Konu Başlıkları: vehhabilerin bozuk yönleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Kasım 2011, 18:42   Mesaj No:25

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: vehhabilerin bozuk yönleri

Hiç bir müslüman kendini tanıtırken veya tanımlarken şucu,bucu diye isimlendirmez.Alemlerin rabbi olan rabbimizin verdiği ismler ve sözlerin en güzeli olan kuranı kesin kanıt olarak alır ve öylede konuşur.

fussillet süresi..33- Allah'a çağıran, salih amelde bulunan ve: "Gerçekten ben Müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kimdir?

Vehabilik ismide tıpkı,diğer meshepler gibi daha sonra gelen insanlar tarafından ortaya atılmış ,insanların gruplaşmalarına sebeb olmuş ve kendi içerisinde eksiklikleri ola bilecek bi İÇTİHAD yollarıdır.

Konu okadar dallanıp budaklanmış ki birtürlüde sonuca varılmayacak bi labirente dönüşmüş adeta, eğer kendimizi MÜSLÜMAN olarak tanımlıyorsak bunun savunuculuğunu yapmamaız ve bu yönde veriler sunmamız lazım.Her iki tarafta müslümanım demekle birlikte neden başkalarının eksiklerini savunur buda anlaşılmaz.

Örneğin şuan ben size doktorum desem sizce ispatlamam gereken doktorluğum mu dur.Yoksa başka bi meslek grubu mu...

Son kanaatim şu bence bu konuda ispatlanmak istenen başka meslek gruplarıdır,ve her ikiside kısmi olarak doktorluğun vasıfları içinde bulunsada....Ama şifanın yegane kaynağı ,reçetesi kurandır.Hiç kimse bi başkasının nefsini Allah a karşı temize çıkarmasın.her kişinin ameli kendi boynuna dolanacaktır.HAKTA BATILDA APAÇIK ORTADA.....

Bizler ne kadar doktoruz ve ne kadar şifanın kaynağı olan kurandan besleniyoruz bu soruyu kendimize sorup cevaplarsak inşaallah doktorda olacaz..yoksa yutturma şifa kaynaklarının mı peşindeyiz acaba..
Alıntı ile Cevapla