Konu Başlıkları: of anne of baba
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ekim 2012, 12:42   Mesaj No:3

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.446
Konular: 575
Beğenildi:4543
Beğendi:6156
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: of anne of baba

Ölmeden Önce Babamızı Bir Kez Daha Hatırlayalım; dua edelim her gün onları arayalım ve hatırlarını soralım. Aramamızdan bıksınlar, ama gizliden gizliye sevinsinler, çocuklar gibi mutlu olsunlar ama olduklarını bizden gizlesinler, naz yapsınlar.

Biz hep ölen babalarımızdan bahsediyor, ölmüş babalarımızın ne iyi baba olduklarını söylüyoruz. Halbu ki, sağken, bizim yanımızda yaşarken, onlara gereken değeri vermeliydik. Babaları veya diğer yakınları öldüklerinde "başın sağolsun" diyip taziye bile vermeliydik, üzüldüklerinde teselli, sevindiklerinden sevinçlerine ortak olmalıydık, onlara bir arkadaş, onları şefkatle kucaklayan bir evlat, çilelerine şahit bir eş olmalıydık.

Yaşlandıklarında onlarında sevgiye ve şefkate ihtiyaçları vardı. Şimdi onlar parasız, işsiz, dişsiz ve belkide altlarına kaçırıyorlar, tıpkı bizim bebekliğimiz gibi. Onlar bize yıllarca hiç usanmadan baktılar, bizi hiç bir yerde yarı yolda bırakmadılar, hep elimizi uzattığımız yakınlıkta durdular.

Şimdi sıra bizde. Sessiz bir "öf" bile demeden babalarımıza, annelerimize evlatlık yapma sırasındayız, şimdi sıra bizde, evlatlarımızdan görmek istediğimiz muameleyi sergilemeliyiz onlara. Alınlarında ki ve ellerinde ki her kırışlık bizelere ait bir çilenin sıkıntının hatırası.

Eğer vefat ettilerse, bari dua edelim, "ALLAH' ım onlar bize nasıl güzel muamele yaptılar, bize baktılar ve bizi büyüttülerse, sende onlara miliyonlarca güzellik ve iyilikle onlara muamele et. Onları affet, Onlara ve bize merhamet et. Amin. Amin. Amin."

ALINTI
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla