Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11Haziran 2013, 09:25   Mesaj No:6

Bedia Özdemir Tokel

Medineweb Üyesi
Bedia Özdemir Tokel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Bedia Özdemir Tokel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25542
Üyelik T.: 04 Şubat 2013
Arkadaşları:8
Cinsiyet:
Mesaj: 72
Konular: 44
Beğenildi:39
Beğendi:3
Takdirleri:163
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Yaz Kur'an Kursları /Bedia Özdemir Tokel

Alıntı:
Seda turan Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yazınızdakı mesajlarınızı vede onerılerınıze katılmamak mümkün degıl hocam.egıtımcılere düşen gorevler ortadadır elbette fakat bence yüzde yetmıslık dılımı Aileler aileler ailelerdedır.egıtımcının verdıgının tamamını alan bır cocuğu tekrarsız bırakın bes ayda herseyı unutabılır.Selametle


Sedacığım unutmak için beş ay demişsin ;Haziranın sonunda hafta sonu eğitim programı sona eriyor ve iki buçuk ay sonra tekrar başlıyor. Öğrenciler geldiğinde bütün kış öğretilen Kuranı kerim yüzünden okuma unutuluyor,özellikle Kuranı Kerime yeni geçmişse ...Ne yazık ki aileler evde kendileri Kuranı Kerimi okumadıkları için çocukları da bütün yaz boyunca Kuranı Kerimin sayfasını açmadan geliyrlar.Sonra Ders başlangıcında ;''Hocam nooolur Cüze geri gitmiyim''diyor.Dediğin gibi herşey ailede başlayıp ailede bitiyor.



Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Maalesef türkiye gibi devletlerde,EĞİTİM KURUMLARI DİNSİZ[LAİK],olunca bu kadar din denilen anlatılıyor ve en taraji komik durumda türkiye halkının yüzde 99 NUN MÜSLÜMAN OLDUĞU ZANNI OLSA GEREK...buda dinsiz bu kurumların İNSANLARA YANSITTIĞI ORANDIR...bu ölçü aslında Allahın değilde,laik[dinsiz]bi kurumun ölçüsüdür..
Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster

Kuran kurslarına gelince,islam olarak anlatılan kıraatten ileride gitmiyor,ha bi çok kuran kursuda zaten hangi cemaatin rainasındaysa o cemaatin ideoloji çizgisinde bi din anlatıyor ve anlata biliyor..

yani ekilen bu,eee domates eken,karpuzda biçemezya....
Sayın Bilinmez;Size göre Türkiyenin kaçta kaçı Müslüman ? Türkiyenin yüzde 99 Müslüman resmi kayıtlara göredir. Ama Hz. Huzeyfe değiliz ki gerisini bilelim..

Hayır öyle Kuran Kursları var ki, İlahiyat eğitiminden daha güzel eğitim veriliyor. Çok kıymetli hoca efendiler de bu derslere giriyor.Kuran Kurslarını tamamen yanlıştır demek bu kurslardan haberdar olmamaktır.

Benim bahsettiğim eksiklikler daha çok pedogojık eksiklikler, ve Küçük kurslar..İnternette de araştırma yaparsanız bulursunuz.


Cemaatlere gelince Elhamdülillah Ehli Sünnet vel cemaat (Bütün alimlerin icmaası)yolunda olan çok cemaat var.Eğer bu cemaatler olmasaydı.( Din eğitimi veremeyen Laik eğitim diyorsunuz ),Dini yaşayan bu azınlıkta olmayacaktı..Keşke bu cemaatlerden daha çok kişi faydalansa..


Cemaatten anladığımız şey maşallah İnşallahcı mehdinin cemaatı ,ben son Rasulum diyen eski askerin cemaatı, Kurandan başka kaynak tanımam deyip Sünnet icma ve kıyası reddedenlerin cemaatleri ,Diyologcuların cemaatleri,Bütün mübarek ne varsa çöpe atanların cemaatleri ,Yahudileri Hristiyanları da cennete sokanların cemaatleri değildir.


İnsanlar ''Kuranın içinde ne var manasını okuyalım''derdinde değiller artık yüzünden bile okumuyorlar.Bilmem anlatabildim mi?
Alıntı ile Cevapla