Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2012, 12:10   Mesaj No:8

muhsin iyi

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:muhsin iyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14028
Üyelik T.: 30 Temmuz 2011
Arkadaşları:5
Cinsiyet:
Mesaj: 143
Konular: 88
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Vahdet-i Vücut (Vücudun Birliği), Vahdet-i Şuhut (Şahit Olunan Birlik), Fenafi

Alıntı:
kamer34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Vahdet-i vücut üst düzeyde bir haldir. Bu hal veliliğe yakın bir zamanda gerçekleşir. Yani fenafillâh (nefsini Allah’ta yok etme) olmadan biraz önce meydana gelir. Bunun için sofinin zülumattan ve nurlardan oluşan perdeleri aşması gerekir.

Bu perdeleri sanırım lazer ışığıyla deliyorlar...

Biz bunları ne Kuran okuduk nede peygamber kıssalrında hiç duyduk...Diyorumki acaba peygamberledemi bu işin sırrını çözemimişler...acaba...belki...sanırım...kanısında yım...
neden sana görünmeyen şeyleri inkar ediyorsun. kendini Allahın nuruna taşımaya memur sanan egon neden başkalarının buna layık olabileceğini hesaba katmıyor. şimdi ben desem ki o nurlar yüzünden gece yatağa yattığımda gözlerimi kapadığımda gecem gündüzden daha parlak ve aydınlık oluyor. sen inkar mı edeceksin. beni yalancılıkla mı itham edeceksin. veya hasta olarak mı kabul edeceksin. egon çıldıracak değil mi. birileri kaynağını islamiyetten alan bir hal yaşıyor. nurları görüyor. bize gramı ulaşmıyor. en iyisi inkar edip egoyu biraz rahatlatmak. yoksa hasetten ego çıldırabilir. bak bakalım Kurandan kendisine nur verdiğimiz diye başlayan ayete. Allah soyut bir nurdan mı söz ediyor. nuru yaratmaz mı sence. bazıları da bunu müşahade edemez mi.
Alıntı ile Cevapla