Konu Başlıkları: Ey nurcular! Dinleyin bakalım
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Nisan 2013, 20:23   Mesaj No:15

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: Ey nurcular! Dinleyin bakalım

ben 5 yıl önce risale i nur okumaya başladım.ve risaleleri okudukça kur an okuma şevkim arttı.okudukça tefekkür ettim,teffekkür ettikçe üstadın tefsirindeki üsluba hayran kaldım.asla kur an ve sünnet çizgisinden kopmadım.namaz sonundaki tesbihat bile peygamber efendimiz(sas)i yansıtıyor.

bediüzzaman hazretlerinin hal ve hareketleri,yaşamının tamamı sünnet i seniyye ışığında olmuştur.dolayısıyla bediüzzaman efendimiz (s.a.s)i kendine rehber edinmiş bir alimdir.

'Risale-i Nur, Kur'ân'ın çok kuvvetli, hakiki bir tefsiridir'

tefsir iki kısımdır: Birisi malum tefsirlerdir ki, Kur'ân'ın ibaresini ve kelime ve cümlelerinin manalarını beyan ve izah ve ispat ederler. İkinci kısım tefsir ise, Kur'ân'ın imanî olan hakikatlerini kuvvetli hüccetlerle beyan ve ispat ve izah etmektir. Bu kısmın pekçok ehemmiyeti var. Zahir malûm tefsirler, bu kısmı bazen mücmel bir tarzda derc ediyorlar. Fakat Risale-i Nur, doğrudan doğruya bu ikinci kısmı esas tutmuş, emsalsiz bir tarzda muannid filozofları susturan bir manevî tefsirdir"

ben sizin fikirlerinize saygı duyuyorum sadece risalelerle haşır neşir olan bi insan olarak fikirlerimi paylaşmak istedim.

cemaatler,tarikatlar benim nazarımda bir evin farklı odaları.hepsinin amacı aynı.Rabb im bu devirde insanları başıboş bırakmasın..

bence bu alimleri,zatları,kitapları eleştirmek yerine dua edelim.çünkü hepsinin hikmetleri var ve bunu biz bu hikmetleri idrak edicek mertebede değiliz.

selam ve dua ile inşaallah...
Alıntı ile Cevapla