gözlerini harama bakmaktan sakındırsınlar, mahrem yerlerini korusunlar.
Kendiliğinden görünenleri dışındaki süslerini teşhir etmesinler.
Baş örtülerinin uçlarını yaka altlarına kadar sarkıtsınlar.
Süslerini ve cazibelerini kocalarından, babalarından, kayınbabalarından, öz oğullarından, üvey oğullarından, erkek kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, müslüman kadınlardan, elleri altındaki kölelerden, cinsel arzuları sönmüş erkek hizmetçilerden, kadınların avret yerlerinin henüz farkında olmayan erkek çocuklarından başka hiç kimseye göstermesinler. Yabancı bakışlardan gizledikleri süsleri ve cazibeleri belli olsun diye ses çıkaracak adımlarla yürümesinler.


Ben eşime kızıma hep şunu söylemişim cenabbi Allah size dışarı çıkmayı helal kılmıştır. Bir kadının dışarı çıkarken fitne ve fasata yol açmayacak davranışlarla ilgili ayetleri okuyun öyle çıkın Allah sizin dışarıda nasıl olmanız gerektiğini bildişrmiştir.


Şimdi günümüzde bakıyorsunuzki facebooklarada internet ortamlarında hatta insanın en mahrem olan düğünlerde abuk subuk resimler çektirerek camlara teşhir edilmektedir. Biz toplum olarak raydan çıkmışız malasef.

Bir müslüman bayan boş işlerden uzak durmalı zinaya götürecek tüm yolların önüne set çekmeli konuşurken fiskos yapmamalı yürürken vakarlılığını korumalıdır.


İslam dini bir yaşam tarzıdır bir hayat nizamıdır. Ancak iman edenler salih amel işlerler rablerinin rızasını arar azabından korkarlar. Karşı cinsleri ile saatlerce msn lerde Çetleşenler hemen Allah’ın ayetlerini açıp okusunlar internet ve benzeri yerlerde süslerini açığa vurmasınlar en güzel yol budur.
Allaha emanet olunuz
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla