Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Mayıs 2012, 18:23   Mesaj No:88

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Mevlüt çok dinlendin sanırım..seni sınamak amaçlı değil,bizlere derli toplu bir çalışa sunman için bazı soruların açılımını isteyeceğim;
1-Emanet nedir? emanete ihanet hainlik ve munafığın vasfı olarak geçmektedir.dağa taşa teklif edilen emanet istemenmedi korktular,insan yüklendi.kuran ve sünnette genel itibariyle emanet ve sorumluluğu nedir?

2-Hadisler İslamın olmazsa olmazı,birinci kaynağın mubhemlerini çözen,ikinci kaynaktır.lakin yeni nesil google alimleri,hadislere kuşku ile yaklaşılmaktadır.Kuran'ın "korunmuşluk zırhı" hadisler içinde geçerlimidir sence? Kuranın korunduğu kesindir,ama kuranı tefsir eden müsteşrikler bile vardır.müfessir müsteşrik bile olsa,kuranı tahrif hadleri olmamıştır.aynı şey hadisler içinde geçerlidir ki,hadis uydurmakla,sahih hadisleri yok edememişlerdir.bu gerçeği göz önüne alarak,sünnetin aslında vahy olduğu kuran'da bildirilmişken"korunmuşluk zırh"ı sünnet içinde geçerlimidir sorusunu yöneltsem ?

3-ceset ruh ikilisi gibi "iman salih amel ikilisini ayırmayın" uyarıları kuranda sık sık geçer.salih amel yok ama mangal yürekli imanlıyımdır diyen birisine ne cevap verebiliriz? Ya da İmanım yok ama bir çok imanlıdan daha dürüstüm,ahlaklıyım,topluma zarar vermem derse ne cevap verebiliriz?

4-Mevzu(uydurma)hadislerden nasıl kurtulabiliriz? İlimler ile dost olanlar için demiyorum. Avvam tabakasının mevzu hadislere dayalı kemikleşmiş inançlarını nasıl yok edebiliriz?

5-Kuranın haram dediğine haram,helal dediğine helal demek yeterlimidir? biri bunu iddia etse,kuranın helal ve haramları dışında helal haram tanımam derse,ona ne cevap verebiliriz? mesela kuranda geçmeyen ama haramlığı kesin olan bir kısım hayvan etleri ne olacak? mesela hacc ibadeti hemen hemen tamamıyla hadislere dayalıdır,nasıl hacc edilecek? mesela hırsızın elini keseceğiz,ne kadar keseceğiz bir önerin varmı ? "yanlız kuran" diyeni nasıl durduracağız?

Syglr..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.