Konu Başlıkları: Ey nurcular! Dinleyin bakalım
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Eylül 2012, 21:42   Mesaj No:13

aslıı

Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 13 Aralık 2011
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Ey nurcular! Dinleyin bakalım

Alıntı:
tevhid_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
~BİSMİLLAH~
~EY MÜSLÜMANLAR SİZ DE BENİ DİNLEYİN!~
İnsan yaratıldıği günden beri hep bir arayış içindedir. Arayıştan maksat bir sonuca ulaşmaktır. Oysa ölümdür sonu, varmak istersen eğer. Ölümden önce ölmekse niyetimiz o zaman can ve gönül aynasına bakıp kendimizi aramalıyız, kendini bulan Allah 'ı bulur, O' nu bulan neyi kaybetmiştir¿ Bize de yaradılışımızın gayesini en uç burçlarıyla bildiren tek hak, olan bir din vardır , o da İslam'dır.
Çağımızda İslam bir çok cemaat ve gruplara ayrılmıştır. Bu süreç Peygamber efendimiz vefat ettiği zamandan itibaren başlamıştır. Günümüzde ise tek cemaate bağlı ve sadece onun hak olduğunu veya onun diğerlerinden daha üstün iddia eden bir çok müslüman bulunmaktadır. Şöyle bir düşünelim, bütün müslümanlar camide namaz kılmak için toplanır. Sonra namazda da Fatiha süresinde ki şu ayeti tekrar ederler "Bizi dosdoğru yola ilet" dediğimiz bizler camiden çıktıktan sonra birbirimize ,ocu ,bucu ...cular ...cılar şeklinde hitap ediyoruz. Müslüman alemine gerekli olan cemaatçilik değil "İslâm Kardeşliği"dir. Herkes kendi seçimine göre istediği cemaate gidebilir. Bazen kendi bulunduğu cemaatini üstün görüp diğer cemaatleri küçük görebiliyorlar. Bunu yaptıklarında müslümanlar arası ayrımcılık ve kaos ortamı baş gösteriyor. Eğer hedef İslamı yüceltmekse, tüm cemaatler, tarikatler v.s. İslama bağlı olduğundan dolayı hepsi de haktır. Yani hepsi bir araya gelse batıl yokolur.
Bu yüzden her cemaat ayrı bir din miş gibi ....cılar ...cular diye hitap etmek elbette çok yanlış bir tavırdır. Aşırıya kaçınca da ırkçılık bile sayılır.
Hasılı kelam çağın gözüyle İslam'a değil, İslam gözüyle çağa bakabilmek için, cemaatsiz islam, lidersiz cemaat olmaz düşüncesideki asıl lider Hz. Muhammed (s.a.v.),ve şimdi onun yerine geçen liderlerin de amacının islamı yaymak olduğunu bilmemiz için, nübüvvet dönemindeki "Ashab-ı Muhammed" cemaatinin ,şimdiki "Büyük İslam Cemaati" olması yolundaki çabalar için; *hakiki müslüman* elinde İslâm Sancağı, hayatının gerçek gayesi olan Ìslâmi Hareket yolunda Hz. Muhammed 'e doğru gerçekten hazırdır kanat açmaya hazırlanmalı, hazır olmalı.
Müslümanı eleştirmek başka müslüman a bazen hak olabilir ama; önemli olan gerektiğinde orta şekerli kıvamda uyarmaktır.

Hz. Ömer 'inde dediği gibi
"Bizi uyarmazsanız sizde ,
sizi dinlemezsek bizde hayır
yoktur ..!"
Selam ve Dua ile
çok güzel bi yorum olmuş....
__________________
‎''onlar sanıyorlar ki,
biz sussak mesele kalmayacak.
halbuki,biz sussak, tarih susmayacak..
tarih sussa, hakikat susmayacak........''
Alıntı ile Cevapla