Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Mayıs 2012, 18:56   Mesaj No:124

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

Alıntı:
F*E*R*D*İ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Mikrop ötesi aşkım,şimdi otur olmayan kafanı kumdan çıkar,inkar ve cehaletten bi şey kazanamazsın! Diretmeninde bir mantığı yok!
şimdi madeler halinde çelişkilerini olmayan kafana sokacağım :

1-sorduğum soruların cevaplar hiçde önemli değildir.o soruları araştırırken,temel kaynaklarda geçen,islam fedakarlarını farketmen için idi.hayatın boyunca hadis sünnet ilmini karıştırdığını hiçde tahmin etmiyorum.because yazdıkların bu konunun zırcahili olduğunu belgeliyor.verdiğin cevapların bazıları hem kel hem fodul misali.alakasız cevaplar,öylesine çırpınmalar,laf ebeliği ile küheylanlıklar,alparslan üniversitesi tırmıkçı,çırakçı bölümü okuyor olmanın,fıkha isabet edemiyeceğini,efelenmelerini git teyzene yuttur.ya doğru cevap ver yada bu konuda cahilim de sus! Ve cahil olduğun konuda da borazancılık yapma güzelim .)
-------
2-mutevatir hadis tanımın çok enterefiş .) bir hadisi sahih olabilmesi için,isnad,tenkid,cerh,tadil,tarihu ravi,gibi eleklerden geçmedikçe o hadis doğru bile olsa kabul edilmediğini sana anlatmak lazım.bir hadis ravisi cerh işkencesini atlatmadıkca,tadil madalyasını almadıkça ravi sayılmaz,ravi sayılsa bile onun adı kızburravidir.işte bu eleklerden,merhalelerden geçen raviler topluluğun ortak noktada buluşmasındaki hadis mutevatirdir.mutevatir hadis reddi küfür noktasına götürecek kadar önemlidir.
------
3-bu fedakar alimler bir hadise ulaşmak için aylarını deve sırtlarında geçirmişlerdir.senin gibi hazırcı değildiler.bas googleye ulaş ilme! çıkar flash diskini tak bilgisayara hiç değildi.alo alimler hattı bir sorum var hiç değildi.elinizden kitaplarınızı,cep telefonunuzu,laptopunuzu ve googlenizi alsalar zügürt ağa kalırsınız be! Fecr hocanın dediği gibi google alimlerinin mumu adsl ömrü kadardır.kazaen elektrik giderse,soruların cevapları elektrik gelene kadar sap kalırsınız! Seninle karşılıklı,netsiz googlesiz bu konuları konuşmak isterdim vebalı aşkım.)
------
4-lat menat örneklerine yaptığın tanım! Olmayan aklının,banlı vicdanının,sorumsuz dilinin,defşirme ilminin evlere şenlik tanımı olmuştur.o tanımı geneleştirmekle durumun daha vahim olmuştur.şeyhler mollalar imamlar=lat menat uza.aşkım sen cahil olduğun kadar hoyratsın! şeyh abdulkadiri geylanı,şeyh said,şeyh şahabeddin...lat menat uza! Orda olsaydım sana selam ederdim! Ne varki burda edemiyorum,banlıyorlar.
-------------
5-bu maddeyı açmıyacağım.kendini düzelt gel ilim konuşalım.anladın sen!

Selam hidayete tabii olanlara...
Tamam Ferdi ağam sen haklısın Ben google ile amel edenlerdenim İnşallah seninle yüz yüze konuştuğumuz birgün bu laflarında haklı olmadığını kendin beyan edeceksin .Ferdiciğim isteyen istediği kadar Google alimi desin ne derse desin umrumda değil .Buna en iyi Şahid Önce Allah sonra Fecr ve Muhsin üstadlarımdır ...

İklimya bacım Bana kutsallaştırılmayan asrımızdaki Efendilerden bir tane örnek verebilirmisin Sözlerim genele değildir helede Geçmiş alimlerimize hiç değildir kimlere olduğunu az çok sizde bilirsiniz toptancı değilim ...Ricalul gaybların yardım etmeleri varken bizim ne haddimize...

Deli Ferdi Geylani Şeyh saide Palo ve benzerlerine dil uzatacak kadar körelmedim Asrımızdaki kurre kerelere idi sözüm anla başka tarafa çekme elimede düşme sana o zaman İsnad zincirini anlatırım temam sılavu sıpasdıkım ğorte delal...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)