Konu Başlıkları: kutlu doğum haftası-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Nisan 2013, 07:11   Mesaj No:56

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.997
Konular: 339
Beğenildi:1194
Beğendi:350
Takdirleri:8173
Takdir Et:
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

zülküf ağa,
bu toplum bir gecede zır cahileştirilmiş,arap alfabesinden latine geçilmiş,en alimi en cahil haline getirilmiş ellerindeki kaynaklar yok edilmiş bir toplum.yıllarca ezanını bile dinlemekten okumaktan hasret bırakılmış bir toplum.camileri ahır yapılmış elifba öğretimini bile kuytu köşelerde öğretilmeye çalışılmıştır canı bahasına.
sonraki yıllarda ise ;
saha onun hakem onun oyun kuralı onun ve kuralları çiğnediğin anda düdük çalar pardon idam sehpası..sembolik bir eğitim pardon öğütüm ile duhadan aşağısı ezberletilip mihraba imam diye geçirildik.o imam tağut nedir bilirmi ki ardındaki cemaate anlatsın?
ortaokul son sınıfa kadar türkçe bilmezdim.anadilim kürtçe iken hiç bilmediğim türkçe ve ingilizceyı eklediler.lisede 4 yıl ihl okudum arapça eklediler.4 yıllık ihl bitirdiğimde 16 yaşındaydım ve hemen göreve başladım mihraba geçtim.benden ne bekliyorsun ???? ilacım olsa kafama sürerdim! imam buysa cemaat ne yapsın ağa?
görevde iken ilahiyatları okudum.
bu toplumun dindarlığını(nasıl dindarlıksa artık) ayakta tutan nedir bilirmisin zülküf?
1-fıtrat
2-akıl
3-vicdan
4-alimlerin sohbetleri

varmı beşincisi ?
hayır.

sana şunu diyeyim ki,22 yıldır görevdeyım.ilk 12 yıl sansürlü sıkıntılı olsada son on yılımızda hiç bir diyanet mensubu engellenmiş değil,mihrabı kursusu kısıtlanmış değil.tamamen hür bir şekilde kendi kapasitesini sonuna kadar kullanmasına izin verilmiştir.ben kuranı sünneti sansürsüz anlatamam yasaklarla muhatabım diyen diyanet mensubu yalan söyler.kendi hutbemizi kendimiz hazırlarız kendi vaazımızı kendimiz hazırlarız elhamdulillah.
artık yaz kuran kurslarımız var elhamdulillah.onun dışında her gün camii derslerimiz var.süre zaman yer kısıtı olmadan yediden yetmişe eğitim verebiliyoruz.ilk orta lise okullarda kuran siyer ahlak derslerine girebiliyoruz elhamdulillah.(bunlar hepsi resmi,kanuni)
tamammıdır? hayır tabii ki..

senin o hurafe dediğin kutlu doğum (konuya vermiş olduğun başlık iğrenç ve saygısızca),bizim için ganimettir.o ganimetleri fırsat bilip insanlara belkide hayatında duymadığı islami gerçeklerle tanıştırıyoruz.
o hurafe bidat dediğin kandiller çölde sussuz kalmış ölmek üzere olan bir insana verilen suyun sevincidir.bunu sen anlayamazsın.hiç bir zaman camide karşımda görmediğim insanı o gecelerde görüyorum.sen kandile takıyorsun kafayı ben elimdeki fırsat derdindeyım.ayı gösteren parmak söz konusu.parmağa değil işaret edilen aya bak derim.parmaktan vazgeçersen bizi anlarsın.

hepimiz bu yolun bu davanın yolcusuyuz.yolda eğleşmek işimiz değildir.işimize bakalım elimizden gelen gayreti gösterelim.gel beraber yürüyelim bu yolda.destek ver,bilmediklerimizi öğret,güzel dille itici olmayan bir uslupla kaçırtmayan bir yöntemle...sevgi ile saygı ile...tekfir etmeden.yolda uzanıp geçenlere çelme takmaktan vazgeç.
eğitelim öğretelim amentuyu.sırası geldiğinde tefekkür tefsir şirk hurafe bidatleri işler öğretiriz inş.
sahi sen bu toplumu ihvanul muslimin mi sandın? kürsüye geçip gramer,hurufu mukata,tevhid,taabud,tasavur öğreteceksin?
ne toplum ihvandır nede sen seyıd kutupsun..
çalış bakalım..
hadi bismillah.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla