Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ekim 2012, 08:11   Mesaj No:20

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK..

[QUOTE=MERVE DEMİR;192573]Maide 44'ü de slogan haline getirmiş bizim camia. Özellikle de selefi kesim.
Ben şuanki parlamenter sistemin, demokrasinin resullah sonrası hilafet seçimindeki (kırılma noktalarını saymıyorum) şura sistemnden farklı olduğunu düşünmüyorum.
Yada arasında bir fark varsa bunu dillendir bakalım bilinmez belki farklı bakış açınla bizi aydınlatırsın.

CEVAB...Devleti yönetecek olanın şuradakiler tarafından SEÇİLEREK,iş başına getirilmesi gayet islami hükümlerle çakışmaz tabiki,demokrasideki bazı durumlar islamla aynıda olabilir,bu kominizmdede,budizmdede veya farklı bir inançtata islam ile ortak bazı durumların olması gayet normal,normal olmayan bunların HAK KAYNAKLI OLMAYIŞI VE BİR KISMIYLA BENZEMESİDİR...Örneğin demokraside egemenlik halkındır,islamiyette ise hakkındır ,yani hak ile halk kadar bi fark yok mu sizce..İslamda hertürlü kulun kul üzerinde bu rasullerde olsa hiç bir hakimiyeti olamaz,hakimiyet sadece Allah merkezli bi yaşama biçimindeki hükümlere bağlı olunur..Yaşadığımız türkiyede hakimiyet HAY OLAN HER ZAMAN DİRİ OLAN ALLAH a değilde,şu an ölü olan Atatürkün ilke ve inkılaplarına yani ÖLÜYE verilmiştir.

Ve ben bu noktada İslamoğluna katılıyorum DEVLETİN DİNİ ADALETTİR. demişti.

cevab..Burda sizin ve islamoğlunun ADALETİn TANIMINI yaparken ,hangi ölçüyü kullandığınıza bakılması lazım,yani siz adeleti tarif ederken nasıl bi bilgiye dair adelet tanımındansınız..Örneğin size sorum şu ADELET NEDİR,tarif edebilirmisiniz adeleti,ve hatta şöyle yapın siteye binlerce insan giriyor ve siz bi başlık açın SİZCE ADELET NEDİR,deyip insanlardan adeletin tarifini isteyin bakın nasıl tanımlar ortaya çıkacaktır.Bi başlık açın ve rica edin sorun ilk başta sitedeki AĞIR ABİLER başlasın tarifine,ama her tarif yapan kopye çekmeden kendi kafasındaki tarifi yapsın ve değerlendirelim..ilk başta siz başlayın buyrun...kısa öz ve anlaşılır her insanın anlayacağı cümleler kurun,uzun uzadıyada olmasın..not islam oğlunun adelet tanımı cellatlardan cellat beyenmektir,hangisi daha az acı verirse onu seçin demektir..sonuçta kafanızı koparacaklar ama...

İslamda zaten adalet sistemi üzerine kuruludur.
Gayri müslim bile yönetse farketmez. Adaletle yönettimi iş bitmiştir. Hakeza İslam tarihinde necaşi bunun en basit örneğidir.
cevab...Burda nekadar yanlış düşündüğünüzün cevabını ADELETİN TANIMINI yaptıktan sonra verecem inşaallah..

İslamı uygulayan İranıda görüyoruz. İranın başörtüsü konusundaki tutumu İslami bir tutum olmamasıyla örnektir mezkur konuya.

cevab..iran konusunda islam ile yönetildiği şeklinde görmenizde ADELET TANIMINIZDAKİ yanlışlıktan kaynaklanıyor...islam ile yöenetiyoruz demek başkadır,islam ile yönetilmek başkadır..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla