Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Aralık 2011, 22:20   Mesaj No:29

mdm1

Avatar Otomotik
Durumu:mdm1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14647
Üyelik T.: 19 Kasım 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 56
Konular: 4
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: İslam mı, tasavvuf mu; Tevhid mi, şirk mi_?

Kıymetli kardeşim;

Hüseyin r.a ın şehit edilmesine sebep, Kufelilerin kendisine haber gönderip biat edeceklerine ikna etmeleri, bunun üzerine yola çıkan Hüseyin r.a ı ve beraberindekileri kuşatma altına alan Yezidin gönderdiği İbn Ziyadın kuşatması altında kalması, biat edeceklerini vaadeden hiçbir Kufelininde yardım etmemesidir.

Hüseyin r.a ın şehadeti ve hala masum kanı üzerinden bugün siyasi çıkar gözetmek, İbn Ziyatla yanyana aynı masum kanı bugün akıtmak gibidir...

Öte yandan Ali r.a. ile Muaviye .r.a arasında ihtilaflar anlaşmayla sonuçlanmıştır. Hüseyin r.a ın şehadetine sebep olan zalim Muaviye r.a değil oğludur. Oğlunun işlediği suçtan ötürü bir insan sorumlu tutulamaz heralde, üstelik ölümünden sonra gerçekleşmiş bir olaydan hayli hayli sorumlu tutulmaması gerekli. Anladığım kadarıyla Muaviye r.a ile oğlu zalim, mülhit, katil Yezidi karıştırıyorsunuz.

Asırlar önce çıkmış bitmiş bir ihtilaf üzerinden de, nasıl bir iman prensibi çıkarmaya çalışıyorsunuz anlayamıyorum. Bu işi kaşıyanların, kanatanların bugün bile niyeti, İslam ve müslümanlık değil, ideolojik, siyasi, mezhepsel çıkarımlardır.

Bugün bunların tartışılması bahsini ettiğiniz hoşgörünün neresine sığıyor. Kendilerine sözde ehlibeytiz diyen ama zerre üzerlerinde müslümanlık barındırmayanların, müslümanı müslümana kıydırtabilmek ve müslümanlara sövmek için kullandıkları bir meteryal haline dönüştürüldü adeta kerbela. Çıkmış sosyalistte sözde devrim diyerek kerbelaya atıfta bulunuyor ,sonra gidip ateist formlarda İslami değerlere sövüyor. Artık tezgahta kimin malı var herkes biliyor, kimsede bu sevgi ayaklarını yemiyor, en azından ben yemiyorum...

Selam ve dualarla kardeşim...
Alıntı ile Cevapla