Konu Başlıkları: Hüküm Allah'ındır
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Aralık 2011, 22:38   Mesaj No:11

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hüküm Allah'ındır

Başörtüsü Zulmü İskenderun'da
İskenderun'un Bekbele beldesinde bulunan Bekbele Fatih İlköğretim Okulu 2011 - 2012 yılı eğitim ve öğretim yılına başörtü zulmü ile başladı.
HATAY - Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla dün okula giden 7. Sınıf öğrencisi Sümeyye Ocakoğlu ile 3. Sınıf öğrencisi Kuddüs Kesik başörtüsü engeliyle karşılaştılar. Olayı duyduktan sonra okula giden öğrenci velileri, okul idarecileri ve öğretmenleri ile tartıştı. Ayrıca sivil polislerin okulu adeta karantina altına almaları dikkat çekti.

Okulda yaşadıklarını anlatan Sümeyye Ocakoğlu " Sabah başörtümle derse girdim. İlk derslerde pek bir sorun ile karşılaşmadım. Ama 4. Derse beş dakika geç kalmıştım. Kapıyı çalıp içeri girdim ve öğretmenimden özür dilemeye çalıştım, fakat öğretmenim bağırıp çağırmaya başladı. Beni bu halde içeriye alamayacağını söyleyip okul idaresinden izin almamı istedi. Okul idarecileri de bu şekilde okula alınamayacağını belirterek velimi çağırmam için beni eve gönderdiler. Ben de ağlayarak eve gittim" şeklinde konuştu.

Olayı duyduktan sonra okula gittiğini belirten Rahime Ocakoğlu okul idarecileri ile tartıştığını söyledi. Derse kızı ile beraber girdiğini söyleyen Ocakoğlu "Derse kızım ile beraber girdim. Sınıfa giren matematik öğretmeni bizi dışarı çıkarmaya çalıştı. Ben de çıkmayacağımı söyledim. Dersi kızım ile beraber takip etmek istediğimi belirttim. Bunu duyduktan sonra öğretmen sınıfı terk etti. Biraz zaman geçtikten sonra tekrar geri dönüp kızınızın kalabileceğini söyledi. Ben de dışarıya çıktım. Biraz geçtikten sonra kızım tekrar okuldan çıkarıldı." dedi.

MİLİ EĞİTİMDEN BELGE ALIN
Başörtü engeline takılan bir diğer öğrenci Kuddüs Kesik ise öğretmenleriyle hiçbir sorun yaşamadığını dile getirdi. Okula çağrılan veli Selahattin Kesik ile okul idaresi arasında tartışma çıktı. İdarenin, kızının okula alınması için kendisinden Milli eğitimden bir belge alınması gerektiğini belirtiler. İstenilen belgenin çok saçma olduğunu belirten Veli Kesik "Kızımı okutmak için milli eğitimden izin mi almam gerekiyor. Kızımın okuma hakkını kimse engelleyemez." şeklinde konuştu.

PROVAKATÖRLÜK İLE SUÇLADILAR
Okul idaresiyle konuştuğu sırada içeri polislerin girdiğini belirten Kesik " Ben idarecilerle konuştuğum sırada polisler içeri girdi. Onlar da konuşmaya başladı. Kendilerinin de Müslüman olduğunu belirterek beni ikna etmeye çalıştılar. Bu olmayınca sizi yönlendiren bir grubun olduğunu benim bir provakatör olduğumu söylediler. (Muhammed Aybakan - İLKHA)
__________________
Alıntı ile Cevapla