Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2013, 20:39   Mesaj No:3

iklimya

Medineweb Sadık Üyesi
iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:iklimya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 90
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 513
Konular: 114
Beğenildi:31
Beğendi:0
Takdirleri:112
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Yaz Kur'an Kursları ve Açılışları

Öğrenci nakli ve kayıt Silme

Kurs öğrencilerinin başka bir kursa naklen gitmeleri hâlinde, bunların ayrılış ve kayıt işlemleri geciktirilmeden ilgili müftülüklerce yapılır.
Kayıt silme
Aşağıdaki hâllerde öğrencilerin kursla ilişkileri kesilir.
a) Bir ders yılında özürsüz toplam 45 gün veya aralıksız 30 gün devamsızlığı olanlar,
b) İlişik kesilmesi veya kovma cezası alanlar.
Kursla ilişkileri kesilen öğrencilerin ayrılış sebepleri ile tarihleri sicil defterine işlenir.
Kurslarda öğrenci mevcudu
Kurslarda sınıf mevcudunun 15 öğrenci olması esastır. Ancak öğretici sayısının yeterli olmadığı hallerde bu sayı 30’a kadar çıkabilir. Öğrenci sayısının 30’u aşması halinde ikinci bir sınıf açılır. Öğretici sayısı yeterli olduğu hallerde mevcut öğrenciler, öğreticiler arasında müftülükçe taksim edilir.

Sınavlar ve Belge İşlemleri

Kur’an kurslarında Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuyan öğrencilerin sınavlarını yapacak olan komisyonlar, ilgili müftü, müftü yardımcısı, Kur’an kursu müdürü, vaiz veya murakıbın başkanlığında, sınavı yapılacak kursun yöneticisi ve sınava girecek öğrencinin öğreticisi olmak üzere üç kişiden oluşur. Öğreticisi tek olan kurslarda sınav komisyonu yukarıda belirtilenlerden birinin başkanlığında kurs öğreticisi ve müftünün uygun bulacağı bir din görevlisinden oluşur. İhtiyaç duyulması hâlinde bu komisyonların sayısı çoğaltılabilir.
Yurt içinde ve yurt dışında hafızlık tespit sınavı komisyonları Başkanlıkça oluşturulur. Komisyon üyelerinin çoğunluğunda hafızlık şartı aranır. Yurt dışında Hafızlık Tespit Sınav Komisyonu, din hizmetleri müşavirinin Başkanlığında kurulur, komisyon üyeleri yurt dışında görevli olanlar arasından seçilir.
Sınavların şekli
Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler için;
a) Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma,
b) Hafızlık tespit,
sınavları yapılır.

Kursun yönetimi ve kurs yöneticisi

Kursların yönetimi, ilgili müftünün gözetimi altında kurs yöneticisine aittir.
Birden fazla öğretici olan kurslarda öğreticilerden birisi müftülüğün teklifi ve mülkî amirin onayı ile kurs yöneticisi olarak görevlendirilir ve adı Başkanlığa bildirilir. Bir öğretici bulunan kurslardaki öğreticiler aynı zamanda o kursun yöneticisidirler.

Öğreticilikte geçici olarak görevlendirilecekler

Kurslarda öğretici ihtiyacının kadrolu öğreticilerle karşılanması esastır. Ancak bu ihtiyaç kadrolu öğreticilerle karşılanamadığı takdirde, Devlet memuru, memur emeklisi veya sigortalı olup Kur’an kursu öğreticiliği yapabilecek niteliğe sahip olanlar, ilgili müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile geçici olarak Kur’an kursu öğreticiliğinde görevlendirilebilir.

Kur’an kursu öğreticilerinde 23/11/1999 tarihli ve 23885 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav, Atama, Nakil ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinde belirtilen nitelikler aranır.

(alıntı)
__________________
Bismillah diyerek...
Alıntı ile Cevapla