Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13Haziran 2013, 23:47   Mesaj No:9

Bedia Özdemir Tokel

Medineweb Üyesi
Bedia Özdemir Tokel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Bedia Özdemir Tokel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25542
Üyelik T.: 04 Şubat 2013
Arkadaşları:8
Cinsiyet:
Mesaj: 72
Konular: 44
Beğenildi:39
Beğendi:3
Takdirleri:163
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Yaz Kur'an Kursları /Bedia Özdemir Tokel

Ben Hristiyan ,ateist ve Yahudi bir toplumda yaşadığım için onların inanç durumlarını ve bunların arasında yaşama ve Müslüman kalma mücadelesi veren Türklerle (Türkiyeden gelenlerle ) daha çok ilgiliyim.

Türkiyede her ne kadar büyük bir cahillik dönemi yaşanıyorsa da gelecekten Ümitvarım. Zafer mutlaka İslamın olacaktır.



Ama Türkiyedekiler için ;Benim şu Müslüman ,şu değil deme gibi bir görevim ve haddim yok, (Kanaatım olsa da beyan etmem)

Yine Türkiye'yi göz önüne alırsak ;Türkiye de yaşayan herkes Laik bir sistemin içinde yaşamak zorundadır. Laik bir düzende yaşayan müslüman bir çok problemle baş başadır. .Hatta ''Cumhuriyet Müslümanlığı ''gibi bir kavramdan da haberdarız.Türkiye sınırları içinde yaşayan herkes bundan ister istemez etkilenir.


Mesela çocuk bu laik düzenin okuluna gider ,emekli olan maaşını devletten alır.Memurlarda devletten maaşını alır.Bunlardan kaçamayız. Ben bu düzeni kabul etmiyorum diyen herkes bunlara mecburdur. Hatta kıyafetlerimiz bile Müslümanca değildir.kıyafet devriminden sonra sonra herkes pantolon gömlek giyer. Halbuki erkeklerin giydiği bu kıyafet İslama kesinlikle uygun değildir.Bir Hristiyan adamla Türkiye Müslümanı yan yana gelse ayırd edemessiniz!!!! Müslüman olduğuna dair hangi işaret vardır. Düğün resimlerine bakın damat ve gelin tam da Hristiyan kıyafetiyle aynıdır.

***************


Devletin resmi kurumu gözüken Kuran Kursları herhangi bir müfredatı (yoktur.) Varsa da İşledikleri dersler Verilen müfredatın çok üstündedir. Bunu resmi kurumlar da bilirler ve görmemezlikten gelirler.


***************



Ehli Sünnet inancının kaideleri ,ölçüleri bütün itikat kitaplarında yazar; Kaynağı Kuran ve sünnettir.

Bu ölçülere göre Ehli Sünnet inancında bir kişinin kendini Mehdi olarak ilanı ve kadınlarla müzik eşliğinde oynamaları , Yahudiyi ve hristiyanı (Rasululah efendimizi kabul etmedikleri halde ) cennet göndermeleri Kendini Rasul ilan etmeleri yoktur.(Rasulullah efendimiz kadınlarla perde arkasından konuşurdu).O yüzden Bir insan ben Ehli sünnetim diyorsa ve cemaat oluşturuyorsa o cemaat ona göre hareket etmesi gerekir. Etmiyorlarsa delalette kalmışlardır.
Alıntı ile Cevapla