Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Temmuz 2011, 23:05   Mesaj No:15

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Alıntı:
İNZAR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Eleştiri sunan kardeşlerime bir sorum olacak:

Kur'an niçin inmiştir,Kuranın muhattapları kimdir,Peygamberler niçin seçilir,İnsan aklı ile Rabbini tevhidi bir inanç ile tanıyamazmı?İslam'ın yönetim bazında bakışı ADALETTİR adaleti tesis edebilen kim olursa olsun itaat edilir örneğin:Bizler avrupa ülkesinde yaşıyor olalım ve İslami bir yönetim metodu yok yalnız insanlar arasında tüm konularda adil davranılıyor ise buna ne diyeceğiz Kur'an insanı muhattap alır bu muhattap olmada ölçüsü adalet iledir.

Kuran şunun için inmiştir güzel arkadaşım...

ENAM SÜRESİ...

156- "Bizden önce kitap yalnız iki topluluğa indirildi, biz ise onların ders gördüklerinden habersizlerdik" dememeniz;
157- Ya da: "Kitap bize de indirilseydi, elbette onlardan daha çok doğru yolda olurduk" dememeniz (için) işte size Rabbinizden apaçık bir belge, bir hidayet ve bir rahmet gelmiştir. Allah'ın ayetlerini yalanlayandan ve (insanları) ondan alıkoyup-çevirenden daha zalim kimdir? Ayetlerimizden alıkoyup-çevirenlere, bu 'engelleme ve çevirmelerinden' dolayı pek çetin bir azapla karşılık vereceğiz.

Ayrıca güzel arkadaşım ADELET BEŞERİ HÜKÜMLERLE OLMAZ,ADALET ALLAHIN HÜKMÜYLE OLUR YOKSA KİM OLURSA OLSUN NE YAPARSA YAPSIN ALLAHIN HÜKMÜNE UYMASSA BU ZULUM OLUR...İnsanlar arasında adelette sadece Allahın hükmüyle olur yok öyle değil diyorsanız buyrun delilinizi sunun...Çünkü Alemlerin rabbi olan rabbimiz KİM ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMETMEZSE O zalimdir, diyor maide süresi,44,45,46,47 bakın ...

Ayrıca müslümanlar İKİ KÜFÜR[BEŞER KANUNUN TASARLAYICISI] ARASINDAN EN ılımlısını SEÇME HAKKIDA YOKTUR...AHZAB SÜRESİ 36...- Allah ve Resûlü, bir işe hükmettiği zaman, mü'min bir erkek ve mü'min bir kadın için o işte kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resûlü’ne isyan ederse, artık gerçekten o, apaçık bir sapıklıkla sapmıştır.

yani günümüzde GÜNCEL ANLAMIYLA TAĞUT[Allahın hükmüyle hükmetmemek kendi aklına uymak VAHİYE DEĞİL] olayını iyi aqnlamak ve PIRATİKEN GÖSTERMEK ZORUNDADAIR MÜSLÜMANLARIN...
Alıntı ile Cevapla